Petr Fíla: Sportujeme proto, abychom si udělali žízeň

0

Stoper Vyskytné, Petr Fíla, se stal hráčem 17. kola III. třídy. V zápase proti Novému Rychnovu B vstřelil krásnou branku a podílel se na překvapivém vítězství 2:1. Petr je zkušený 38-letý fotbalista, který bydlí ve Vyskytné a hraje již 6 let za místní klub.

 

Petře, jak a kdy jste začínal s fotbalem?

 

Začal jsem s fotbalem v 5 letech v Jihlavě, kde jsme bydleli. Po přestěhování do Vyskytné jsem začal hrát fotbal v Pelhřimově Po vojně jsem přestoupil do Nového Rychnova ,kde jsem strávil 12 let.

 

Jaký je Váš běžný den?

 

Přijedu z práce domů, vyzvednu syna a vezu ho na trénink. Jsem pořád " v jednom kole".

 

O víkendu jste šokovali fotbalovou veřejnost výhrou v Novém Rychnově. Co k tomu dodat?

 

Do Rychnova jsme přijeli uhrát rozumný výsledek, ale ve výhru jsem nedoufal. Díky bojovnosti jsme to zvládli.

 

Hráčem kola jste se stal možná i proto, že v zápase s Novým Rychnovem jste vstřelil nádhernou branku z přímého volného kopu. Popište ji.

 

Původně jsem chtěl trestný kop centrovat, ale rozhodl jsem se, že to zkusím a ono to vyšlo. Brankář střelu dost podcenil a pak už na ni nedosáhl.

 

Jaké máte úkoly na postu stopera?

 

Mým úkolem je řídit obranu a zálohu. Taky kluky povzbudit, ale i vynanadat pokud něco dělají špatně.

 

Tým Vyskytné se dostal mimo sestupové pozice, bude však velmi těžké udržet existenci ve III. třídě. Jak vidíte šance Vašeho týmu na setrvání v této soutěži.

 

Doufám, že se ve III. třídě udržíme. Záleží na tom, jak zvládneme dvě důležitá utkání.

 

O víkendu Vás čeká existenční zápas s Petrovicemi. (Vyskytná 11 b, Petrovice 11 b, Mnich 10 b) Tipněte, jak zápas dopadne?

 

Do sobotního utkání s Petrovicemi nenastoupím, jsem se synem na turnaji v Táboře až do neděle. Věřím, že kluci dají do zápasu všechno a vyhrají.

 

Vyskytná má 700 obyvatel, což není úplně málo. Dříve jste měli B – tým, dnes máte pouze jeden mančaft a na zápasy jezdí 12-13 hráčů. Proč není o fotbal větší zájem?

 

Nemáme mládež, proto jezdíme ve 12-13 lidech. Proč není o fotbal zájem? Myslím si, že za to může dnešní doba. Počítače, telefony, atd. Za mě nic takového nebylo. Hrál se fotbal, jezdilo na kole, běhalo se venku.

 

Když to přeženu, tak své soupeře můžete vítat slovy „Vítejte na sjezdovce ve Vyskytné“. Řešíte úpravu hřiště, které je z kopce?

 

Úpravu hřiště řešíme se starostou obce, je to ale zdlouhavá práce.

 

Jakou máte v klubu partu? Chodíte po zápase na např. na pivo?

 

Parta v klubu je dobrá. Jestli si dojdeme na to pivko? No jistě, že zajdeme. Sportujeme proto, abychom si udělali žízeň.                        

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou