Jaroslav Aldorf: Hrál jsem snad na všech postech, ale brankářem jsem nebyl

0

Hráčem kola IV. třídy se stal Jaroslav Aldorf, brankář Častrova, který se podílel na remíze svého týmu v Košeticích 1:1. Jaroslav pochází a bydlí v sousední vsi, ve Veselé. Za fotbalem do Častrova již několik let dojíždí s 3-4 hráči. Dá se tedy říci, že hráči ze sousední vsi vypomáhají, aby se v Častrově fotbal udržel.

Jaroslave, jak a kdy jste začínal s fotbalem?

 

Již v roce 1994 v Horní Vsi a v roce 2005 jsem přestoupil do Častrova.

 

Post brankáře je velmi specifický. Chtěl jste být už od malička brankářem?

 

Určitě ne. Hrál jsem vždy v poli. Snad na všech postech, ale brankářem jsem nebyl. V loni jsem už s fotbalem pomalu končil, ale jelikož zároveň na podzim skončil dlouholetý brankář Častrova Jaroslav Kolář a nikdo se do branky nehrnul, tak jsem to zkusil já. Jsem překvapen, jak mě to začalo bavit.

 

Pojďme k zápasu. Uhráli jste překvapivou remízu 1:1 v Košeticích. Jak jste si zachytal?

 

Přímých střel na branku nebylo mnoho, bylo tam sice několik vyběhnutí, centrů… ale ošemetných situací jsme jako obrana řešily relativně málo. Celkově jsme se v zápase vyvarovali zásadnějších chyb v obraně a to nám přineslo cennou a řekl bych, že i zaslouženou remízu.

 

V tabulce se přetahujete s Žirovem o předposlední příčku. Momentálně je Žirov o bod před Vámi, řešíte tento fakt v kabině?

 

Poslední dva roky se o toto místo přetahujeme právě se Žirovem, takže v nadsázce říkáme, že je to zápas sezóny. Jinak to ale neřešíme. Pro nás je důležitější, aby v Častrově fotbal neskončil a hlavně, aby nás hraní stále bavilo.

 

Jak vypadá předzápasová příprava Častrova na utkání IV. třídy? (např. v kolik hodin se sejdete, co si řeknete v kabině, jak se rozcvičíte atd.)

 

Protože prakticky netrénujeme, musíme si pokaždé hlavně vůbec ujasnit, kdo, jaké posty a jaké úlohy bude v zápase plnit. Scházíme se necelou hodinu před zápasem.

 

Jaká je Vaše silná a slabá stránka na postu brankáře?

 

Na takovou otázku by objektivněji odpověděli spíše spoluhráči z týmu. Myslím, že dobře zvládám vybíhání proti útočníkům v situacích 1 na 1, slabší je někdy odhad na centrované míče. 

 

Dnes jsou na brankáře na nejvyšší úrovni kladeny jiné požadavky než před 20 lety. Gólman top úrovně by měl mít minimálně 193 cm a umět hrát výborně nohou. Jak jste na tom vy s výškou a s hrou nohou?

 

Měřím 187 cm, hru nohou zvládám díky dřívějšímu hraní v poli.

 

Který je Váš oblíbený světový brankář?

 

Vždycky jsem obdivoval neortodoxní, ale účinný styl Petera Schmeichela.  Z těch současných asi i kvůli modernímu pojetí hry brankáře (falešné libero) Manuel Neuera.

 

S jakým cílem půjdete do víkendového utkání s lídrem soutěže z Hněvkovic?

 

Poslední zápasy ukázaly, že se náš herní projev zlepšuje. Na to budeme chtít navázat. Nicméně vzájemné postavení nás a soupeře v tabulce jasně ukazuje, jak těžký zápas to pro nás bude a kdo je jasným favoritem. Pokusíme se o bojovný výkon, Hněvkovice potrápit a třeba i překvapit.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou