Muž 17. kola - Miloš Schuster: Nyní je důležité zapracovat kluky z dorostu

0

Na hřišti Borovan dostal důvěru v útoku. Trenérovi se odvděčil nejen dobrým výkonem, ale i dvěma góly. Koho tipuje na postup do finále Ligy Mistrů se dočtete v našem rozhovoru s Mužem kola - Milošem Schusterem.

O víkendu jste hráli na hřišti Borovan, s jakými plány jste k zápasu jeli? A jak se vyvíjel zápas z Vašeho pohledu?

Věděli jsme, že Borovany na tom nejsou úplně nejlíp (minulé kolo vůbec neodehrály) a naopak nám se daří takže jsme určitě chtěli vyhrát. Zápas se ze začátku nevyvíjel úplně podle představ, dostali jsme rychle lacinou branku po naší chybě, ale podařilo se nám téměř okamžitě vyrovnat a do poločasu jsme přidali ještě dvě branky. Ve druhém poločase byl soupeř hodně odevzdaný a myslím si, že bylo jenom otázkou, kolik gólů dáme.

Za šest kol jste uhráli dvakrát více bodů jak za celý podzim, kde vidíte příčiny zlepšení?

Těžko říct kde je příčina. Už delší dobu je sestava béčka skládaná ze starších chlapů a mladých dorostenců a možná, že teď si ta sestava tak nějak sedla a vychází nám zápasy, některé i se štěstím.

V Borovanech se dařilo i vám, když jste vstřelil dvě branky. Jak vaše branky padly?

Hrál jsem po delší době v útoku, tak jsem se musel trenérovi nějak odvděčit. První,padla po hezké kombinaci ve středu hřiště, Souček mi přistrčil balon do vápna, já šel sám na brankáře, který podle mě docela rychle šel na zem čímž mě donutil jít do kličky a pak už stačilo jenom trefit bránu. Na druhou mi přihrál na vápno Herman, já si to jenom přistrčil trochu víc na prostředek hřiště a snažil jsem se netrefit obránce a vyšlo to.

Další kolo doma přivítáte Trhové Sviny B. S jakými plány půjdete do zápasu?

Svinům se na jaře taky daří, my asi nebudeme mít nejsilnější sestavu kvůli odpolednímu zápasu áčka, myslím, ale že to bude vyrovnaný zápas. který se budeme snažit vyhrát, aby jsme prodloužili tu sérii bez proher.

Díky jarní jízdě se vám záchranářské starosti vyhnou obloukem, jaké jsou ambice na konečné umístění? Pomýšlíte třeba na atakování třetího místa?

Zachránění už jsme a teď jde o to, aby se do sestavy zapracovávali kluci z dorostu, aby hráli a sbírali minuty v mužích a tohle je na to ideální doba, takže si myslím, že umístění v tabulce momentálně není největší priorita.

Jaké byly vaše fotbalové začátky?

Od malička jsem v Mladým, mám hřiště kousek za barákem, takže jsme tam s kamarádama trávili hodně času. Jsme fotbalová rodina děda s taťkou trénují žáky, brácha hraje za dorost a nakukuje do mužů takže fotbal máme v krvi.

Když jsme u toho fotbalu, bavíme se v den, kdy je na programu druhé semifinále Ligy Mistrů. Komu budete fandit? A kdo podle vás samotnou soutěž vyhraje?

Jsem madridista tělem i duší, takže jednoznačně budu fandit Realu a stejně tak doufám i v celkové vítězství, i když chybí ještě pořádný kus cesty.

Tomáš Linhart, který vyhrál minule, zase fandí Barceloně. Takže v případě, že by na sebe narazily oba kluby ve finále, tak padnou nějaké sázky nebo zůstane jen u špičkování?

Zatím vždycky zůstalo jenom u špičkování, ale nějaká sázka nezní špatně. Možná se na něčem domluvíme.

Stránky fotbalunas.cz už fungují nějaký čas sledujete je a co na ně říkáte?

Sleduji a moc se mi líbí. Je to pěkný zpestření, to že i kluk z týmu ze III. třídy může dělat rozhovor, přečíst si o sobě a o svém týmu je skvělý!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou