0:1p.
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.11.2016 14:00

14.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jirny sice vyhrály "až" po penaltách, přesto na čele navýšily o bod svůj náskok


Branky


0

Benátecká obrana se vzepřela předpokladům a za devadesát minut nedovolila lídrovi skórovat. V penaltách už byl ale hostující celek neomylný.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Už po patnácti vteřinách ochozy zašuměly. Nebezpečná Vandasova střela letěla jen kousek vedle pravé tyče. To ale bylo na dlouhé minuty ze strany jirenského týmu vše. Na druhé straně pálil nepřesně Špilár. O mnoho větší brankovou příležitost měl tento slovenský útočník v 16. minutě, kdy jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti dokázal Otáhal vyrazit a následně si poradil i s velkým závarem. Zkušený hostující tým zahrozil až ve 25. minutě a byl to znovu při chuti hrající Vandas, který další střelou protáhl Bojčuka, ten však vyrazil na rohový kop. V dalším zmatku před Otáhalovou brankou měl znovu prsty Špilár, který hlavou prodlužoval míč, chvíli poté byli domácí nepřesní a branku hostů překopli. Ve 29. minutě musel benátecký trenér Jícha poslat na hřiště Lacka místo zraněného Jakuba Kocourka.

 

O osm minut později zahrávali hosté přímý kop. Míč dopadl na hlavu Vandase, který ho dokázal dostat za Bojčukova záda. Jeho spoluhráč Melechovský se však nacházel v ofsajdu a zapojil se do hry, proto pomezní rozhodčí Machýček zvedl praporek nad svoji hlavu a branka tak Jirnům nebyla uznána. Také domácí dostali možnost zahrávat přímý kop. Horákův centr byl přizvednut klubkem hráčů pouze do Otáhalových rukavic. Na druhé straně zakončoval nepřesně Vondráček. Bojčuka v benátecké brance prověřil také střílející Daniel Kocourek po přihrávce Melechovského. Exligový hráč ale mířil pouze do míst, kde stála benátecká opora. Velkou šanci měli hosté v poslední minutě první půle. Zahrávání trestného kopu z ideální vzdálenosti se ujal Melechovský, který ale trefil pouze dobře postavenou zeď.

 

Podobný herní obrázek pokračoval také ve druhém poločase. Obětavě hrající domácí nepouštěli zkušenějšího soka do koncovky a ten se jen těžko mohl prosadit svými největšími zbraněmi. Naopak tu a tam se otevřelo okénko, které mohli Benátečtí potrestat. Po velmi pěkné kombinaci zakončoval nepřesně Knobloch. Na druhé straně sražená Pokorného střela skončila pouze rohovým kopem. Nepřesný byl také často střílející Daniel Kocourek. Hosté měli k dispozici několik rohových kopů, do zakončení se po nich ale takřka nedostali. V 62. minutě si rovnal míč v pokutovém území ke střele domácí útočník Špilár, na poslední chvíli ale byl o něj čistě obrán. Tentýž hráč se následně protlačil k hlavičce, které ale chyběla přesnost.

 

V 65. minutě měli také Benátečtí k dispozici zajímavý trestný kop. Horákova střela ale skončila nad brankou. O chvíli později zakončoval Synek, s jehož skákavou střelou si Otáhal poradil. Zakončoval také jirenský Vandas, míč skončil v ochranné síti. Podobně střílel také nejlepší třetiligový střelec Melechovský. V 82. minutě se po rohovém kopu prodral k míči Borovička, z velmi dobré parkety však branku hostů minul. O chviličku poté Melechovského střela našla pouze Bojčukovu náruč. S přibývajícími minutami sílil také tlak hostujícího týmu, který se ale do koncovky dostával jen stěží. Za zmínku stojí povedená Vandasova střela, kterou Bojčuk vytěsnil na rohový kop. Nepříliš razantně zakončoval Awuku, což se stalo pro domácího brankáře lahůdkou. Po kratičkém nastavení bylo jasné, že budou diváci svědkem penalt.

 

 

Jirny penalty umí, zvládly je i napočtvrté

Jako první si postavil míč domácí Martin Korec, poslal Otáhala na druhou stranu a s přehledem proměnil – 1:0. Marek Čepelák se prosadil nekompromisní střelou k pravé tyči – 1:1. Michal Horák bez rozpaků poslal míč pod břevno – 2:1. Pavel Vandas se prezentoval střelou doprostřed a taktéž byl úspěšný – 2:2. Martin Borovička byl chirurgicky přesný a Benátky znovu vedly – 3:2. Při Lubošovi Hruškovi stálo štěstí, ale Bojčuk na míč nedosáhl – 3:3. Marek Sedláček střílel podobně jako Borovička a taktéž mohl slavit – 4:3. Ondřej Kejha napálil míč přesně pod břevno – 4:4. Oliver Špilár proměnil střelou přesně k tyči a hosté museli dát – 5:4. Na střelu Aleše Melechovského si Bojčuk sáhl, přesto to byl gól – 5:5. Adam Lacek měl taktéž štěstí, Otáhal ale nedosáhl – 6:5. Tomáš Dubský trefil levou horní šibenici – 6:6. Následně nechal Adam Pajer vyniknout Otáhala a Jirny mohly rozhodnout. K míči se postavil Felix Awuku, který ze dvou kroků trefil levou šibenici – 6:7. Druhý bod tak putoval na okraj Prahy.

 

ZDROJ: http://www.kopanabenatky.cz/

 



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Pavel Jícha (trenér, pro kopanabenatky.cz): I když jsme hráli proti prvnímu týmu tabulky, tak jsme chtěli bodovat. Soupeře jsme měli zmapovaného a tomu odpovídala i naše taktika. Hráči naše pokyny zodpovědně plnili a celé utkání odehráli s velkým nasazením, za což bych jim rád poděkoval. Škoda jen, že jsme nedokázali proměnit některou ze tří šancí, které jsme si v zápase vytvořili. Následný penaltový rozstřel je vždy loterií a my jsme v něm dnes bohužel neuspěli. Každopádně získaný bod s lídrem ČFL vnímám pozitivně.

SK Viktorie Jirny
Václav Hradecký (trenér, pro kopanabenatky.cz): Remíza je v tomto zápase zasloužená. Domácí nás zavřeli, kombinačně jsme se tak neprosadili. Zápas tak byl o jedné brance. Kdo by ji dal, ten by vyhrál.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
D. Bojčuk [-] - M. Horák [-] , J. Synek [-] (78. A. Pajer [-] ) , M. Sedláček [-] , J. Jäger [-] , M. Borovička [-] , O. Špilár [-] , M. Karásek [-] , J. Knobloch [-] , J. Kamlach [-] (89. M. Korec [-] ) , J. Kocourek [-] (29. A. Lacek [-] )

SK Viktorie Jirny
M. Otáhal [-] - L. Hruška [-] , M. Čepelák [-] , M. Parys [-] (77. R. Stöckner [-] ) - O. Kejha [-] , D. Kocourek [-] (70. F. Awuku [-] ) , P. Vandas [-] , V. Pokorný [-] , T. Dubský [-] - A. Melechovský [-] , J. Vondráček [-]

ŽK: 78. R. Stöckner .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Teuber Ivan - MATOUŠEK Lukáš, MACHÝČEK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.