I. B třída sk. A: Rozhovor s hráčem 21. kola Františkem Tůmou

0

"Jsem rád, že se mi konečně podařilo vstřelit nějaký ten gól a pomoct tak našemu týmu získat tři body," říká v rozhovoru hráč 21. kola I. B třídy sk. A František Tůma. Student VŠE v Praze a fanoušek Slavie a Barcelony na sebe upozornil dvěma brankami, které dokázal ve víkendovém utkání vstřelit do sítě Černovic a stal se tak jednou z nejvýraznějších postav zápasu. 

 

 

 

 

Františku, Vaši fanoušci a čtenáři webu fotbalunas.cz Vás zvolili hráčem 21. kola I. B třídy sk. A. Zhodnoťte Vaše víkendové vystoupení s Černovicemi.

"Hráli jsme proti dobrému týmu, se kterým jsme na podzim prohráli, a to jsme nechtěli opakovat. Tentokrát jsme byli po celý zápas lepší a vítězství jsme si zasloužili. Jsem rád, že se mi konečně podařilo vstřelit nějaký ten gól a pomoct tak našemu týmu získat tři body."

 

V utkání jste se dvakrát prosadil. Popište nám obě Vaše branky.

"Tak při první akci to kluci dobře vykombinovali na levé straně a Luboš Dvořák to skvěle centroval před bránu. Mně se podařilo předskočit soupeřova obránce a skluzem dostat míč do brány. Druhý gól byla zase akce po pravé straně, kde jsem si vyměnil míč s kým jiným než s Dvořákem a snažil jsem se obstřelit gólmana střelou na zadní tyč. Byl jsem moc rád, že se to povedlo, protože gól na 3:1 nás uklidnil a mohli jsme tak v klidu dohrát zápas."

 

Jaké jsou cíle chotěbořské juniorky v posledních kolech sezony?  První příčka je sice s největší pravděpodobností jasně dána pro suverénní Ledeč nad Sázavou, ovšem Vy příští kolo zajíždíte na hřiště druhé Mírovky, kterou v případě výhry přeskočíte. A nemluvíte se spoluhráči v kabině například o možném postupu do I. A třídy příští sezonu?

"Mluvili jsme o postupu i tuhle sezonu, ale spíš jen ze srandy, protože jsme minulou sezonu postupovali z okresu. Ledeč je letos jasně nejlepším týmem soutěže a postup si zaslouží. My samozřejmě chceme skončit na co nejlepším místě. Doufám, že se nám podaří vyhrát zbylé zápasy, druhé místo by pro nás byl úspěch."

 

Vrátíme se zpět v čase do dob vašich fotbalových začátků. Kdo Vás ke kopané přivedl, kde jste začínal a kterými kluby jste během své kariéry prošel? Zkrátka se nám alespoň trochu fotbalově představte.

"K fotbalu mě přivedli rodiče, především pak můj táta, který mě i jako malého kluka trénoval. Jinak celý svůj život hraju za Chotěboř a tak tomu snad i zůstane. Máme tady a vždycky jsme měli skvělou partu nejen hráčů, ale i lidí okolo, a proto bych snad ani jinde hrát nechtěl."

 

Co děláte v osobním životě za povolání a jaké jsou Vaše koníčky pro volný čas?

"V současnosti studuji Vysokou školu ekonomickou v Praze a ve volném čase trávím čas s přítelkyní, s přáteli anebo hraním nějakých dalších sportů."

 

Zpět k fotbalu. Kterému týmu u nás nebo v zahraničí fandíte?

"Když teď máme tu Ligu mistrů, tak jsem rád, že se do finále dostala Barcelona, které fandím. Další moje oblíbené týmy jsou Arsenal, Dortmund a tady u nás to vždycky byla Slavie."

 

Máte nějaký fotbalový vzor?

"Vzorem mi byl můj táta. Rád jsem se chodil dívat, když ještě hrál a měl jsem rád tu atmosféru okolo."

 

Na řadu přichází pravidelná sportovní tipovačka. Vás se dnes zeptám, koho tipujete na vítěze Ligy mistrů a jaký tipujete výsledek v dnešním semifinálovém utkání MS v ledním hokeji mezi Českem a Finskem?

"Jak jsem už říkal, fandím Barceloně, takže věřím, že vyhraje 3:1. No a co se týče hokeje, doufám, že to dneska kluci uhrají a zvítězí 4:2, i když to budou mít určitě hodně těžké."

 

Jsme na konci. Poslední otázka, sledujete náš webový portál fotbalunas.cz? Jak ho hodnotíte?

 

"Stránky sleduju hlavně díky některým mým spoluhráčům, kteří vždy aktivně vyhledávají naše hráče v sestavě kola. Jinak portál hodnotím určitě kladně, jsou tam zajímavé rozhovory hráčů i trenérů a hlavně výsledky ze zápasů."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou