Hráč kola Petr Fišer: Každý zápas je velkým zážitkem. A zvlášť teď na jaře!

0

Velešín válí jak na hřišti, když se drží na prvním místě tabulky, tak v našem hlasování. Už třetí velešínský hráč totiž dokázal anketu o hráče kola vyhrát, tentokrát se radoval záložník Petr Fišer. "Myslím, že jarní dokopná bude velmi bohatá," glosoval to Fišer.

Máte ve Velešíně poplatek do kasy za vítězství v anketě? To by totiž znamenalo, že dokopná bude bohatá...

Určitě tam něco bude, my máme poplatek témeř za vše, takže se nevyplatí moc vyčnívat (úsměv). A myslím, že jarní dokopná bude velmi bohatá.

 

Zaznamenali jste už jedenáct výher v řadě, přece jen bych si podle podzimní části netipnul, že takovou sérii uděláte. Čím to, že se to nakonec povedlo?

Řekl bych, že začátek sezóny nebyl z našeho pohledu až tak nejhorší. Po podzimu jsme se usadili okolo čtvrtého místa se ztrátou šesti bodů na vedoucí tým. V tu dobu jsme věděli, že můzeme hrát ještě o špic tabulky. A za naší dlouhou šňůrou stojí určitě dobrá zimní příprava, příchod některých posil, přístup všech kluků v týmu a hlavně chuť vyhrávat za každou cenu.

 

Sehráli jste zápasy v pátek a pak hned v neděli. Jak to šlo, nebyly v neděli přece jen cítit nohy?

Hlavně v pátek v Kaplici se hrálo hodně nahoru dolu a hodně tvrdě, což nás trochu poznamenalo i do nedělního zápasu, kdy už jsme nebyli tak lehcí.

 

Jaké to byly zápasy? Podle ohlasů od soupeřů jste byli na jaře zatím nejblíže ztrátě bodů...

Oba zápasy byly težké, ale přesto byl každý jiný, kdy v Kaplici to byla taková přestřelka, ve Velešíně se hrál taktičtější zápas. K tvrzení soupeřů bych podotkl asi jen to, že kdyby kapličtí útočnící proměnili všechny svoje šance a my naše, tak bychom stejně odjeli se třemi body. A co se týče domácího utkání s Krumlovem, tak chvílemi při nás museli stát snad všichni svatí. Ale řekl bych, že i to štěstí k tomu někdy patří a nakonec jsme urvali tři body. 

 

V dalším kole jedete do Svinů k boji o čelo. Co očekáváte?

Trhové Sviny byly jedním z týmů, který nás na podzim pokořil, ale my jsme pevně odhodláni jim podzimní porážku v sobotu vrátit. Myslím, že se dá očekávat útočný fotbal na obě strany, protože jestli chceme myslet na postup, musíme opět bodovat naplno a náš soupeř je ve stejné situaci. Nicméně věřím, že si vytvoříme a proměníme více golových šancí, než náš soupeř.

 

Na postup držíte nejlepší pozici vy, v zádech s Planou, nevzdává se ani Frymburk a Trhové Sviny. Zeptám se naopak - je nějaký tým, u kterého jste čekal, že se mu v sezóně povede lépe?

Ano, jsme vedoucí tým tabulky, ale všichni víme, jaký je bodový rozdíl mezi prvním až třetím místem tabulky, takže si nesmíme dovolit žádné zaváhání, a pokusíme se v posledních čtyřech kolech urvat dvanáct bodů a dotáhnout naše taženíí do vítězného konce. K otázce, pro mě osobně je překvapením zrušení hornoplánskeho béčka a spojení se v jeden tým, aby se pak bojovalo o záchranu. Jinak nejsem nijak překvapený z postavení nějakého dalšího týmu.

 

Koho z Velešína máme čekat jako Hráče kola příště? Je tam ještě nějaký talent, nebo už jsme to kompletně vybrali?

Jestli další hráč kola bude opět z našeho týmu, budeme jen rádi. Do kasy priteče zase nějaká pokutka (smích). Podle mě se u nás v týmu dá najít ještě dost kluků, co by si anketu vyhrát zasloužili. Třeba Jakub Grznárik, Jakub Zatloukal anebo Fanda Zimek. Takže je pořád z čeho vybírat (smích)!

 

Závěrem, můžete nám přiblížit vaší fotbalovou vizitku?

K fotbalu jsem se dostal už v útlém věku, když jsem nastoupil na sportovní školu T. G. Masaryka v Českém Krumlově, kde jsem také strávil nejvíce fotbalového času. Zde se taky naskytla možnost si dvě sezóny zahrát žákovskou první ligu. Po odchodu z Krumlova jsem byl na hostování v Kaplici, kde se hrál krajský přebor, ale tam jsem setrval pouze dvě sezóny. Poté následoval návrat opět do Krumlova, na který mám asi nejlepší fotbalové vzpomínky. A jaký největší zážitek s fotbalem mám? Je jich tolik, ze bychom tady mohli sedět do večera při jejich popisování (smích). Ale řekl bych, že každý zápas je jeden velký zážitek. A hlavně teď na jaře (smích)!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou