Čtvrtá třída Žďárska skupina B : rozhovor s hráčem 15. kola Janem Hejtmánkem z Jívoví

0

Jedenadvacetiletý útočník z Jívoví Jan Hejtmánek pendluje mezi áčkem a béčkem. Při své zatím krátké fotbalové kariéře prošel již několika kluby. Jívoví by mělo být, jak doufá, jeho konečnou stanicí . V našem rozhovoru vzpomíná na setkání s trenérem Františkem Strakou a věří, že  Jívoví tento rok postoupí do Okresního Přeboru.

Kdy jste začal s fotbalem?

Začínal jsem asi ve čtyřech letech v Křižanově a na první trénink mě vedla máma. Tam jsem chviličku pobyl, dal jsem pár gólů a šel jsem do Velké Bíteše. Zde se mi  moc nedařilo, tak jsem to po půl roce zabalil a šel  zpět do Křižanova. Po dalším půl roce  jsem odešel na  hostování do Velkého Meziříčí, kde mě to strašně bavilo. Byla tady super parta, trenéři, zkrátka všechno kolem. Na poslední půl rok dorostu jsem se vrátil zpět do Křižanova. 

 

Jívoví je tedy pro vás nyní srdeční záležitost?

V současné době  jsem v Jívoví, kde mě fotbal zase začal bavit a upřímně můžu říct, že z Jívoví se mně už nikam nechce. Kamarád hodil do éteru myšlenku, že Jívoví je Liverpool z Vysočiny. Už vymyslel i název hymny (you'll never frink alone). Co vím určitě je to, že snad už nikdy nebudu hrát v Křižanově.

 

Jak hodnotíte páteční dohrávku a nedělní zápas ?

Byl to asi výsledkově můj nejhorší víkend, co jsem v Jívoví. Herně, až na páteční dohrávku s Měřínem si myslím, že taky. Nebyla to ode mě zrovna fotbalová hitparáda.

 

Jak by jste popsal branku proti Tasovu?

Klasická penalta. I když docela jsem se divil, že mně kluci věřili, když jsem jim před zápasem ukazoval nějaké penalty s Irácké ligy (směje se). Vlastně oni mně nevěřili, já jsem jim vzal balón a šel jsem. Jinak penalty kope úplně někdo jiný. Navíc, když jsem hrál v Křižanově, tak jsem jich asi deset po sobě nedal. No a když jsem z té penalty trefil tyčku, už jsem utíkal do pole, naštěstí se to odrazilo na správnou stranu.

 

Byla to tuším vaše pátá branka jara, vypadá to, že se vám daří?

Je to hlavně o klucích. Sem tam dám nějaký gól pro diváky, třeba po nějakém sólu. Hlavní zásluhu na tom má tým, který je tady super. Byl bych radši, kdyby jich bylo ještě víc. Hlavně za ty moje pěti minutová střídání  v zápasech za áčko. Myslím, že si postup do Okresního přeboru nikdo nezaslouží víc, než právě Jívoví. Hrajeme absolutně nejlepší kombinační fotbal v okrese!!!

 

Proč si myslíte, že jste byl vybrán za hráče kola?

Tak nominaci už jsem očekával dlouho, přece jen hráči jako já mají jen ty nejvyšší cíle. Ne, fakt netuším. A byl jsem dost překvapený, když jsem se to dozvěděl. Taky mi pár hlasů poslala přítelkyně, možná i někdo z kabiny, (což asi nebude zadarmo) a samozřejmě fanynky!!! Nečekal jsem to, ale jsem docela rád.

 

S kým si v týmu nejvíce rozumíte?

Doufám, že se všema. Jde o to, jestli oni občas rozumí mně (směje se). Jestli mám jmenovat, asi Pepa Láznička a Jindra Horký. Znám se s nimi už déle a s Pepíkem jsem chodil do školy. Z béčka snad nikdo konkrétní není, tam jsou všichni na stejné vlně pohodičky, ať se daří nebo ne.

 

Jaké jsou cíle pro zbytek jarní sezony ?

Můj osobní, porazit Jindru Horkého v naší sázce. A tým, to je otázka spíš na Frantu a Rosťu. Áčko snad udělá postup a béčko ještě letos asi na postup není. Založilo se teprve minulý rok a nechceme s klukama hned všem ukazovat, co v nás je. Jinak je to tým zralý tak na kraj (směje se).

 

 Kdo je váš trenér a jak  jste  s ním spokojeni ?

Rosťa Novotný a Franta Uhlíř. Oba takoví jívovští patrioti. Oba úplně jiní lidé, ale oba jsou super. S každým se dá bavit o něčem jiným, s oběma bych řekl si rozumím, i když jsem z Křižanova (směje se). Občas si trochu vyměníme názory, ale jak říkám, je to sport.

 

Stal jste se mužem kola, budete to mít v kabině drahé ?

Sazby nemáme, ale určitě se nikdo zlobit nebude, když dovezu jívovský koňak. Slavit se má všechno!!!

 

Utužujute nějak jívovskou fotbalovou partu?

Nějaké chmelení kádru občas proběhne. Po zápase s klukama z béčka zajdem většinou na pivo a klobásku. Sem tam dáme i Rosťovo oblíbený čigyčaga (směje se)

 

Nějaká zajímavá historka, srandička z kabiny?

Je jich plno, nejem z Jívoví. Asi si nevzpomenu na nějakou zajímavější publikovatelnou před dvaadvacátou hodinou.

 

Jak hodnotíte rozhodčí v okrese?

Rozhodčí se nehodnotí ani v lize, ještě dostanu nějakej trest od UEFA (směje se). Osobně jsem zatím spokojený, s většinou se dá rozumně mluvit.

 

Doslechl jsem se, že jívovský fotbal zkoušel pozvednout trenér František Straka, jak na něj vzpomínáte?

Asi nebudu ten správnej člověk na tuhle otázku, já ho nezažil. V Jívoví jsem necelý rok. Ale co jsem slyšel od kluků a lidí z Jívoví, je to dobrej frajer (směje se). Na tréninku v Jívoví byl myslím  asi pětkrát.

 

Takže vám utekl i zájezd do Bratislavy na zápas Ligy Mistrů, kam pan Straka jívovské pozval?

Bohužel !!! Kluci tam byli a moc na to vzpomínají.

 

Nakonec jste se s ním osobně setkal, kde to bylo?

Mluvil jsem s ním  při zápase s Radostínem, byl úplně v pohodě, žádný namyšlený člověk. Kamarád si z něj dělal srandu, že prohrál se Spartou proti Arsenalu 7:0, ale bohužel to už Spartu vedl Hřebík. Hlavně si myslím, že v Jívoví nechal srdíčko!!!

 

Jaké máte zaměstnání ?

Dělám na CNC frézce. Celkem klidná práce, žádná divočina.

 

Jaké máte koníčky?

Fotbal, tenis, hudba. Hodně času se snažím trávit s přítelkyní a kamarády.

 

Kde trávíte v létě dovolenou?

Poslední dva roky na Maltě (smích), stavěli jsme totiž s rodinou dům. Letos se možná zajedu někam podívat. Nic konkrétního, líbí se mi všude, kde je dobré jídlo, krásné počasí a hezká příroda.

 

Máte nějaké oblíbené kluby, kterým fandíte?

Arsenal!!! Jednoznačně už od mala. Minulý rok jsem se byl kouknout, letos ještě uvidíme, ale příští rok stoprocentně  pojedu zase. Byl bych rád, kdyby se mi to stalo tradicí.

 

Oblíbený hráč, fotbalový vzor?

Thierry Henry a Ronaldinho, tak jiní a přesto tak stejní!!! Tihle dva můžou  nějakého Messiho i s Ronaldem strčit do kapsy.

 

Sledujete MS v hokeji, co na něj říkáte?

Občas kouknu. Začíná mě to zajímat až teď. Ve skupině jsou karty rozdané už předem, i když letos bratři Slováci překvapili.

 

Jak si myslíte, že dopadne dnešní zápas s Finskem?

2:2 góly dá Jágr a Erat!!! Výhra na nájezdy, rozhodující dá Voráček!!!! Letos jedem na placku a já doufám ,že bude minimálně zlatá!!!

 

Už jste slyšel o novém  fotbalovém portálu fotbalunas.cz, co na něj říkáte ?

Slyšel a je velká škoda, že něco takového tu nebylo již dříve.

 

Děkuji za rozhovor.

Procházka Petr – redaktor pro soutěže OFS Žďár nad Sázavou. 

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou