Hradiště vždy a všude prosazuji, říká Hráč kola Václav Krliš

0

Nejlepším hráčem kola se stal opět fotbalistu z týmu Hradiště - útočník Václav Krliš! Šikovný forvard válí nejenom na fotbalové úrovni, ale je i mládežnickým hokejistou mužstva HC Škoda Plzeň a pomalu se prokousává i do "A" týmu. My Vám přinášíme rozhovor se sympatickým a všeobecně nadaným sportovcem.

Václave, jaké byly Vaše fotbalové začátky? Kdo Vás ke sportu přivedl? 

Na fotbalové tréninky jsem občas chodíval poslední dva roky, když jsem měl volno a chuť, ale oficiálně jsem začal až před sezónou, když mi "naverboval" hradišťský manažer po jednom z tréninků, ale podzim jsem celý promarodil, takže první zápasovou praxi jsem začal nabírat až na jaře. Ke sportu mě přivedl táta a to k hokeji, který hraji profesionálně dodnes.

 

Co říkáte na ocenění Hráč kola?

Být hráčem kola je velká pocta. Je jedno jestli to je v Lize mistrů, nebo kdekoliv jinde, vždy to pro mě moc znamená.

 

Věděl jste, že se anketa každé kolo vyhlašuje?

O anketě vím od té doby, co se tam umístili kluci z týmu.  Je super, že se něco takového pořádá i na nižší české fotbalové úrovni.

 

Vašemu týmu se v jarní části velice daří. Nicméně, poslední kolo se Vám nepovedlo, co jste museli zlepšit?

Na jaře hrajeme krásný fotbal, makáme, střílíme hromadu gólů a chodí nás na zápasy dost i pro kvalitní a časté střídání a z toho máme všichni radost. Poslední kolo jsme si ale prohráli sami ve druhém poločase, kde jsme se přestali koncentrovat a vyhraný zápas jsme soupeři odevzdali, což se nesmí stávat. Přineslo to i svoje klady, protože stejný scénář se začal odehrávat ve druhém poločase v zápase se Spoji, ovšem tady už jsme si to dokázali uvědomit a pohlídat si vedení.

 

Proč jste věrný právě Hradišti? Spojuje Vás s ním něco?

Polovina lidí, co znám, ani neví, kde Hradiště leží, ovšem já ho vždy a všude prosazuji. Hradišti jsem věrný od malička ve všem a všude. Od akcí pro děti, po noční tahy a sportovní akce. Jsem zdejší rodák a jsem za to moc šťastný. Polovinu týmu znám od malinka a občas si mě dobírají, že mě znají spíš jako malýho špunta, co si utírá nudli a ne jako chlapa, který s nimi po vítězném zápase zajde na pivo.

 

Jaký je podle Vás kolektiv v mužstvu Hradiště?

Parta je tu ovšem skvělá, takový tým jsem nikdy nikde nezažil. I když je mezi některýma velký věkový rozdíl, tak si každý s každým dokonale rozumí. Pokaždé se hrozně těším, až kluky uvidím.

 

Je hodně těžké skloubit fotbal s jinými aktivitami - prací, školou?  

Skloubit fotbal se školou a hokejem je hrozně těžké a přes podzim téměř nemožné, protože dopoledne se snažím chodit do školy a ani to se mi kolikrát na úkor hokeji nedaří. Jsem ovšem moc rád, když si můžu na fotbale vyčistit hlavu a vyblbnout se, což se mi na jaře daří víceméně pravidelně. I když nyní mám maturitu a je toho moc všude okolo, fotbal vynechávat nebudu, protože mě neskutečně chytnul a vždy úplně vypnu od okolního světa.

 

Co byste svému týmu popřál do závěrečných bitev jarní části ligy?

Klukům přeji co nejlepší výsledky, aby měli radost z toho, že se daří týmově a nebyli smutní z toho, když se někomu nedaří osobně, protože fotbal je kolektivní sport a osobní výsledky se při dostatečné píli dostaví. Užít si zbytek sezóny a připravit se na příští, která se určitě povede ještě lépe, jak letošní jaro.

 

Václave, děkuji za vynikající rozhovor, určitě si myslím, že zdaleka nebyl poslední. Přeji Vám mnoho dalších úspěchů, nejen těch sportovních s Hradištěm a Škodovkou, ale i životních!

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou