Okresní souboj rivalů přinesl jedinou branku


Branky


0

Malé karlovarské derby přivítal Stadion u Ferdinandova pramene v Mariánských Lázních, kam za panování mrazivého počasí přijeli hosté z Ostrova. Teploty pod nulou se bohužel zřejmě podepsaly i na technice online vysílání obrazového záznamu na internetový portál tvcom.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tvrdý boj

Poměrně početná divácká návštěva měla možnost zahřát se jen teplým grogem nebo čajem, protože oba týmy předváděly velmi bojovný výkon ve středu hřiště s málo vyloženými příležitostmi ke vstřelení branky.

 

První polovinu dějství měla více ze hry domácí Viktoria, která držela balon na svých kopačkách a snažila se dostat jej před bránu hostí útoky po stranách hřiště. Po jednom tomto průniku po pravé straně poslal Kavalír balon zpětnou přihrávkou od brankové čáry za prostor penaltové značky, odkud nabíhající Labai vyslal tvrdou ránu pod břevno, avšak do středu branky, kde míč spolehlivě lapil hostující gólman Vaněček. Další pokusy Viktorie o centrované míče do hostujícího vápna bezpečně odvracela obrana hostí, kteří se navíc snažili znepříjemňovat domácím rozehrávku vysunutým pressingem.

 

Do konce poločasu větší šance nepřišla, pouze hostující útočník pálil z otočky z vápna domácích přímo do náruče Šmejkala, což byl víceméně jediný pokus hostujících hráčů o ohrožení branky domácích v zápase. Na začátku druhého poločasu se pokusil z vápna obstřelit gólmana na zadní tyč domácí Sadílek, ale střelu Vaněček kryl.

Neradovo vyloučení ovlivnilo zbytek utkání

Hostující byli během zápasu často později u odražených balonů. To znamenalo více faulů na jejich straně a některými komentáři si vysloužili fotbalisté hostí během zápasu dvě žluté karty. Na nedisciplinovanost doplatili ve 49. minutě utkání, kdy hostující Nerad přišel do souboje u autové čáry později a skluzem zezadu trefil domácího hráče. Po tomto souboji byl odměněn druhou žlutou kartou a musel opustit hrací plochu.

 

Početní převaha však domácí spíše ukolébala. Drželi balon na své polovině, ale přechod do útoku se dlouho vůbec nedařil. Až v 85. minutě vyřešil tento problém domácí Patrik Kavalír, který nechytatelnou střelou z třiceti metrů vymetl pavučiny v pravém horním rohu hostující branky.

 

Domácí tým tedy jako jediný dokázal pohnout ukazatelem skóre a připsal si tak pátou cennou výhru v řadě, čímž se posunul na sedmé místo divizní tabulky. Hosté předvedli bojovný výkon, který by jim v dalších zápasech mohl pomoci se odpoutat od blízkosti sestupových pozic v tabulce.

 

V posledním podzimním kole divizní soutěže pocestuje Viktoria do Prahy, kde se utká s Motorletem a Ostrov přivítá na svém hřišti v zápase o důležité body Malše Roudné.

 

Autor: Jakub Švejda, upraveno redaktorem

Foto: Facebook FK Ostrov



Ohlasy k zápasu


FC Viktoria Mariánské Lázně
Trenér S. Purkart: „Po čtyřech výhrách v řadě, kdy šla naše výkonnost nahoru a gradovala v Sušici, nás utkání nezastihlo v optimální formě. Nelze říci o žádném hráči, že by hrál extra dobře. Byl to od nás nesebevědomý výkon.“

FK Ostrov, z.s.
Trenér I. Filip: „Nehráli jsme sice špatný fotbal, byli jsme, myslím si, i lepší než Mariánské Lázně. Vyloučení ale ovlivnilo utkání, nemohli jsme poté hrát naši hru. Celá obranná čtyřka od nás hrála dobře, Tolar byl na stoperu a zápas se mu povedl. Novotný v útoku si také odvedl své.“



Počet diváků: 200. Rozhodčí: Janoch Marek - KŘÍŽ Jiří, MUDRA Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.