Hráč kola Pavel Sládek má jasno: Doufám, že jednou budou pro fotbal zapáleny i moje děti

0

 

L I P N O   N A D   V L T A V O U  -  První anketní souboj jedenácti vybraných fotbalistů III. třídy okresní soutěže na Českokrumlovsku máme za sebou a přinesli jsme vám i článek, v němž jsme představili trojici nejlepších. Avizován byl i rozhovor s vítězem a na ten přišla řada již nyní. Hráč FC Lipno, henž se dvěmi trefami zasloužil o cenný bod, Pavel Sládek. Něco o něm, jeho fotbalovém začátku a snu, jenž by rád naplnil, se dočtete níže.

   

 

Stal jste se historicky prvním hráčem kola ve vaší soutěži. Věděl jste o své nominaci nebo Vás poté překvapily až výsledky hlasování?
O nominaci a ani o hlasování jsem nevěděl, proto bylo pro mě dnes překvapením, když jsem se dozvěděl, že jsem se stal hráčem kola. Tato zpráva mě mile potěšila. Nikdy v předešlých ročnících tato anketa nebyla anebo jsem o ní nevěděl.


I přesto jistě máte velkou fanouškovskou základnu. Anketu jste ovládl, více než polovinou všech hlasů. Jak to vnímáte?
Sám jsem překvapen kolik hlasů jsem obdržel. Jsem rád, že i náš začínající klub FC Lipno, který se po dlouhé pauze opět obnovil, má dobrou fanouškovskou základnu. Tímto bych chtěl všem fanouškům FC Lipno moc poděkovat.


Do nominace jste se dostal díky dvěma trefám při přestřelce s Horním Dvořištěm. Jaké pro Vás toto na góly bohaté utkání bylo?
Utkání bylo zajímavé už od samého začátku. Naše prvopočáteční vedení v první polovině vystřídalo bohužel zklamání, kdy jsme o poločase šli do šaten s prohrou 3:2. Věděli jsme, že v další polovině musíme zabrat. Celý tým si vzal toto za své a bylo to také vidět na našem začátku druhé poloviny. Jsem rád, že jsem v této polovině mohl našemu týmu pomoci dvěma góly. Do posledních chvil jsme se snažili zápas vyhrát. Soupeř však byl vyrovnaný, a tak celý zápas dopadl spravedlivě 5:5. Myslím si, že tento zápas si užili také hlavně fanoušci díky velkému počtu gólů.


V následujícím duelu přivítáte doma Světlík. Ten, jak vidno, chce postoupit zpět do okresního přeboru, s čím do tohoto zápasu vstoupíte? Máte již plán předurčený cíl?
Určitě se budeme snažit už od samého začátku mít hru pod kontrolou. Nesmíme podcenit žádnou minutu na hřišti. Víme, že nás čeká těžký soupeř, ale my se i přesto budeme snažit vyhrát. V podzimní části jsme s nimi bohužel prohráli 4:3, ale na domácí půdě doufám, že to bude naopak. Dáme do toho vše. Byl bych rád, kdybych mohl opět přispět góly, jako tomu bylo v předešlém zápase s Horním Dvořištěm.


Pojďme se chvilku bavit o Vás. Vzpomínáte si své fotbalové začátky?
 Mé fotbalové začátky začaly asi v mých 7-mi letech, kdy jsem nastoupil za přípravku FC Lipno. Za žáky jsme už byli spojeni s Loučovicemi jako klub FC Vltava. S nimi jsem hrál až do roku 2014, poté jsme se osamostatnili a znovu obnovili klub FC Lipno.

Jiné angažmá vaše kariéra nezaznamenala?
Kdepak. Nikdy jsem za jiný klub, než byl FC Vltava a  FC Lipno nehrál.


Vybavíte si ještě po letech svou první vstřelenou branku?
Má první vstřelená branka byla ještě určitě v přípravce, bohužel si už nepamatuji, proti jakému soupeři to bylo.

Co Vás vlastně vedlo k tomuto sportu? Byla to Vaše volba nebo jste byl někým směrován?
Při zakládání klubu FC Lipno byl nábor mladých fotbalistů, ke kterému mě přivedl náš trenér Radek Krátký, který nás trénuje i nyní. Tímto bych mu chtěl poděkovat za to, že mě k tomuto sportu přivedl a také za to, že má stále trpělivost nás trénovat a chuť a sílu si s námi zahrát. Doufám, že mu toto nadšení pro fotbal zůstane a my na oplátku se budeme snažit ho nezklamat.


V rodině fotbalové předky, v jejichž šlépějích byste pokračoval, nemáte?
Fotbalu se u nás věnuji pouze já. Žádné fotbalové předky nemám, ale doufám, že jednou budou pro fotbal zapáleny i moje děti.


Prozradíte našim čtenářům a Vašim fanouškům něco o Vašem snu? Jistě máte nějakou tužbu, čeho chcete v tomto sportu dosáhnout.
Mým snem je určitě postoupit s týmem do vyšší soutěže a být nadále součástí a další oporou týmu FC Lipno, v němž momentálně velice rád působím.


Prohání se po evropských hřištích hvězda, jíž obdivujete?
Samozřejmě, fandím klubu Valencia CF, ve kterém kdysi hrával i David Villa. Tento fotbalista patří k jedním z mých oblíbených hráčů.


Z úvodu jste zmínil, že jste nevěděl o anketě, jíž jste kraloval. Existence našeho portálu Vám byla dosud též neznámá?
O portálu fotbalunas.cz jsem samozřejmě věděl, ale jen díky sociální síti Facebook, kde lidé sdíleli různé články. Anketa o hráče kola mi však nějak unikla, o to bylo milejší se o ní dozvědět zrovna, když jsem ji vyhrál.


Pro vaši soutěž byla anketa vypsána prvně, nyní bude pravidelná, jako je tomu v ostatních soutěžích. Máte tip na spoluhráče, kdo by mohl být nominován příště?
Myslím si, že by si to zasloužil celý tým, což bohužel nejde. Kdybych měl tedy vybrat někoho ze svých spoluhráčů, a opomenu kamarádské vztahy, byl by to jistě Milan Víšek a Vlastimil Březina. Tito kluci podávají výborné výkony, za které by si určitě zasloužili vyhrát tuto anketu.


Jaký týmový ohlas si náš projekt u vás vysloužil? Mluvili jste o něm někdy kolektivně? Je dle Vás přínosem?
O projektu jsme se bavili na tréninku, kdy jsme společně zhodnotili velký přínos pro hráče z nižších soutěží, možnost zviditelnění menších klubů a hlavně jsme kladně hodnotili motivaci, která je pro všechny hráče důležitá.


Na závěr Vás už jen požádám o krátkou zprávu pro Vaše fanoušky, kteří si tento rozhovor budou číst, dále pro ty, komu můžete vděčit za své hlasy v anketě a pro fanoušky, jež vás aktivně ženou ku vítězství.
Jak jsem už uvedl, samozřejmě bych chtěl moc poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali. Moc si toho vážím. A dále velké DÍKY patří všem fanouškům FC Lipno, kteří nás podporují a drží nám palce, protože bez nich, by to nebylo ono (s úsměvem).


Děkuji Vám za rozhovor i za přízeň, přeji Vám, ať se daří na trávníku i v osobním životě.
Já Vám také děkuji. A fotbalu zdar.

   

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou