1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.09.2016 10:15

6.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Z kaluží vylovili Písečtí tři body


Branky


0

Když je nejhůř, umí zabrat. Alespoň tak se zatím prezentují třetiligoví fotbalisté Písku, kteří v šestém kole ČFL hostili další z týmů z čela tabulky - FK Slavoj Vyšehrad.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Sobotní utkání se však neneslo pouze ve znamení fotbalu. Úvodnímu výkopu předcházela minuta ticha, jíž všichni přítomní uctili památku v pátek 16. září tragicky zesnulého Jiřího Antoše, který byl pevně spjat s píseckým fotbalem.

 

Už dlouho před zápasem se na hřiště u Otavy snášely provazy vody a na ploše se tak vytvářely nepříjemné kaluže. Fotbalisté si chvílemi museli připadat spíše jako vodní pólisté. Ani kolíky na kopačkách nepomáhaly ke stoprocentní stabilitě. Míče se zastavovaly, přihrávky nenacházely adresáty a počasí nepřálo kombinačnímu fotbalu. Přesto diváci o šance ani zajímavý průběh ochuzeni nebyli.

 

Z pohledu z hlavní tribuny levá polovina trávníku byla přeci jenom o něco sušší. Dovolovala více než ta pravá a útočili na ni domácí. První výrazný moment se ale odehrál na druhé straně. Hosté se prezentovali tvrdou střelou zleva, kterou brankář Jakub Rondzik vyrazil. Míč se však dostal doprava, kde se pohyboval vyšehradský Pavel Pilík, který balón zasáhl - odkrytou branku ale minul.

 

Žlutomodří hrozili především dvojicí Martin Voráček - Filip Řezáč. Voráček se často tlačil do pokutového území. Také kvůli terénu mu však nebylo dopřáno dostat se do finální fáze útoku. To Filip Řezáč si vyzkoušel i několik rychlých úniků a soubojů s gólmanem Václavem Winterem. Zkoušel ale většinou střelu po zemi a takové na promáčeném terénu moc šancí na úspěch neměly. Velmi důležitý zákrok předvedl Winter v 25. minutě, kdy po akci Václava Milce, centrujícího Filipa Řezáče a tradiční prudkou ranou zakončujícího Lukáše Šlehofera nechybělo mnoho k otevření skóre důležitého klání.

 

Vyšehrad se do nebezpečných situací nedostával. Naopak domácí hráči si vytvořili tlak, který kulminoval před 40. minutou, kdy svěřenci trenéra Ondřeje Prášila okupovali hranici pokutového území soupeře a hledali skulinky, kudy proniknout nebo propálit hradbu těl před brankovou čarou.

 

Do přestávky se to nepovedlo a šanci zahrát si více kombinačně na polovině relativně bez vody dostali také hosté. Paradoxně ji příliš nevyužili. I když si připsali dvě velmi slibné příležitosti, míč do sítě vinou špatného řešení situace nedostali.

 

Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma hodnotil na tiskové konferenci sobotní duel jako ideálně remízový s vyhraným penaltovým rozstřelem. Jeho teorii však ještě na hřišti odmítl bývalý nositel dresu týmu z hlavního města Jakub Šindelář. Ten odehrál svůj dosavadní nejlepší zápas za FC Písek a ještě ho vyšperkoval rozhodujícím gólem. V 76. minutě zprava odcentroval Lukáš Šlehofer. Balón přelétl všechny hráče číhající v okolí značky pokutového kopu, ale přistál přesně před do vápna vbíhajícím Jakubem Šindelářem, který ho nekompromisně uklidil za záda Václava Wintera - 1:0.

 

V závěru ještě bylo rušno několikrát také před Jakubem Rondzikem, kýžený plný počet bodů si však Písečtí, hrající také za Jiřího Antoše, již vzít nenechali.

 

Autor: Petr Brůha pro fcpisek.cz



Ohlasy k zápasu


FC Písek
Ondřej Prášil, trenér: "Chtěl bych pochválit oba dva týmy za předvedený výkon, který na takovém hřišti předvedly. Myslím si, že oba k zápasu přistoupily korektně, neviděli jsme žádné záludné zákroky. V prvním poločase to vypadalo, že jsme ke gólu blíže. Měli jsme střely a dostávali jsme se za obranu soupeře po dlouhých přihrávkách - po zemi hrát nešlo, ale nevyužili jsme toho. Ve druhém poločase se ukázalo, že jedna polovina hřiště byla na kombinaci na straně u tribuny lepší a my jsme se dostali pod tlak a měli jsme štěstí při pokusech hostí. Na druhé straně se potvrdilo pravidlo, že když se postaví do sestavy hráč, který dříve někde působil, tak je to pro něj motivace - a nám to dnes vyšlo. Pro nás to jsou důležité body."

FC Slavoj Vyšehrad
Jaroslav Klíma, trenér: "Je to těžké hodnocení. Myslím si, že špatné počasí ovlivnilo kvalitu utkání co se týče techniky. Byl to velmi bojovný zápas, rychlý a důrazný. Bylo vidět, že oba týmy chtějí vyhrát. Písek potřeboval body, aby se odlepil z míst, kam nepatří a my jsme se chtěli udržet na špičce. V první půli jsme měli jednu vyloženou šanci, Pilík však netrefil prázdnou bránu, i když to nebyl úplně lehký kop. Ale Šindelář měl na druhé straně těžší kop a gól dal. Písek měl ve druhé půli jednu střelu na bránu a my jsme toho také moc neměli. Takže si myslím, že utkání to bylo spíše remízové. Pak jsme ale ještě zahodili dvě gólové šance."



Sestavy


FC Písek
J. Rondzik [-] - J. Šindelář [-] , L. Šlehofer [-] - P. Řehák [-] , L. Holub [-] , Š. Hlinka [-] (89. J. Held [-] ) - M. Voráček [-] (84. N. Salašovič [-] ) , F. Řezáč [-] (62. M. Held [-] ) , V. Milec [-] , V. Zeman [-] - J. Edge [-]

FC Slavoj Vyšehrad
V. Winter [-] - J. Kvída [-] , D. Matějka [-] (69. J. Junek [-] ) , T. Nosek [-] (82. T. Madej [-] ) , M. Hendrych [-] - L. Volešák [-] , D. Smolák [-] , P. Pilík [-] , F. Drobílek [-] - M. Strnad [-] , I. Komjatý [-] (69. J. Prosek [-] )

ŽK: 73. F. Drobílek , 86. D. Smolák .
Počet diváků: 260. Rozhodčí: Šedivka Ondřej - KVAČEK Jan, RAPLÍK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.