Mistrovský titul pro juniorky Slovácka

0

Již začátek sezóny 2014/2015 naznačil, jaké ambice může tým juniorek mít. Na mezinárodním turnaji ve Slaném totiž holky předvedly velmi slibné výkony proti silným zahraničním soupeřům.

Výkony z přípravy pak juniorky přenesly i do celé dlouhodobé soutěže. Po celou dobu si juniorky držely stabilní formu, neztrácely zbytečně body na domácí půdě a mohly se opřít o silnou ofenzivu. Po základní části si připsaly 10 výher, 2 remízy a 2 prohry. Klíčové utkání bylo v posledním kole základní části proti Spartě, ve kterém holky dokázaly zvrátit nepříznivý vývoj a v závěru dotáhly utkání do remízy 3-3. 

Do nadstavbové části šly juniorky se ztrátou 3 bodů na největšího konkurenta Spartu Prahu, v bodově těsném závěsu pak byla Zbrojovka Brno a Slavia Praha. Juniorky Slovácka si i v této fázi soutěže držely velmi slušnou formu, naopak největší konkurent Sparta se dostala do výsledkové krize. V předposledním kole, kdy juniorky zvítězily nad Slavii Praha a zároveň Sparta prohrála se Zbrojovkou, se zrodil historický okamžik pro tým z jižní Moravy. Nic na tom nezměnila ani prohra v závěrečném kole právě se Spartou. 

Dorostenky Slovácka tak dosáhly v sezoně 2014/2015 na obrovský úspěch – titul mistryň ČR. Vždyť poprvé za dobu existence ligy dorostenek titul vyhrálo jiné družstvo, než Sparta Praha.            

Juniorky byly v celé sezóně nejproduktivnějším týmem, soupeřkám nasázely 106 branek. K největším ofenzivním tahounkám patřily Michaela Dubcová, Kamila Dubcová a Kristýna Psotková, které dohromady nastřílely přes 60 branek. Další dvě velké osobnosti měly juniorky ve Viki Čeriové a Elišce Janíkové, které jak výkony, tak i přístupem byly lídry kabiny. Také golmanka Barča Růžičková podávala po celou sezónu spolehlivé výkony. Každopádně nejdůležitějším faktorem úspěchu byl mimořádně silný týmový duch.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou