3:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.09.2016 16:30

7.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Benátky stále čekají na první výhru, derby vyhrála Dobrovice


Branky


37. M. Hurka , 42. M. Volf , 69. M. Volf - 59. M. Sedláček
0

Dlouho očekávané derby utkání na dobrovickém pažitu se benáteckým fotbalistům příliš nepovedlo. Hosté vystřelili pouze jedenkrát na Bartošovu branku a nemohli tak příliš pomýšlet na úspěch. Favorizovaní domácí hráči si rozhodující náskok vytvořili již v první půli, kterou vyhráli 2:0. I když po změně stran hosté z jediné střely na bránu snížili, drama připuštěno nebylo. Volf vstřelil svoji druhou branku v zápase a tým z cukrovarnického města dovedl v pohodě toto utkání do vítězného konce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V úvodu utkání měli domácí výhodu přímého kopu. Vajgl však trefil pouze dobře postavenou zeď, odražený míč poslal Tvaroha nad branku. Nepřesný byl také o malou chvíli později Volf. Ve 13. minutě přišla první větší šance zápasu. Valenta se blýskl nebezpečnými nůžkami z vápna, které Bojčuk s námahou vyrazil, následný závar domácí ke vstřelení úvodní branky nevyužili. O osm minut později se znovu připomněl nebezpečný Valenta, jehož střela z uctivé vzdálenosti o kousek minula hostující bránu.

 

Dobrovičtí se dostávali pomalu a jistě do tempa, střílel Boček a dorážel Tvaroha, pozorný Bojčuk byl ale na místě. Další střelu Bočka zkrotil opět hostující gólman, který již v několikátém zápase drží svůj tým nad vodou. Benátečtí se těžko dostávali na útočnou polovinu, kdežto domácí hýřili aktivitou. Ve 36. minutě střílel znovu Valenta, leč nepřesně. O minutu později ale již udeřilo. Po Osvaldově centru se dostal k míči Martin Hurka a z vápna propálil Bojčuka – 1:0. Následně hosté zahrávali přímý kop, Borovička ale dobrovickou branku minul.

 

Následně hosté sáhli k prvnímu střídání, když Mižiče nahradil Kocourek. Ve 42. minutě přidali domácí druhou branku. Hurka našel centrem z přímého kopu hlavu naskakujícího Marka Volfa, který se nemýlil – 2:0.

 

Další změnu udělal benátecký trenér Šturma o poločasové přestávce. V kabině nechal Šímu, na hřiště poslal Ivanova. Právě střídající Ivanov se ihned protlačil k hlavičce, která ale skončila až nad ochrannou sítí. Nebezpečně vypadala Knoblochova střela z přímého kopu, která skončila metr nad břevnem Bartošovy brány. Pojistku dobrovického vedení mohl přidat v 53. minutě Valenta, který hlavou ve vyložené šanci mířil nad bránu.

 

Tohle mohlo mrzet dobrovické hráče dvojnásob, jelikož v 59. minutě se na pravé straně chopil míče Marek Sedláček, navedl si ho do středu hřiště a z dobrých osmadvaceti metrů se nádherně trefil do pravé šibenice – 2:1. Drama ale tato branka nepřinesla, neboť v 69. minutě zahrávali domácí rohový kop, ten sice ještě Benátečtí ubránili. Hurka se ale dostal k dalšímu centru, jímž vybídl ke skórování Marka Volfa a kanonýr dobrovického týmu nemohl mířit přesněji – 3:1.

 

Zvýšit mohl agilní Hurka, jehož další střelu Bojčuk lapil. Z tohoto minisouboje vyšel benátecký brankář vítězně také v 82. minutě, kdy exslávistickému záložníkovi lapil další střelu. Benátečtí se již do ohrožení Bartošovy brány nedostali, a tak se ze tří bodů v okresním derby radovala domácí Dobrovice.

 

Situace benáteckého týmu ve třetí lize začíná být opět vážná. K dotažení týmů v klidném středu tabulky sice mnoho bodů nechybí, ty ale zoufale pomalu přibývají. Šanci na jejich rozmnožení budou mít Benátky již ve středu, kdy zajíždí na půdu velmi těžkého protivníka – do Převýšova. Překvapí tam?

 

Zdroj: kopanabenatky.cz



Ohlasy k zápasu


FK Dobrovice
Petr Hejno: Myslím si, že naši kluci umí hrát fotbal. Benátečtí si kromě prvních patnácti minut druhého poločasu žádnou šanci nevytvořili. Zaslouženě jsme tedy vyhráli. Je škoda, že v současné době máme období, ve kterém nás soupeři z každé naší chyby potrestají. Naopak my máme šance, které neproměňujeme. Kvůli tomu jsme tam, kde jsme.

SK Benátky nad Jizerou
František Šturma: Soupeř byl efektivnější. Do té doby, než jsme inkasovali první branku, jsme s domácími drželi krok. Dobrovice se snažila hodně zakončovat, naopak my byli v útoku slepí. V prvním poločase jsme pouze dvakrát vystřelili, avšak ani jednou na bránu. V tom se musíme hodně zlepšit. Kluky chválím za to, že se v první půli vyrovnali se soupeřem v důrazu. Trochu nás srazila druhá inkasovaná branka chvíli před přestávkou. V té jsme si řekli, že zkusíme dát kontaktní gól, což se nám již několikrát podařilo. Vstřelili jsme neskutečně krásnou branku, ale to byla první a poslední střela na bránu, což je málo. Ve druhém poločase jsme hráli vabank na dva útočníky, uprostřed jeden hráč chyběl. Soupeř poté vstřelil branku na 3:1 a v tu chvíli, dá se říci, bylo po zápase.



Sestavy


FK Dobrovice
O. Bartoš [-] - P. Lukáš [-] , M. Vajgl [-] , O. Soběslav [-] - M. Hurka [-] , T. Osvald [-] (84. S. Munzar [-] ) , P. Tvaroha [-] , J. Novák [-] - T. Valenta [-] (85. D. Skuhravý [-] ) , J. Boček [-] (59. F. Březina [-] ) , M. Volf [-] (89. J. Toman [-] )

SK Benátky nad Jizerou
D. Bojčuk [-] - J. Kamlach [-] (76. A. Pajer [-] ) , M. Borovička [-] , J. Mižič [-] (40. J. Kocourek [-] ) , M. Sedláček [-] , O. Šíma [-] (46. M. Ivanov [-] ) , O. Špilár [-] , M. Karásek [-] , J. Knobloch [-] , R. Žaloudek [-] , J. Sudek [-]

ŽK: 79. T. Valenta - 65. J. Knobloch , 77. M. Sedláček , 81. J. Sudek .
Počet diváků: 370. Rozhodčí: Kapoun Michal - BAUM Tomáš, ŠIMEČEK Libor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.