Vždycky mě to táhlo dopředu, chtěl jsem dávat góly, směje se Hráč 26. kola Vlastimil Beránek

0

 

Čtyřiatřicetiletý útočník Svéradic Vlastimil Beránek rozhodl duel proti Nepomuku v jeho závěru střelou zpoza vápna. Od začátku dubna se trefil již podesáté a navíc v každém utkání. Hlasování ovládl dvaačtyřiceti procenty vašich hlasů.

 

 

 

 

 

Vlastimile, věděl jste o své nominaci?

Já to vůbec nevěděl, řekla mi to až žena s tím, že už mi rovnou poslala hlas (smích). Vítězství mi samozřejmě udělalo radost.

 

Čekáte nějakou pokutu od týmu?

To asi ne, to už bych asi musel platit úplně za všechno (úsměv). Asi si to všichni přečtou, pogratulují, nic velkého to snad nebude (úsměv).

 

Sledujete nový portál fotbalunas.cz ?

Koukám se na to, je to hezké, protože tyhle soutěže se tolik nesledují, tak se mi to líbí. 

 

Pojďme k vašemu vítězství. To vám vynesla vítězná branka proti Nepomuku, jak byste jí popsal?

Nebyl to vyloženě můj gól. Chtěl jsem nahrát spoluhráči do ulice, ale obránce do toho sáhl, míč zvedl a ten zapadl za brankáře. Takže tak půl na půl.

 

Ale jistě již jistě nebudete zpochybňovat, že se vám osobně se střelecky velmi daří, že?

Nevím v čem to je, asi co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš (smích). Každopádně jsem za to rád, byl bych rád, kdyby to vydrželo pořád, zatím jsem se na jaře trefil v každém utkání.

 

Tým nyní drží druhé místo. Předpokládám, že cílem je jí udržet?

Určitě. My nyní hrajeme na hřišti posledního Staňkova, tam je povinnost zvítězit. A když zvládneme i následující domácí utkání s Pačejovem, tak by nám již nic hrozit nemělo.

 

Pojďme přímo k vám, jak jste si našel k fotbalu cestu?

Začal jsme v pěti, šesti v Kozolupech, kam mi přivedli rodiče. Oba totiž fotbal hráli, taťka první a mamka druhou ligu. Jsem z fotbalové rodiny. V devíti jsem pokračoval tenkrát na FC Plzeň ligu mladších hráčů, pak jsme šel do dorostu, což bylo takové béčko Viktorky, konkrétně třetí liga. V osmnácti jsem odešel do ligových Blšan, odkud mě vykoupili do Chanovic. Následovala divize v Rokycanech, návrat do Chanovic a odchod do Písku do třetí ligy, odkud jsem po odvou letech zamířil do Horažďovic. Tam jsme spadli do kraje na dva roky a jak léta utíkala, tak jsem byl pohodlnější  a pohodlnější a nakonec jsem se rozhodl odejít sem do Svéradic, protože jsem jim to stále sliboval (úsměv).

 

Post jste si držel od začátku stejný?

Většinou ano, ofenzivní záložník nebo útok. Vždycky mě to dopředu více táhlo, protože jsem chtěl dávat góly (úsměv).

 

Věnujete se i jinému sportu?

Rekreačně určitě. Tenis, hokej, sport mě baví.  Je potřeba, aby se člověk hýbal a netloustl (úsměv).

 

Máte nějaký vzor?

Hraje v Barceloně a vyrostl asi tak stejně jako já. Co myslíte? (smích).

 

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho nejen sportovních úspěchů!

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou