KP Vysočiny: Rozhovor s hráčem 23. kola Milanem Žďánským

0

Tak jako pokaždé, tak i po 23. kole jsme požádali hráče kola o krátký rozhovor. Jednička Herálce Milan Žďánský si našel čas na naše otázky a díky tomu se dozvíme něco více o něm, potažmo o celém týmu Herálce.  

Milane, můžu Vás poprosit o krátké představení, kde jste s fotbalem začínal a kam vedly Vaše další fotbalové kroky?

S fotbalem jsem začínal v rodné Třemošnici a prošel tam všemi mládežnickými kategoriemi. Poté jsem odešel studovat do Prahy a postupně jsem se přes SK Smíchov, Velim, Čáslav, Prachovice, Hlinsko, Ždírec, Chrudim a Kutnou Horu propracoval až do Herálce...

Jak vypadal zápas v Humpolci, po kterém Vás čtenáři určili hráčem kola?

Vstoupili jsme do něj úplně opačně, než jsme chtěli. Během 10 minut jsme darovali Humpolci 3 gólové šance a tu třetí už využil. Potom jsme se trochu zvedli, zbytek 1. poločasu jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem, ale po přestávce už jsme neměli sílu na zvrat a Humpolec zaslouženě dovedl zápas do vítězného konce.

Má podle Vás Humpolec předpoklady pro postup do divize?

Všechny první 4 týmy krajského přeboru jsou velice vyrovnané a boj o postup bude asi až do posledního kola dramatický. Zda tým, který tento souboj zvládne nejlépe obstojí i v divizi ukáže čas, ale je to velký skok a nebude to mít lehké.

Jaká vládne v Herálci nálada, jste spokojeni s výsledky a s postavením v tabulce?

V Herálci je pohoda, fotbalem to tam žije, chodí spousta fanoušků a doprovázejí nás i na venkovní zápasy. My si užíváme každý zápas a fotbalem se bavíme. Teď nám to sice trochu pokazil Ždírec, který u nás jako první od podzimu 2013 dokázal vyhrát, ale jednou to přijít muselo. Za ten rok a půl, co jsem v Herálci, jsme všichni odvedli kus práce a postup do krajského přeboru byla pro nás sladká odměna. Myslím si, že v něm hrajeme důstojnou roli a s naším postavením v tabulce vládne spokojenost.

Co Vaše povolání versus fotbal aneb je těžší učit nebo organizovat hráče v defenzivní činnosti?

Ve škole je to s dnešními dětmi čím dál těžší, ale ve srovnání s organizací herálecké defenzivy je to pořád procházka růžovým sadem .. : -)

Jak relaxujete ve volném čase, když je potřeba vypustit zaměstnání i fotbal?

Jelikož máme doma 8-týdenní dcerku, tak mám teď ve volném čase jasný program, ale jinak mám rád aktivní odpočinek – kolo, tenis, lyže atd.

Jaký je Váš fotbalový vzor?

Vzhledem k mému věku jsou už všechny vzory dávno ve sportovním důchodu...  Ale pro pamětníky třeba Karel Podhajský nebo Tomáš Poštulka.

A oblíbený klub či liga?

Z českých je to Hradec Králové a ve světě nemám žádný vyloženě oblíbený klub.

Poslední otázka, jak si ceníte titulu Hráč kola na našich stránkách a co jim říkáte?

Cením si ho a jsem rád, že se to klukům z Herálce povedlo a svými hlasy mi pomohli k tomuto ocenění. Říkali mi, že je to pro mě poslední šance poskytnout rozhovor do médií… :-) Jinak vaše stránky sleduji pravidelně už od jejich spuštění, líbí se mi a chtěl bych jim touto cestou popřát do dalších sezón mnoho pravidelných čtenářů…


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou