Michal Maršík: Práce s mládeží je v Pacově na dobré úrovni

0

Střední záložník Pacova B, Michal Maršík, se stal hráčem 21. kola Poutník ligy. 26-letý pelhřimovský rodák žijící v Pacově vystudoval pedagogickou fakultu v Českých Budějovicích. Michala baví sport obecně, nejen fotbal, a to aktivně i pasivně.

Michale, jak a kdy jste začínal s fotbalem?

 

S fotbalem jsem začínal už jako malý kluk (okolo pěti let). K fotbalu jsem se dostal přes mého taťku, který sám fotbal v Pacově hrál. Jako malého mě bavilo dívat se na fotbalové zápasy v Pacově a postupně jsem i sám začal hrát.  

 

O víkendu jste zvládli otočit zápas s Božejovem. Co k tomu říct?

 

V posledních zápasech se nám nedařilo - především výsledkově. Ale i ve hře máme stále co zlepšovat. Děláme zbytečné chyby, které soupeř trestá. Zároveň se nám ani moc nedaří proměňovat šance. S Božejovem jsme v první půli opět udělali chybu a prohrávali. V druhém poločase se nám naštěstí podařilo, řekl bych zaslouženě, výsledek otočit a vyhráli jsme 2:1.

 

Jak se zápas povedl Vám osobně? Branku jste sice nevstřelil, ale byl jste velmi aktivním a platným hráčem.

 

Nerad hodnotím sám sebe. Aktivní se na hřišti snažím být, jsem rád ve hře. Nastupuji v záloze, kde je aktivita nezbytná, jak směrem dopředu, tak i zpět. Pro mě je cenné vítězství našeho týmu, to jak jsem hrál já osobně, vlastně není až tolik důležité. 

 

Vzpomenete si na Váš nejlepší fotbalový zápas kariéry?

 

Uvedl bych jich více. První zápas, když jsem byl na hostování v mladším dorostu v Táboře. Tehdy jsme hráli druhou nejvyšší dorosteneckou soutěž. Zápas v Liberci jsme sice vysoko tuším 6:1 prohráli, ale já dal jediný gól našeho týmu. Na tuto branku rád vzpomínám jako na svůj jediný „ligový“ gól v mé fotbalové kariéře.

 

Jako druhý „životní“ zápas bych uvedl utkání proti Jemnicku v krajském přeboru mužů, kdy se mi na našem domácím hřišti v Pacově podařilo v poslední minutě hlavou rozhodnout o našem vítězství 3:2. Bylo to v sezoně 2010/2011.

 

Jako třetí „životní“ zápas, nebo spíše „životní“ zápasy, protože jich bylo více, bych rád uvedl ty, ve kterých jsem nastoupil se svým taťkou v jednom týmu. Vážím si toho, ne každý má takové štěstí, aby se mu toto podařilo.

 

Hrajete na postu středního záložníka. Ve středu hřiště nastupujete často s Jaroslavem Keroušem. Jak se Vám spolu hraje? Kdo má jaké úkoly?

 

Ano, nastupuji většinou v záloze, tam se mi hraje asi nejlépe. S „Kerym“ se mi hraje dobře. Úlohy máme takové, jaké přísluší záložníkům, tedy pracovat pokud možno co nejlépe v útočné fázi, rozdělovat dobré přihrávky, střílet, ale zároveň pomáhat i v obraně.

 

Za B – tým často nastupují mladí hráči pacovského dorostu. Jaká je filozofie klubu? Chcete zapracovat mladé hráče do dospělého fotbalu, který je velmi odlišný od toho dorosteneckého?

 

Ano, máme poměrně mladé hráče, kteří ještě sbírají zkušenosti s fotbalem v dospělé kategorii. Ale kde jinde by je měly získat než v „B“ týmu, nebo také juniorce, jak se říká našemu „B“ týmu. Máme nadějné dorostence, někteří jsou už schopní se do našich mužských týmů zapojit a být platnými členy, to je pozitivní. Filozofie klubu vychovávat si vlastní hráče je, myslím si, správná. Práce s mládeží je v Pacově na dobré úrovni.  

 

V Poutník lize držíte 2. příčku, když ztrácíte 6 bodů na vedoucí Maraton Pelhřimov. Nicméně spolu budete hrát vzájemný zápas a do konce zbývá ještě 5 kol. Myslíte na 1. místo a postup do I. B třídy?

 

Já osobně na postup do I.B třídy nemyslím, pro mě je důležité mít ze hry našeho týmu dobrý pocit. Snažit se vyhrávat, jít zápas od zápasu. Jak jsem již říkal, máme mladé hráče a je potřeba si uvědomit, že i okresní přebor má svou váhu. V podstatě v každém týmu se najdou zkušení hráči, kteří hráli i vyšší soutěže, od kterých se dá učit. I.B třída je zas o stupeň výše. Jak dopadne tato sezona a co bude v příštím ročníku, to se ještě uvidí.

 

Který klub Poutník ligy je Vám sympatický a který naopak není?

 

Každý klub (nejen fotbalový) je jedinečný. Na každém by se dalo najít něco sympatického a něco naopak méně pozitivního.

 

Jaký je Váš nejlepší způsob relaxace? Jak trávíte volný čas?

 

Rád trávím volný čas s přítelkyní, sportem, či poslechem hudby (nejlépe kombinací všech).

 

Jak dopadne čtvrtfinále MS v hokeji mezi ČR a Finskem?

 

Tak to nevím, ale myslím, že téměř celá naše země (včetně mě) si přeje úspěch našeho týmu. Češi do toho!

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou