Hráč 20. kola Jan Prokop: I v Lucembursku je fotbal na vzestupu!

0

Ve 20. kole zvítězil v diváckém hlasování brandýský středopolař Jan Prokop. V rozhovoru se rozpovídal o svém angažmá ve fotbalově exotickém Lucembursku i o tom, že Brandýs těží zejména ze skvělé party. Posuďte sami:

Kde jste s fotbalem začínal a na jaké pozici?

Začínal jsem v Dřevčicích, kde to trénoval děda. Stavěl mě do zálohy.

 

 

Ve vašem životopise najdeme i zahraniční angažmá. Kde to bylo a jak jste se k němu dostal? Mohl byste porovnat fotbal v zahraničí a u nás?

 Bylo to v Lucembursku (Berdorf-Consdorf), a to díky spoluhráči Marku Moravskému, který tam hraje doteď. Na to, že je to malinká země, tak tam fotbal pořád stoupá. Hraje tam spoustu cizinců, převážně Portugalců a ještě dost Bosňanů. Všude mají krásné čisté areály. My jsme tam hráli 3. nejvyšší soutěž a ta měla úroveň asi tak jako je u nás krajský přebor, ale těžko takhle srovnávat.

 

 

Do sestavy kola jste se dostal díky utkání v Kněžmostu, ve kterém jste se vracel do sestavy po disciplinárním trestu. Kvůli čemu jste stál a jak se vám osobně zápas vydařil?

 Tak nahrál jsem na góla, vyhráli jsme, obyčejný zápas. :) Vyloučení bylo v zápase v Řepíně, kde nás páni rozhodčí nenechali vůbec hrát. Všechno proti nám. Ale červenou jsem dostal z vlastní blbosti, kdy jsem podrazil zezadu protihráče.

 

 

Jaké jsou z vašeho pohledu největší přednosti týmu, díky kterým se vám daří vítězit?

Naše přednost je v tom, že jsme všichni z Brandýsa a okolí, známe se dlouho a je tu prostě dobrá parta. Máme dobrou obranu s brankářem a individuality, jako je Piny (Folwarczny) s Martinem Kubešem a naším střelcem Rayem (Kovaříkem).

 

 

Jakému klubu fandíte v české nejvyšší soutěži? Kterému klubu přejet vítězství v letošní Lize mistrů (případně jiný oblíbený zahraniční klub)?

 U nás přeju Slavii. Od malička fandím taky Realu Madrid a Raúlovi, takže tip na vítěze Ligy mistrů je jasný.

 

 

Kterou nohou kopete? Jak by dopadla standardka zahraná vaší slabší nohou?

 Kopu pravou. Standardky nekopu, ale snad bych se levou trefil do balonu. :)

 

 

Dodržujete nějaký rituál spojený s fotbalem?

Nemám žádný rituál.

 

Honzovi přejeme hodně dalších úspěchů s Brandýsem i více radosti při zápasech svého oblíbeného klubu!

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou