Krajské derby ve znamení brankářů. Rakovník na penalty uspěl proti Novému Strašecí


Branky


0

V 10. kole nejvyšší krajské soutěže byl na pořadu regionálně velmi sledovaný duel. SK Rakovník přivítal na svém hřišti nedaleké Nové Strašecí. V utkání se představila řada hráčů, kteří oblékali dresy obou týmů. Zajímavostí utkání byli také oba dva trenéři, neboť současný novostrašecký trenér Procházka v loňském roce trénoval SK Rakovník, zatímco současný rakovnický lodivod Šíma v minulém roce vedl Nové Strašecí v Divizi A. Před samotným výkopem utkání ještě proběhlo poslední rozloučení s Markem Isteníkem, který v průběhu podzimní části zamířil do týmu Miroslava Procházky.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první vážnější příležitosti se objevili domácí ve 4. minutě, kdy Nwogu obral Duchoně u pomezní čáry o míč, vnikl do vápna a předložil míč Sklenkovi na šestnáctku. Jeho střelu ovšem hostující obrana zbklokovala k nohám P. Tvrze, který svým volejem Doubravu v brance Strašecí neohrozil. Hosté postupem času převzali otěže hry a byli v utkání jednoznačně aktivnějším a bojovnějším týmem.

 

V 11. minutě Ducár po rozehrání rohového kopu našel výborně nabíhajícího Duchoně, toho nezachytil bránící Nwogu a domácí tým už jen sledoval razantní hlavičku do své sítě. Ve zbytku prvního poločasu se domácí tým nedostával k vážnějšímu ohrožení Doubravy a Nové Strašecí bylo o poznání aktivnější. Ale vyprodukovalo již pouze střelu Kapka, která postrádala potřebnou razanci.

 

Do druhého poločasu domácí tým nastoupil s mnohem větším odhodlání a na hřišti to bylo vidět. V 65. minutě Kabele dlouhým nákopem poslal míč na polovinu hostů. Do souboje se zapojila hned dvojice novostrašeských stoperů a střídající Vild. Míč ovšem nezasáhl nikdo a ten propadl za obranu hostů, čehož využil kanonýr Nwogu k samostatnému úniku a následnému přehození Doubravy, 1:1.

 

O pět minut později našel Hartman z volného kopu parádně L. Mrázka, který ovšem v dobré pozici zamířil hlavou nad. V 77. minutě vybojoval Nwogu míč na polovině hřiště narazil si jej s Pucholtem a vnikl do vápna, kde následně hledal nabíhajícího Matese. S tím se ovšem vrátil důrazně hrající Hartman a odkopl míč do zámezí.

 

O pár minut později se po rohovém kopu hostů dostali domácí k rychlému brejku, který zastavila ruka vracejícího se Svobody. Sklenka z následného trestného kopu z 20 metrů parádně zamířil přes zeď na Doubravu branku, ale zákrok novostrašeckého brankáře byl ještě parádnější.

 

Druhý poločas nabídl oboustranně vynikající zápas a skoro tři stovky přítomných diváků se museli bavit. Když už se zdálo, že utkání dojde k pokutovým kopům, tak se z ničeho nic dostal do brejků hostující Ducár, který ustál snahu Matese o zastavení akce a řítil se sám na Kabeleho. Rakovnický brankář se nenechal překonat a díky jeho dobrému zákroku utkání došlo k pokutovým kopům.

 

 

 

Rakovník na penalty umí

Při penaltovém rozstřelu domácí tým potvrdil, že čtyři výhry v předchozích rozstřelech nebyly náhodné a připsal si již pátou výhru po pokutových kopech. V domácím dresu proměnili: J. Červený, Pucholt, Sklenka, Fojtík a Kabele. Beneš poslal míč vysoko nad branku. V hostujícím dresu proměnili: Ducár, Kapek, L. Mrázek a Doubrava. Pokus J. Mrázka vychytal Kabele a Duchoň přestřelil branku.

 

Po své úspěšné penaltě navíc úplně zbytečně obdržel za nesportovní chování žlutou kartu hostující Kapek. A protože to byla druhá žlutá karta pro hostujícího fotbalistu, viděli divácí trochu kuriózní červenou kartu v penaltovém rozstřelu. 

 

Autor: Redakce, Marek Tvrz



Počet diváků: 272. Rozhodčí: Suchý Aleš - MANSOUR Jakub, NĚMEČEK Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.