1:2p.
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.09.2016 10:15

5.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Benátky dohrávaly v deseti, přesto přivezly dva body


Branky


0

Hosté se dostali do vedení už v 6. minutě, kdy se trefil Šíma. Po přestávce dokázala Jiskra odpovědět Černým, na obrat se už však nezmohla. Penaltový rozstřel vyzněl pro Benátky, a ty tak získaly bod navíc.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skvělý vstup hostů

Hned ve 2. minutě se na pravé straně odhodlal ke střílenému centru Žaloudek, na míč z jeho kopačky brankář Šiman nedosáhl, balon se však od pravé tyče odrazil do hřiště. Ještě v téže minutě střílel na druhé straně novic Blažek, brankový prostor ale minul. O chvíli později vybojovali Domažličtí rohový kop. Pirochovu hlavičku ale lapil pozorný Bojčuk. V 5. minutě si Žaloudek vyměnil míč se Sedláčkem, druhý jmenovaný pak přenesl míč do pokutového území, kde si ho zpracoval Ondřej Šíma a z otočky ho poslal přesně k levé tyči – 0:1.

 

Vyrovnat mohl o minutu později hlavičkující exligista Fořt, který ale mířil nad bránu. Zajímavý byl také centr hostujícího Horáka z přímého kopu, na který naskakoval Kamlach, ten se srazil s brankářem Šimanem, jenž měl ale štěstí, neboť míč do brány nezamířil. V 16. minutě přišla další srážka s domažlickým brankářem, tentokrát ji podstoupil Kocourek a dopadl v ní mnohem hůře, neboť brzy musel vystřídat. Chvíli poté se v rychlém protiútoku vyhnul Černý bránícímu Horákovi, ale o malý kousek přestřelil. Na druhé straně hlavičkoval Knoblochův centr Kamlach vedle pravé tyče. O mnoho větší šanci měl domácí útočník Černý ve 28. minutě, kdy mířil zcela sám na Bojčuka, kterého si obhodil, avšak i s mírnou tečí rukavic brankáře hostí zamířil míč do levé tyče. Šance přišla také na druhé straně, kde střídající Frimpong o kousek minul branku domácích.

 

Připomněl se také nepříliš viditelný kanonýr Fořt, jehož slabý pokus lapil Bojčuk do svých rukavic. V téže minutě se Černý vyšrouboval nad Bodečka, avšak branku hostů přestřelil. Zajímavý byl také přímý kop z levé strany v podání kapitána Mužíka, který ale Bojčuk vyboxoval do bezpečí, nebo na druhé straně Borovičkova střela, která protáhla domažlického brankáře. Dvě minuty před koncem první půle posadil Šíma míč na Špilárovu hlavu, ta ale usměrnila míč vedle levé tyče týmu z Chodska. První půli ukončila Kamlachova střela ze střední vzdálenosti, kterou musel Šiman s problémy vytěsnit. 

Domácí vyrovnali, přesilovku pak nevyužili

Do druhé půle udělal domácí trenér Dejmek dvě změny. Brzy střídal také protějšek Šturma, který stáhl Frimponga, jehož nahradil defensivnějším Sudkem. Benátečtí zahájili druhý poločas aktivně, Šimana však dlouho ohrozit nedokázali, nepočítáme-li nepříliš razantní pokus Šímy, který se stal pro domácího brankáře naprostou lahůdkou. Z první vážnější akce domažlického týmu ve druhém poločase udeřilo. Přetažený centr se snesl na hlavu nedostatečně bráněného Daniela Černého a ten si věděl rady – 1:1. Od této chvíle Západočeši rozhodně přidali na aktivitě a začali benátecké hráče hodně zlobit.

 

V hledišti zašumělo po centru z přímého kopu, na který o kousek hlavou nedosáhl Roubal. Tutovou šanci poté Domažličtí připravili pro zkušeného Fořta, ten střelou z vápna však o kousek minul levou tyčku hostující brány. O minutu později střílel také Roubal ani on však nebyl přesný. V 65. minutě pěkný Sudkův centr našel Šímu, jehož hlavičku lapil domácí brankář Šiman. Na druhé straně zatáhl za záchrannou brzdu obránce Horák, protože byl posledním hráčem hostů, hlavní rozhodčí Hocek vytáhl ihned červenou kartu a hosty čekalo téměř půlhodinové oslabení! K přímému kopu se postavil Špírek, jehož technická střela skončila o malý kousek vedle levé tyče. I v deseti si hosté připravili brankovou příležitost. Po centru zleva míč propadl ke střídajícímu Karáskovi, který se ocitl sám před Šimanem, který ale velmi dobře vyběhl a šanci benáteckému obránci zmařil.

 

V 76. minutě Domažličtí pokořili brankáře Bojčuka, protože se ale nacházeli v ofsajdu, gól nemohl být uznán. Jedenáct minut před koncem kopali Benátečtí přímý kop, míč lehce učesal naskakujícího Žaloudka, nicméně do branky nezamířil. V 83. minutě naběhl mezi hostující obránce jeden z nejlepších domácích hráčů Černý, avšak mířidla přesně nesrovnal. V 87. minutě napřáhl zpoza vápna Špírek a Bojčuk se musel činit, benátecký brankář si poradil také s následnou dorážkou. Po jednominutovém nastavení hlavní rozhodčí Hocek ukončil zápas. 

Penalty pro hosty

Na řadu tak musely přijít penalty. Jako první si postavil míč domácí Petr Mužík a trefil se přesně na opačnou stranu, než kam skákal brankář Bojčuk – 1:0. Nazaváhal ani benátecký Jan Knobloch, který skóroval střelou do šibenice – 1:1. Přesně k pravé tyči poslal míč také Marek Bauer a Dejmkovi svěřenci znovu vedli – 2:1. Radek Žaloudek svoji penaltu neproměnil, když střílel vedle pravé tyče. Vzápětí  se neprosadil ani střelec jediné domácí branky ze hry Daniel Černý, který nechal vyniknout brankáře Bojčuka. Marek Sedláček se trefil na opačnou stranu, než na tu, kterou čekal Šiman a vyrovnal – 2:2. Tamtéž však mířil také Ondřej Chocholoušek – 3:2.

 

Úspěšný byl také hostující Martin Borovička se svojí přesnou střelou k tyči – 3:3. Směr střely Martina Blažka Bojčuk nevystihl a domácí tak opět vedli – 4:3. Před Milanem Karáskem stál těžký úkol, obránce hostů ale zachoval chladné nervy a vynutil si další penalty – 4:4. Úspěšný byl se svojí střelou k pravé tyči také Západočech Miroslav Špírek – 5:4. Naprosto přesný byl ale i hostující Adam Lacek – 5:5. Tvrdá rána Davida Bezdičky se odrazila od levé tyče a hosté měli k dispozici mečbol. Rozhodnout mohl kapitán Lukáš Bodeček, který se trefil přesně k pravé tyči a přisoudil tak druhý bod na dlouhou cestu do středu Čech – 5:6.

 

Zdroj: http://www.kopanabenatky.cz/

Foto: Jiří Pojar, Otto Kreisl



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice
Milan Dejmek: Začali jsme vcelku slušně, avšak inkasovali jsme hloupou branku po naší ztrátě míče. Tohle nás srazilo dolů. Místo, abychom hostující hráče napadali, tak jsme byli zalezlí, prohrávali jsme souboje. Celý první poločas jsme se nedostali do hry. Ve druhé půli se po změnách v sestavě naše hra zlepšila. Dostali jsme se do tlaku, avšak dnes nás bohužel zradila koncovka, protože jsme neproměnili vyložené brankové příležitosti.

SK Benátky nad Jizerou
František Šturma: Měli jsme dobrý vstup do zápasu. Vstřelili jsme brzkou branku. V celém prvním poločase jsme hráli velmi dobře, byli jsme lepším týmem. Nelíbil se mi vstup do druhé půle, kdy jsme patnáct minut hráli špatně, nebyli jsme sebevědomí, soupeř nás zatlačil a vstřelil nám vyrovnávající branku. Utkání hodně ovlivnilo vyloučení našeho Horáka, které mě velmi mrzí. Téměř třicet minut jsme hráli o desíti, což je v tomto počasí nesmírně těžké. Kluky musím pochválit za bojovnost a za to, že se nevzdali. I v deseti jsme měli dvě slušné šance. Tu první Milan Karásek, druhá po Špilárově hlavičce. Myslím si, že dvoubodová výhra na penalty je zasloužená. S dnešním utkáním jsem velmi spokojen, protože Domažlice mají dobrý tým. Dvou bodů si nesmírně vážím. Doufám, že nás to povzbudí do dalších utkání a hned v tom dalším na domácí půdě budeme naplno bodovat.



Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
J. Šiman [-] - P. Fořt [-] , J. Blažek [-] , J. Piroch [-] , P. Došlý [-] (46. M. Hejda [-] ) , D. Pedro [-] (46. M. Špírek [-] ) , L. Roubal [-] (76. D. Bezdička [-] ) , P. Mužík [-] , M. Bauer [-] , O. Chocholoušek [-] , D. Černý [-]

SK Benátky nad Jizerou
D. Bojčuk [-] - M. Sedláček [-] , J. Kocourek [-] (18. B. Frimpong [-] ) , M. Borovička [-] , L. Bodeček [-] , O. Šíma [-] (77. J. Mižič [-] ) , O. Špilár [-] (88. A. Lacek [-] ) , J. Knobloch [-] , R. Žaloudek [-] , J. Kamlach [-] (64. M. Karásek [-] ) , M. Horák [-]

ŽK: 42. P. Došlý , 49. D. Černý , 73. M. Špírek , 77. M. Bauer , 86. J. Blažek - 37. B. Frimpong , 41. R. Žaloudek . ČK: 66. M. Horák .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Hocek Petr - VNUK Josef, CIHLÁŘ František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.