Hráč kola Jakub Kořenek: V domácích zápasech se nám daří.

0

Brankář Luhačovic, který vyhrál anketu o hráče kola, našemu webu odpověděl na několik otázek. 

Ahoj Jakube, gratulujeme vám k vítězství v anketě. Minulý zápas proti Rožnovu jste vyhráli 3:0. Měl jste v tom zápase nějakou práci nebo to byla hra na jednu bránu?

Práce jsem moc neměl, celý tým odehrál výborný zápas hlavně po taktické stránce a konečně jsme venku naplno bodovali. Vyskytly se pouze dvě vážnější situace,  první kdy po rozehraném rohu trefil domácí hráč tyč. Druhá ke konci zápasu střela z levé strany, kterou se mi podařilo vyrazit.

 

Můžete nám popsat svou fotbalovou kariéru? V kolika letech jste s fotbalem začínal a jakými kluby jste prošel?

Začínal jsem asi v šesti letech ve Vlachovicích, kde jsem prošel žákovské i dorostenecké kategorie a odchytal jsem zde i první zápasy za muže v I.A třídě. Před rokem jsem odešel na hostování do Luhačovic.

 

Postavil jste se rovnou do brány nebo jste to zkoušel i v poli?

Jeden nebo dva roky jsem ještě hrál. Nicméně když jsme si šli zakopat se starším bratrem, většinou jsem chodil do brány, a protože jsem byl i vysoký, začal jsem v žácích chytat.

 

Pokud by to bylo nezbytně nutné, troufl byste si na to zahrát nějaký jiný post?

Klidně bych to zkusil, asi by ale moje schopnosti na jiných postech nestačily na úroveň krajského přeboru. Pokud bych si měl vybrat post tak útočník, nebo stoper.

 

Vzpomenete si, kolik nejvíc branek jste musel lovit ze sítě?

Na takové zápasy většinou zapomínám. Myslím si, že to bylo kolem deseti gólů, naštěstí poslední dobou moc gólů nedostávám.

 

Který útočník v kraji je podle vás nejnebezpečnější?

V kraji chytám teprve půlrok a za tu dobu se mi nikdo nevryl do paměti takových způsobem, abych si ho zapamatoval.

 

Šel byste při penaltovém rozstřelu kopat penaltu? Troufl byste si na něco takového i v zápase?

Až kdyby to bylo nezbytně nutné. V Chropyni mě spoluhráči po chycené penaltě v sedmé sérii přemlouvali, ale nešel jsem a v zápase máme určené střelce, takže nic takového nehrozí. V žácích jsem ale kopával penalty pravidelně, měl jsem, jestli si dobře vzpomínám, šest gólů za sezónu.

 

Příští utkání odehrajete proti Morkovicím. Co od tohoto zápasu očekáváte?

V první řadě očekávám, že navážeme na výkon z Rožnova a zvítězíme. V domácích zápasech se nám daří, tak doufám, že vítěznou šňůru prodloužíme.

 

Jaký myslíte, že dopadne finále Ligy mistrů mezi Juventusem a Barcelonou?

Oba kluby jsou z těch, kterým fandím. Ve finále ovšem očekávám vítězství Barcelony o dva góly 3:1 nebo 2:0.

 

Slyšel jste už o webu fotbalunas.cz? Jak tento projekt hodnotíte? 

Ano slyšel, u nás v kabině už se stihly vypsat „prémie“ za zařazení do sestavy kola a hráče kola, aspoň na něčem musí pokladník vydělat. Tento web hodnotím velmi pozitivně, protože v Česku žádný obdobný neexistuje.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou