Před zápasem si dáme s trenérem zelenou na rozdejchání, říká hráč 22. kola Josef Turek.

0

Josef Turek - hraje fotbal už 30 let a ve Skomělně je strážcem místní svatyně. Před zápasem si s trenérem dá štamprdli zelený, a k jídlu má nejraději smažák. 

Zdravím Vás, na začátek velká gratulace. Stal jste se hráčem 22. kola, co na to ocenění říkáte a jak jste se o něm dozvěděl?

 

Mě to říkali kluci z fotbalu a byl sem hodně překvapenej, přeci jenom je mi 40 a super prostě. Asi budu muset zaplatit nějakou tu štamprdli v hospodě.

 

Sledujete portál Fotbalunas.cz a co si o něm myslíte?

Jo určitě sleduju, ty stránky na internetu jsou pěkný a hlavně koukám na výsledky okresu, .. máme tam ten prales, takže to sleduju.

 

O víkendu jste hráli s Holoubkovem, jak moc náročné pro Vás tohle utkání bylo?

Pro mě fyzicky docela dost, přišlo mi jakoby hrál Holoubkov proti Turkovi. (Smích) Obléhali svatyni, ale nedostali se tam, udělali jsme všechno proto abysme neprohráli.

 

Tým jste v zápase několikrát podržel.

No určitě, jako já Vám to řeknu takhle, nejsem z těch brankářů, kteří chytají na brankový čáře. Stojim na velkém vápně nebo i za velkým vápnem, takže spousta míčů se posbírá okolo když hráči nabíhájí, takže to je velký plus. Navíc sem hrál v záloze, takže nohama člověk umí kopat. Fotbal hraju 30 let, takže mám taky nějaký zkušenosti.

 

V tabulce se momentálně nacházíte na 10. místě, na záda Vám dýchají Raková, Břasy a Volduchy. Na jaké pozici byste chtěli zakončit sezónu?

Určitě nespadnout, hrát ve středu tabulky, do toho osmého místa a na podzim se uvidií. Přivést nějaký posily a zlepšit se hlavně v zakončení, bohužel nedáváme branky, vzadu uděláme spoustu práce, já chytám co můžu, ale když potom klucí nedávaj branky tak je to špatný. Když nedáte gól tak nevyhrajete no .. a o tom to je.

 

Jsou v sezóně zápasy, na které se nejvíce těšíte?

Ne to určitě ne, každej zápas je jinej ať už se hraje první s poslednim, je to jedno. Jak říkám je to kulatý a je to i trochu o tom štěstí o náhodě.

 

Kdo Vás k fotbalu přivedl?

Táta, s bráchou jsem od těch osmi, devíti začal hrát. Jako každej klasickej venkovskej kluk, na dvoře s gumákem o stodolu. Já začal ve Skomelně, pak jsem byl akorát v 15, 17 letech v Radnicích na hostování, ale jinak od žáků ve Skomelně až do teď.

 

Máte nebo jste měl nějaký fotbalový vzor?

Tenkrát ještě Kouba, pak se mi líbil Stejskal, ale teď už je to pasé, teď se tam točí velký peníze, takže to už je o ničem.

 

Máte nějaký předzápasový rituál?

Ne .. vlastně jó, dáme si s trenérem před zápasem štamprdli zelený na rozdýchání.

 

Do redakce nám před začátkem rozhovoru dorazilo několik otázek od spoluhráčů, které jsme měli položit.

 

Jak jste přišel k přezdívce "Smažák".

To je jednoduchý, protože mám rád smažák. Taková česká klasika, smažák - hranolky - tatarka.

 

Máte svoji osobní rozkuřovačku?

(Zamyslí se) .. no, pouze manželku. (Smích)

 

Přemýšlíte o konci kariéry?

Tak já už to klukům několikrát říkal, že pokud sestoupíme tak skončim. Nebo pokud přijde nějakej úraz tak konec, protože nikdo Vám nedá ani korunu. Dělám sám na sebe, jsem OSVČ, takže nějakej úraz a jsem doma zadarmo. Brácha si v létě na turnaji přetrhl achilovku, no a byl doma půl roku, hotovo. Taky živnostník a co uděláte, nic.

 

Kolik lahváčů se vejde do kolečka?

No záleží kolik si jich tam naložíte. Víte to bylo včera na Facebooku, ptal se "malej" Štrunc a já jsem říkal, že to neuveze, .. že hodně, ale že on je neuveze. (Smích). To je asi narážka na to, že dělám zedničinu. Ale pivo máme rádi, .. pivo máme rádi všichni.

 

Poslední otázka, pouští Vás manželka na fotbal dobrovolně nebo si to musíte vybojovat?

To vůbec, v žádném případě, přes to vlak nejede. Žena se mi do toho neplete, nehledě na to, že taky s dětma chodí na fotbal se podívat. Navíc jí jakejkoli úraz nezajímá, "Neříkej mi to, hraješ to dobrovolně, prostě hotovo, šmitec!" Já jako když sem nějakej okopanej nebo kotník oteklej, tak vůbec jí to nezajímá. (Smích).  "Já tě litovat nebudu, ty to hraješ dobrovolně".




Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou