Rozhovor s hráčem 21. kola III. třídy sk. A ... Ivo Foretníkem

0

Ivo Foretník si v tomto kole připsal jeden zásah do sítě soupeře. Vítězství mu přinesly dlouhodobě výborné výkony, kterými táhne svoje rodné Mohelno. Ivo zvítězil s 30% Vašich hlasů a nechal za sebou Petra Zahradníčka ( 22% ) , který 2 brankami pomohl Koněšínu k zisku důležitých 3 bodů a rapotického golmana Tomáše Laše ( 13% ) , který si taktéž připsal dva zásahy do sítě soupeře a pomohl rapotické rezervě k premiérovému vítězství v jarní části soutěže.

Ivo představ se fanouškům našeho portálu - v krátkosti (svoje začátky, kariéru)?

S fotbalem jsem začal v šesti letech ve své rodišti Mohelně. Zlom přišel po ukončení ZŠ, kde jsem přecházel na střední školu do Třebíče. V Třebíči jsem se účastnil náboru fotbalistů do dorosteneckých soutěží. V náboru jsem uspěl a zahrál si MSDL. Na Třebíč strašně rád vzpomínám a byly to krásné 4 sezóny. 

 

Jaké máš cíle se svým družstvem pro letošní sezónu?

Zodpovědně a svědomitě vest tým abychom jsme se drželi v horní polovině tabulky.

 

Na jaký fotbalový okamžik nejraději vzpomínáš?

Je jich samozřejmně víc. Nejraději mám ten, když jsme se s žáky TJ Mohelno stali okresními přeborníky. Tento zápas byl jedním slovem úžasný. Finále okresního přeboru žáků jsme hráli s Kněžicemi, na neutrální půde v Třebelovicích. Na zápas přišlo k mému údivu mnoho diváků ,tudíž výborná atmosféra byla zaručena. Utkání se pro nás nevyvíjelo moc dobře a po 10-ti min. jsme prohrávali 0:2. Zápas jsme otočili na konečných 4:2. Dal jsem dva góly a na jeden přihrál. Bylo to strhující utkáni. Prožíval jsem to velmi intenzivně, tak jako se čeká od mladého žáčka, který miluje tuto hru. Ještě bych zmínil 4 roky strávené v HFK Třebíč jako dorostenec, kde jsem měl tu čest si zahrát MSDL. Toto považuji za největší úspěch ve své kariéře. 

 

Vítězství ti přinesl prohraný zápas na půdě Valče, jak probíhal?

Zápas se pro nás vyvíjel dobře. V 2. minutě zápasu jsme šli do vedení 0:1, ale asi až moc dobře, zaskočili jsme nejenom soupeře ale i sebe a mysleli jsme si, že máme v kapse jasné tři body. Velkou míru na vývoj utkání bylo vyloučení našeho brankáře v 25.minutě. Já jsem se stáhl ze hrotu na kraj zálohy a snažil jsem se ze všech sil doplňovat útok, ale ještě rychleji jsem se stahoval bránit, protože dopředu můžeš ale dozadu musíš. Utkání bylo pro mě velice fyzicky náročné a jednu chvili jsem myslel, že se pozvracím,bohužel dnes to na tři body nestačilo. 

     

Proč myslíš, že si byl nominován na hráče zápasu?

Tak to netuším sice jsem vstřelil gól ale utočník soupeře vstřelil dva. Možná je to odměna za více výkonů. 

     

Máš nějaký fotbalový vzor?

Vyloženě jednu osobnost nemám, je spoustu výborných fotbalistů. Ale líbí se mi ofenzivně ladění hráči, kteří nemyslí sami na sebea dřou pro tým. Nemám rád individualisty. 

     

Slyšel si už o portále fotbalunas.cz? A co na něj říkáš?

 

Ano slyšel a myslím, že je to výborný nápad. Vzpomínám si, že  kdysi něco podobného tu bylo, ale skončilo to tak rychle - jak začalo. Doufám, že stejný osud nepotká i portál fotbalunas.cz . 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou