J. Peterka 13. (vl.)
L. Šlehofer 20. (p.)
L. Šlehofer 29. (p.)
M. Held 92.
4:1
(3:0)
89. T. Froněk (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.09.2016 10:15

4.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Písek jasně ovládl jihočeské derby, kopaly se tři penalty


Branky


13. J. Peterka (vl.) , 20. L. Šlehofer (p.) , 29. L. Šlehofer (p.) , 92. M. Held - 89. T. Froněk (p.)
0

Písečtí se dočkali první výhry. Proti béčku Táborska se třikrát prosadili už v prvním poločase, z toho dvakrát z penalty zásluhou Šlehofera. A první gól padl z ukázkového vlastence. V závěru sice snížil z pokutového kopu Froněk, v nastavení měl ale poslední slovo domácí Martin Held.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šlehofer proměňoval penalty

Hosté, jejichž sestavu obohatilo několik fotbalistů z druholigového A-týmu, po úvodním výkopu ukázali, že to Písečtí budou mít těžké. Táborsko drželo míč, kombinovalo a předvádělo svou fotbalovost. Nechyběly ani šance, či nebezpečné střelecké pokusy, ale Jakub Rondzik v domácí bráně byl vždy na svém místě.

První trhlina do sebevědomí hostujícího mužstva vzešla z vlastních řad. Písečtí rozehrávali od vlastní brány. Novozélandský stoper ve žlutomodrých barvách Jesse Edge chtěl dlouhým nákopem hledat své spoluhráče v útoku. Balón však přistával u hráče Táborska Jana Peterky, který ho ve 13. minutě krásným volejem poslal do sítě spoluhráče Michala Tomy - 1:0.

Šťastné vedení svěřence Ondřeje Prášila neuspokojilo. Nejali se bránit výsledek. Naopak, důraznou a nepříjemnou hrou nedovolili soupeři dostávat se do souvislejšího tlaku a sami byli nebezpeční v útoku. V 19. minutě pronikal po levé straně Martin Voráček. Dostal se až do pokutového území Táborska, kde byl faulován. K exekuci nařízené penalty se postavil tradiční střelec Lukáš Šlehofer a nedal Tomovi sebemenší šanci - 2:0.

To, že je píseckou penaltovou jistotou, potvrdil Lukáš Šlehofer ještě jednou - jen o devět minut později, kdy si míč postavil na značku znovu - po dalším faulu v pokutovém území Táborska. Nemýlil se ani podruhé a zajistil domácím slibný třígólový náskok - 3:0.

Dva penaltové tresty a nepříznivý stav narušilo rozpoložení hráčů hostí, kteří se v tu chvíli soustředili spíše na debaty s rozhodčím. Sůl do otevřené rány přisypalo těsně před přestávkou ještě zranění Ondřeje Bělouška po zákroku Martina Voráčka, který za svůj faul viděl žlutou kartu.

Domácí hlídali náskok

Po změně stran nedošlo na hřišti k velkým herním změnám. Písečtí dál výborně bránili a nebýt šance hostujícího Tomáše Froňka, který v 57. minutě přestřelil v nadějné pozici ve vápně, nedalo by se o výraznějších šancích Táborska vůbec mluvit. Trenér domácího celku Ondřej Prášil našel na jihočeského protivníka fungující recept - důraz.

Snížení přišlo. Penalty se dočkali také hosté, ale příliš pozdě. v 89. minutě ji proměnil Tomáš Froněk - 3:1. Nejen, že do konce střetnutí zbývalo málo času, o tři minuty později navíc vrátil rozdíl ve skóre na tříbrankový Martin Held, a podtrhl tak první píseckou výhru v sezoně - 4:1.

 

Autor: Petr Brůha / fcpisek.cz



Ohlasy k zápasu


FC Písek
Ondřej Prášil (trenér): Táborsko mělo silnější tým, silnější na míči, to bezesporu. My jsme hráli takový fotbal, který jsme byli schopni hrát. Byli jsme soupeři neustále za zády, běhali jsme, byli jsme otravní. Neříkám, že jsme předváděli nějakou fotbalovou lahůdku, nicméně jsme hráli účelně. Táborsko ukázalo velkou kvalitu. Pro nás je čest učit se od takových hráčů (Kočí, Javorek, Froněk). Byli jsme dnes šťastnějším týmem.

FC MAS Táborsko B
Josef Pleticha (trenér): Dvacet minut jsme soupeři nepůjčili balón a prohráváme 3:0. Co k tomu víc říct? Každý ať si udělá obrázek, proč tomu tak bylo. Pak samozřejmě přijde určitá bezmoc a beznaděj. Kluci se snažili ve druhé půli ještě něco udělat, ale bylo to strašně složité. Nemá to s fotbalem nic společného, bohužel.



Sestavy


FC Písek
J. Rondzik [-] - J. Šindelář [-] (83. M. Grobár [-] ) , V. Zeman [-] (70. J. Held [-] ) , V. Milec [-] , L. Šlehofer [-] (50. Š. Hlinka [-] ) - L. Holub [-] , N. Salašovič [-] , P. Řehák [-] - O. Sajtl [-] , J. Edge [-] , M. Voráček [-] (87. M. Held [-] )

FC MAS Táborsko B
M. Toma [-] - A. Kočí [-] , O. Běloušek [-] (45. J. Škarda [-] ) , P. Nehoda [-] (81. V. Týnavský [-] ) , P. Javorek [-] (68. V. Karvánek [-] ) , M. Mácha [-] , V. Kostka [-] (46. M. Novák [-] ) , L. Turek [-] , M. Hovorka [-] (88. K. Balogh [-] ) , T. Froněk [-] , J. Peterka [-]

ŽK: 32. L. Šlehofer , 45. M. Voráček , 61. Š. Hlinka - 19. O. Běloušek , 28. T. Froněk , 29. M. Toma .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Vnuk Josef - HOCEK Petr, MATOUŠEK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.