S hráčem kola Rozsívalem: Když přijdu na trénink, spoluhráči si dělají legraci, že jsem se ukázal

0

Naši pravidelní čtenáři už jistě zaregistrovali, že hráčem dvaadvacátého kola se stala kraslická defenzivní opora, Oldřich Rozsíval. A samozřejmě bychom to nebyli ani my, kdybychom si pro Vás nepřipravili pravidelný rozhovor s hráčem kola, jak máme při čtvrtečním podvečeru ve zvyku. Oldřich byl tak laskav, že s naší nabídkou interviw s nadšením souhlasil a poskytl nám pro Vás pár slov. Hovořili jsme o víkendovém utkání Krslic, ale také o Oldřichových začátcích a jeho fotbalovém životu a radosti ze hry. A samozřejmě jsme saké nevynechali ani klasický závěr v podobě rozebrání našich webových stránek. "Z tohoto projektu jsem nadšen, posledních pár kol jej bedlivě sleduji.", prozradila nám hvězda týdne.

Jak byste nám ohodnotil vlastními slovy Vaše víkendové utkání?
Kdyby se hrál pouze jeden poločas utkání, tak bychom byli naprosto spokojeni. Ve druhé půli jsme polevili a sami sobě znepříjemnili poslední minuty, ve kterých jsme se nakonec dopracovali do vítězného konce. Kamenem úrazu byla koncovka, kdy jsme několikrát měli jasnou šanci dát gól, jenže jsme neproměnili. Nejdůležitější je pro nás výsledek, takže jsme s výhrou spokojeni. Přesto by hlavně pro sebevědomí obránců a gólmana bylo lepší čisté konto.


Je něco, na čem byste měli do příštího kola ještě zapracovat? 
Jak jsem zmiňoval, je to naše koncovka. Často se také ženeme až do malého vápna soupeře a nestřílíme z větší vzdálenosti. Přitom disponujeme několika hráči, co doopravdy umí vystřelit.


Zatím jste v soutěži na první pozici, v čem tkví tajemství Vašeho úspěchu?
Osobně můžu říct, že máme skvělého trenéra Schwarze, který fotbalem žije. Zná svoje mužstvo a má představu, co od kterého hráče požaduje. Dlouhodobě máme i stejný kádr, takže se hráči dobře znají mezi sebou a vzájemně si důvěřují. Dojde i na menší dohady, ale to se následně urovná a jde se dál.


A jak vidíte svou roli a úlohu v tomto týmu?
Na mě v drtivé většině případů spadá úloha držet se soupeřova útočníka a nepouštět jej k ničemu. Pokud se hraje se slabším soupeřem, tak je snaha mě zapojovat i do útočných akcí. Nikdy jsem však moc útočný nebyl a co si pamatuji, tak jsem nikdy nevstřelil soutěžní branku. Občas se dostanu k tomu, že někomu na gól přihraji, takže už to je pro mě vrchol mojí útočné snahy.


Máte v soutěži nějaký oblíbený tým, proti kterému se Vám dobře hraje?

Vyloženě dobře se asi nehraje proti žádnému týmu, nejhorší to je proti týmu Jindřichovic a Šindelové, protože se jedná o týmy, co jsou od Kraslic kousek a bývají na každý zápas hodně motivované. Hlavně Jindřichovice disponují několika skvělými hráči, se kterými jsem kdysi hrál a vím, co dokáží.


Svou pozici už si pravděpodobně udržíte, pomýšlíte už na postup do kraje?
Každé kolo sledujeme tabulku, jak se daří soupeřům, kteří jsou těsně za námi. Litujeme ztráty bodů v Chodově, které nám mohly upevnit vedení na čele. Kraslice vždy hrály vyšší soutěže a současný stav se pochopitelně nikomu nezamlouvá. Proto se postup, do 1. B třídy, bere jako samozřejmost. To, jak se povede v kraji, se bude odvíjet od toho, kolik bude v kádru dostupných hráčů. Z naprosté většiny se však náš tým skládá z mladých hráčů, kteří když budou chtít, tak mohou i v kraji něco dokázat.


V příštím kole hrajete s Březovou, co si od utkání slibujete?
Před utkáním v Březové jedeme ještě v pátek na dohrávku do Nového Sedla, takže snad to na nás nezanechá moc velkou stopu. Předpokladem je, že v Březové zvítězíme. Protože v současné situaci si nemůžeme dovolit žádnou ztrátu bodů. Chodov často nezaváhá a naši ztrátu bodů by hned potrestal. Já osobně žádnou taktiku nemám, to se dozvím vždy od trenéra Schwarze, který má většinu soupeřů napozorovanou. Rádi bychom konečně udrželi čisté konto, jenže v utkání často dojde k nešťastné situaci, ze které inkasujeme. Proto tipuji výsledek 3:1 pro Kraslice.


Teď se vraťme k Vašemu víkendovému výkonu, jak jste spokojený sám se sebou?
V tomto utkání jsem měl největší radost z naprosté většiny vyhraných hlavičkových soubojů. Jedinou vadou na kráse jsou obdržené góly, při prvním jsem si nestihl pokrýt včasně hráče a u druhého jsme se se spoluhráči špatně domluvili na pokrytí hráčů při standartní situaci. Rád bych určitě zlepšil svůj přechod do útoku. To se snažím zlepšit už dlouhodobě, ale stále nejsem spokojen.


Vy hrajete na pozici obránce. Jak a proč jste se tam dostal?
Už co jsem v Kraslicích s fotbalem začal, tak se nějak určilo, že budu hrát střed obrany a tam jsem po většinu času zůstal až do konce dorostu. V A-týmu jsem se díky rychlostním přednostem dostal na kraj obrany. Když bylo potřeba, tak jsem zaskočil jako střední obránce. Se svou pozicí jsem spokojen a ani si nějak nedokážu představit, že by mi sedlo něco jiného.


Ve které nejvyšší soutěži jste hrál? Můžete nám ji porovnat se sokolovským okresem?
Nejvyšší soutěž jsem zažil právě v Kraslicích, hrál se zde krajský přebor a já se jako mladík zapracovával do A-týmu. V takovéto soutěži už nejde spoléhat na to, že bude mít soupeř v sestavě hráče, kteří fyzicky utkání nezvládnou. Týmy už jsou dost sehrané, na rozdíl od okresního fotbalu, kde jsou ale také talentovaní hráči. Často se jedná o B-mužstva, které se skládají z hráčů, co už neprojdou extrémní zimní přípravou, protože mají určitý věk, ale stále se chtějí fotbalem bavit.


Můžete nám celkově popsat Vaše fotbalové začátky a Vaše fotbalové cesty?
K fotbalu mám vztah už od mala, kdy jsme si chodili hrát fotbal na škvárový plácek u paneláku, přibližně ve věku 7 let jsem se přidal k týmu Kraslic a prošel si přípravkou, žáky, dorostem a nyní A-týmem. Letos na podzim jsem kvůli menším rozporům hostoval v Šindelové, ale ještě během podzimu jsem souhlasil s návratem. Bylo mi i nabídnuto si vyzkoušet hrát v mládeži Baníku Sokolov, ale tehdy jsem to odmítl. Těžko říct, jestli bych si tam zlepšil svoji chabou techniku a mohl v současnosti hrát o něco lépe.


Co Vám dnes fotbal přináší?
Představa, že každý víkend si zahraju svůj oblíbený sport, sejdu se s přáteli, zasoutěžím si, a když se zadaří, tak i vyhraji, se mi zamlouvá. Nedokážu si představit, že bych každý víkend trčel doma a nedělal nic. Přibližně před rokem jsem nějakou dobu nehrál a nakonec jsem opět začal, protože mi to chybělo. Dokud mě to bude bavit a zdraví bude sloužit, tak hrát budu.


Jak těžké je skloubit fotbal se zaměstnáním?
Při mém zaměstnání se prakticky nedostanu na tréninky. Takže když se mi podaří v práci skončit dříve a na tréninku se ukážu, hned dojde na legrácky, že jsem se vůbec přišel ukázat. Takže se alespoň ve svém volném čase snažím udržovat kondici. Víkendy mám naštěstí volné, takže na zápasy jsem zatím problém neměl. Horší bude, až si na fotbale přivodím nějaké vážnější zranění, které by mi pak znemožnilo vykonávat zaměstnání. To se mi doposud vyhýbalo a snad i nadále bude.


Sledujete náš web
www.fotbalunas.cz
Z tohoto projektu jsem nadšen, posledních pár kol jej sleduji. Reportáže z našich utkání píše spoluhráč Procházka na facebookové stránky klubu. Přesto jsem rád, že si můžu přečíst podrobnosti i z ostatních utkání. Nicméně si nedokážu představit množství úsilí na sepsání, případně sehnání, všech informací, protože jsou i utkání v okresních soutěžích, kterých se moc diváků nezúčastní.


Věděl jste předem, že jste vyhrál v anketě o hráče kola?

O skutečnosti, že se vede tým kola a hráč kola, jsem nevěděl. Nedokážu si ani představit, že by hlasovalo větší množství lidí, takže i kdyby přišlo jen pár hlasů a na mě vyšel ten šťastný los, je to něco, co potěší a napoví, že si asi vedu dobře. Byl jsem nakonec telefonicky kontaktován a s možností rozhovoru jsem rád souhlasil.


Poslední otázka, je něco, co byste vzkázal našim čtenářům, kteří Vás svými hlasy pasovali na hráče kola?

Rád bych poděkoval, že mi dali hlas. Ale hlavně aby šířili povědomí o tomto webu a přišli se podívat na zápas svého týmu, protože hráče nic nenabudí víc, než když plné tribuny fandí.

 


Oldřichu, já Vám ještě závěrem ještě jednou gratuluji k vítězství, jak v utkání, tak v anketě a přeji Vám, aby se Vám na hřišti dařilo i nadále, co možná nejlépe.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou