Sestup si u nás nikdo nepřipouštěl, říká Petr Koktavý

0

Přinášíme rozhovor s Mužem 27.kola jihočeského krajského přeboru Petrem Koktavým, který se díky kvalitnímu výkonu dostal do sestavy kola a následně vyhrál, jelikož získal nejvíce hlasů. Veselský mladík odpovídal sympaticky na všechny otázky a můžete se tak těšit na velice zajímavý rozhovor.

Stal jste se Mužem kola i přesto, že jste obránce, pro které je to ocenění vždy těžší získat. Co to pro vás znamená?

Ocenění si vážím, protože konkurence byla obrovská. Ze všeho nejvíce si ale vážím kamarádů z týmu, kteří si zodpovědně každou hodinu pohlídali, aby poslali hlas. Blíží se dokopná, tak jim záleží hlavně na tom, aby bylo dost peněz v kase.

 

Na Hluboké jste odehráli vítězný zápas. Rozhodla vaše lepší produktivita, když jste prakticky ze dvou šancí vytěžili dva. Jak se rýsoval zápas vašim pohledem?

Zápas byl z naší strany odehráný poměrně zodpovědně. V první půli se nám povedlo 2x skórovat, kdy obzvláště ten druhý gol Tomáše Marušky stál za to. Do vyložených šancí jsme soupeře nepustili. Párkrát vystřelili, ale vše vychytal Franta Plachý nebo míč končil za brankou. Druhou půlku jsme si pohlídali a pro vítězství došli z mého pohledu velmi dobrým výkonem.

 

Jste na metě 35 bodů, která by už záchranu v soutěži měla zajistit. Bude se teď celému týmu dýchat lépe nebo jste si sestup v kabině vůbec nepřipouštěli?

Uvědomovali jsme si všichni, že nejsme zrovna v nejlepší situaci. Vždy se hraje těžce, když jdete do zápasu s tím, že musíte vyhrát. Sestoupit nikdo nechce a nikdo si to ani nepřipouštěl. Po výhře na Hluboké se nálada určitě zlepšila.

 

V utkání se znovu trefili dva nejzkušenější borci Maruška a Sokolt. Jsou tito hráči v týmu hodně důležití? A koho vy osobně považujete za hlavní osu týmu?

Oba jsou velice důležití hráči a pokaždé je znát, když někdo z nich nemůže nastoupit. Těžko je nahrazujeme. Nejsou to ale jen oni, zkušených hráčů, na kterých to u nás stojí, máme v týmu víc. Jmenovat někoho konkrétně nemá cenu, každý je na hřišti z určitého důvodu a každý je tam důležitý.

 

Jste druhým hráčem Veselí, který vyhrál ocenění Muže kola. Prvním se stal Patrik Fukal, váš velký kamarád. Určitě jste tedy obeznámen finanční hodnotou, kterou odevzdáte do pokladny. Nemrzí vás teď, že jste v hlasování o nejlepšího hráče uspěl?

Nemrzí mě to, beru to pozitivně. Podtrhává to týmový výkon, který jsme teď naposledy předvedli. Co se týče pokuty, ještě nevím kolik budu platit, ale pokladníci Petris (Martin Petr) a Číža (Martin Čížek) to určitě vymyslí tak, aby tým nestrádal. Určitě to ale ani Fukymu nevadilo, za tohle platíme pokutu mnohem radši, než za prohraný tréninkový zápas.

 

Jste šikovný obránce, ale sám si prý stojíte za názorem, že můžete i chytat. Podělíte se s námi o svůj zážitek v bráně?

Je pravda, že v jednom mistráku jsem si rukavice nasadil. To bylo asi tak jediný, co jsem měl s golmanem společného. Z 5 střel jsem dostal 6 golů, ale myslím si, že se nedaly chytat. (smích) Bylo to před rokem za veselské béčko proti Lomu okresní přebor. Golman z dorostu se zranil, tak trenéra nenapadlo nic lepšího, než že to odchytám já. Nejhorší je, že než jsem nastoupil v bráně, tak jsme tam vedli, domu jsme ale bod nepřivezli ani jeden. Od té doby si už asi nezachytám. (smích)

 

Říká se, že komplexní fotbalista by měl umět oběma nohama. Vy ale prý levou nerad používáte. To ji máte opravdu tzv. jen na opírání?

Já bych jí používal celkem rád, kdyby to k tomu bylo. Levou kopu jen když už jiná možnost není, a to většinou jen na daleké odpálení míče. Jinak je to opravdu jen opěrka.

 

Je vám teprve 21 let a jste stále věrný mateřskému klubu. Máte zajěčí úmysly vyzkoušet například angažmá ve vyšší soutěži?

Určitě bych si rád zkusil zahrát vyšší soutěž, kdyby ta možnost byla. Ve Veselí jsem ale zatím spokojený, je tu skvělá parta a baví mě to tu.

 

Studujete právnickou fakultu v Brně. Nesetkáváte se v kabině i s názory, že některé spoluhráče budete v budoucnu vysekat z nějakého průšvihu?

Párkrát už takové hlášky padaly, tak doufám, že si v budoucnu budu mít na kom rozjet kariéru a že kluci slovo dodrží. (smích) V poslední době, je začalo bavit říkat mi doktore, i když do toho mám ještě daleko, a navíc jednoho doktora už v týmu máme!

 

Se studiem souvisí i další otázka. Je náročné skloubit fotbal ve Veselí a studia v Brně?

Mám výhodu, že nejsem na denní formě studia, takže do Brna jezdím na 1-2 dny v týdnu. Jinak by to náročné určitě bylo, snad i nereálné pro krajský přebor.

 

Máte již pět let přítelkyni. Očekáváte tak nějakou odměnu za to, že jste se stal nejlepším hráčem 27.kola?

Zajímalo by mě, odkud máte tak přesné informace, i když asi tuším, odkud vítr fouká. Nijak zvláštní odměnu neočekávám, ta by byla, i kdybychom prohráli. (smích)

 

V dalším kole hrajete s Želčí. Co od utkání očekáváte?

Bude to těžké utkání, Želeč nehraje špatný fotbal. My ale hrajeme doma, i když podle statistik to pro nás výhoda není, ale určitě to chceme zlomit a domácí zápas vyhrát. Zbývají ještě 3 kola. Pokusíme se urvat co nejvíce bodů, abychom byli opravdu v klidu a sezonu chceme ukončit bez nervů a zápasy si spíše užívat.

 

Děkuju za rozhovor.

Také děkuji.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou