Rozhovor s Janem Jelenem: "Je příjemné někde něco vyhrát.", usmívá se

0

Po Pavlu Rašínovy přebla žezlo pro hráče kola další lázeňský hráč, tentokráte ofenzivní záložník Jan Jelen, který jediným góle utkání rozhodl duel se Studánkou. A my jsme samozřejmě nelenili a připravili jsme si s ním v rámci jeho vítězství společný rozhovor. Honzy jsme se ptali jak na víkendové utkání, tak na jeho fotbalové začátky a zvyky. Zjistili jsme navíc, že je jedním z našich pravidlných čtenářů a náš internetový portál se mu velmi zamlouvá. Tak čtěte níže a nenechte si nic ujít! "Nás hlavně nebaví nakopávat balóny akorát dopředu.", zdůvodňuje to, že lázeňská utkání končí často rodílem jedné branky.   

Jak byste nám ohodnotil vlastními slovy Vaše víkendové utkání?
Myslím, že to v našem podání rozhodně nebyl špatně odehraný zápas. Neměli jsme na utkání žádnou speciální taktiku, takže jsme hráli na jistotu s již osvědčenou hrou. To nám vyhovovalo. Snažili jsme se hrát pěkný kombinační fotbal a také zodpovědně dozadu. Všechno jsme si to splnili a vyhráli jsme za tři body, s čímž nemůžeme být nespokojení.

Je něco, na čem byste měli do příštího kola ještě zapracovat?
Já nevím no. Možná bychom na sebe měli více mluvit, ale ani to není nijak tragické. Myslím ale, že je vše v pohodě. Máme dobrý komplexní a vyrovnaný tým a není moc, co zlepšovat.

A jak jste spokojen sám se sebou?
Celkem ano, nehráli jsme špatně a plnil jsem si to, co jsem měl. Možná bych si vyčetl to zpracování, na kterém bych asi měl ještě zapracovat a asi bych mohl přidat trochu více pohybu.

Lázně jsou teď na čtvrtém místě, na postup máte ještě teoretickou šanci. Věříte, že by se to mohlo podařit?
Možné je úplně všechno, takže my ještě flintu do žita neházíme, ale samozřejmě víme, že je to už hodně daleko a bude to těžké. Bylo by to ale perfektní, kdyby nám to vyšlo.

Kdyby ne, co v příštím roce, to už by to mohlo vyjít….
Vyjít by to mohlo určitě. Máme silný a dobrý tým, myslím, že nepotřebujeme ani posilovat o další hráče, myslím, že si to ještě trochu lépe sedne a budeme hodně silní. Zkrátka ta parta co tu je má velký potenciál a rozhodně do toho dáme v příštím roce vše, pokud nám to letos nevyjde.

Myslíte, že by se Lázně v kraji neztratily?
Tak to nevím. Nemám přehled o tom, jak to v kraji vypadá, nikdy jsem tam nehrál a tím pádem nevím, jak velký je to rozdíl. Za pokus to ale stojí.

Lázně hrají letos velmi defenzivní a uzavřený fotbal, ve čtyřech Vašich posledních zápasech rozhodoval pouze jeden gól, jednou dokonce až na penalty. Jak Vám to jako ofenzivně laděnému hráči vyhovuje?
Mně to vůbec nevadí. Hodně si přihráváme, což mě baví a spíš vyčkáváme na nějaké šance. Snažíme se to vypracovat. Rozhodně se ale nenudím někde na hrotu, to vůbec ne.

A proč jste se vůbec rozhodli pro tuto taktiku?
Nás hlavně nebaví nakopávat balóny akorát dopředu a myslíme si, že tohle je pohlednější i pro diváka a střední řada si alespoň zahraje. Proto se snažíme přihrávat si to po zemi a šance si vypracovat spíše fotbalově.

 

V příštím kole hrajete se Sulislaví, očekáváte více branek?
Já nevím, j osobně raději moc netipuji, neprozradím Vám ani svůj tip a výsledek, nemám to zkrátka ve zvyku, ale bylo by asi fajn, kdyby padlo více branek. Uvidíme, jak to dopadne, jisté ale je, že náš styl hry se nezmění a budeme hrát stále to své.   

Vy většinou nastupujete do utkání jako ofenzivní záložník, nebo útočník, hrál jste ale někdy i na defenzivnějších pozicích?
No, já hraju většinou takového toho rozehrávače pod hrotem, ale jednou jsem hrál i obránce, ale to mě tak úplně nechytilo. Nejvíce mě baví právě tam má pozice pod tím hrotem. Baví mě si trochu pohrát s balóny a pak je před tou finální fází rozdělovat a přihrávat.

Teď ještě k Vašim začátkům, jak a kde jste se dostal k fotbalu?
Tenkrát jsme si s kamarádem, asi ve třetí třídě, řekli, že to zkusíme a já už u toho zůstal. Bylo to zkrátka úplně z ničeho, nic. Začínal jsem normálně tady v „Konstantinkách“ a nemám v úmyslu se odtud někam pakovat. Nikdy jsem ani nikde jinde nehrál, tady se mi líbí a chci zůstat. Ale ještě k těm začátkům, my máme ten fotbal tak nějak v rodině, hrál vlastně i dědeček a já jsem chtěl zkrátka taky.

Co Vám fotbal dnes přináší?
Asi kamarády, rozhodně také pohyb, myslím, že je lepší hrát fotbal, než sedět doma u televize, nebo počítače. Navíc mě to hodně baví a je to pro mě příjemné využití volného času.

Jak dlouho plánujete ještě hrát?
Tak určitě, dokud zdraví vydrží a půjde to. A hlavně do doby, dokud budu týmu vůbec na hřišti platný.

Zabírá vám fotbal hodně času, jak těžké je skloubit ho se zaměstnáním?
Mě ani moc času nezabírá. Když jsme sice v práci, tak na fotbal prostě nejdu, ale když je čas a možnost, tak určitě jdu. Snažím se chodit i na všechny tréninky, máme dva týdně a já na většinu z nich chodím. Na trénink nemůžu a nejdu akorát, když mám odpolední.

Máte mimo fotbalu ještě nějaké jiné koníčky?
Ani moc ne, snažím se spíše odpočívat. Rád hraji na Play Station, nebo se snažím někam jít, ale žádný jiný sport nedělám.

A jak se připravujete na každé utkání, máte nějaké své rituály?
Já myslím, že já žádné nemám, nebo si toho alespoň nejsem vědom.

Sledujete náš web
www.fotbalunas.cz?
Ano, jsem pravidelný čtenářem. Snažím se vždy se odívat, jak na tom jsme a podobně. Nic bych tomu nevytknul, je to moc hezké a myslím, že je to skvělý nápad.

Jak to pro Vás slouží, jako pro hráče?
Jak říkám, snažím se zjistit, jak si vedeme, koukám se vždy, jak hráli ostatní, občas si i přečtu nějaký článek. Je zajímavé pozorovat i ostatní týmy, ale i jednotlivé hráče, jak se jim momentálně daří.

Věděl jste předem, že jste vyhrál v anketě o hráče kola?
To jsem nevěděl. Dozvěděl jsem se to až od Vás, když jste mi volal.

Poslední otázka, je něco, co byste vzkázal našim čtenářům, kteří Vás svými hlasy pasovali na hráče kola?
Asi bych jim chtěl poděkovat. Moc si toho vážím, je to příjemné někde něco vyhrát. 

Honzo, já vám děkuji za rozhovor a doufám, že se neslyšíme naposledy. Hodně štěstí do dalších utkání.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou