Hvězda kola Jiří Mlčkovský z Litole: Atmosféra v Ďolíčku byla parádní!

0

Ze střední zálohy se posunul na post stopera, předvedl parádní a bezchybný výkon, po kterém Litol vyhrála důležité utkání nad Neratovicemi-Byškovicemi. A hned se stal nejlepším hráčem kola! "Hraju většinou střední zálohu, ale obrana mi sedla, fakt mě to bavilo," říká Jiří Mlčkovský. Třiatřicetiletý fotbalista v rozhovoru pro portál fotbalunas.cz upozorňuje nejen na trénování dnešních mladých hráčů. Vzpomíná také na jeden ze svých nejsilnějších fotbalových zážitků.

Pojďme rovnou k výkonům týmu. Perete se o záchranu...

"Není to moc povedená sezona. Co vím, je to tu podobné každý rok, letos je to ale snad nejhorší."

 

Gólů dáváte dost, ale hned za posledním Žatcem máte nejvíce obdržených gólů v soutěži. Co bylo špatně? Zdá se, že obrana teďka funguje...

"Teď je to možná v posledních zápasech v pohodě. Děláme ale hodně individuálních chyb. Není to jen u těch mladých, ale i u těch starších. Nesoustředěnost, laxnost. Nepodržíme balón, je to o chybách."

 

Není trochu ubíjející, že proti týmům z horních pater tabulky dokážete body získat a pak hrajete třeba s čtrnáctým Chomutovem a zápas se vůbec nepovede?

"Možná je to tím, že proti slabším týmům si věříme a říkáme si, že to půjde. Pak to dopadne takhle. Proti těm silným týmům se semkneme. Oni celý zápas buší do obrany a pak utečeme a dáme gól."

 

Jste už zkušený hráč. Co Vám v zápasech od kluků chybí?

 "Je to o více faktorech, nedisciplinovanost například. Myslím si také, že by se mělo trénovat více, chybí nám fyzická kondice. Je to vidět, od té šedesáté minuty je to pak špatný. Je tu i užší kádr, to je také znát."

 

A vaše osobní výkony? Jste spokojený?

"Teď je to pár zápasů v pohodě. Odpovím ale klasicky, vždycky to může být lepší."

 

Teď jste třeba posledně nastoupil v obraně...

"Stoperská dvojice se neosvědčila, udělala se změna. A sedlo mi to. Dirigování a organizování hry, všechno. Radši bych hrál obranu, baví mě víc. Bohužel teď dvě utkání nenastoupím kvůli pracovním povinnostem."

 

Máte po těch letech nějaký silný fotbalový zážitek, na který vzpomínáte nejraději?

"Nejvíce asi ty pohárové zápasy, když hrajete s týmem, který je ve vyšší soutěži. S Litolí jsme v rámci poháru jeli do Ďolíčku, hráli jsme s Bohemians 1905. I když to byl B-tým, přišlo nějakých 1200 lidí. A atmosféra byla parádní. Fakt nádhera."

 

Když se zmínim o mládeži, hodně trenérů i hráčů tvrdí, že už mladí zdaleka netrénují tak, jako dříve. Špičkových fotbalistů pak vyroste mnohem méně...

"Z osmdesáti procent je to o trenérech, jak mladé nabudí. Ono je těžké je uhlídat jen u fotbalu, těch sportů je dneska hodně. Záleží na více věcech. Kde bydlíte, jaké máte možnosti, apod. Kdo chce být dobrým fotbalistou, možnosti tu má."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou