Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.10.2016 10:15

12.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

6.0

Nápoje

9.0

Jídlo

10.0

Hrací plocha

3.0

Zázemí

7.0

FOTO: Admira těsně zdolala srdnatý Jankov


Branky


0

Po ostudné porážce doma s Klatovy cestovali Jihočeši na půdu Admiry Praha, kde se jim mnoho šancí na úspěch nedávalo. Jenže svěřenci Ivo Čecha na venkovních hřištích podávají diametrálně odlišné výkony a také na hřišti třetího týmu tabulky nakonec nebyli daleko od senzačního výsledku. Jenže něco tomu chybělo - vstřelená branka. Nejdůležitější fotbalový produkt, bez kterého úspěchy nepřijdou. A zrovna tento produkt jankovským fotbalistům jako by byl zapovězen. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zahálka udeřil před koncem poločasu

Skórovat nedokázali Jankovští ani tentokráte, přestože k tomu měli v utkání 12. kola několikrát blízko. Zbrklost, nedůraz, ale i smůla a malá kvalita. Atributy, jimiž se hosté v Praze připravili o lepší výsledek, atributy, díky nimž jsou aktuálně absolutně neproduktivní. Nedáš gól, nemůžeš vyhrát. Toto přísloví nyní v Jankově znají dokonale...

 

Přestože se Jankovu na hřišti ještě nedávno třetiligové Admiry mnoho šancí nedávalo, vyrazili poslední mistři jihočeského kraje i s věrnými fanoušky do hlavního města s odhodláním neprodat svoji kůži lacino. A dařilo se. S favoritem duelu drželi krok a vůbec na hřišti nebyl znát bodový a tabulkový rozestup obou týmů.

 

Domácí mají svoji hru založenou na kombinaci po lajnách a následně centrovaných balónech. Na to byli hosté velmi dobře připraveni. Všechny tyto útoky dobře odvraceli, potažmo je likvidoval ve vzduchu velmi jistý Hejníček. A proto první jakási šance Admiry přišla na řadu až po půlhodině hry, kdy po průniku Mošny pálil nad branku Michálek. Velkou šanci měli domácí v 32. minutě, kdy po rohu Zahálky hlavičkoval na malém vápně Martinic, avšak naštěstí pro Jankovské přímo do prostoru, kde stál připravený Hejníček.

 

Hosté hráli spolehlivě z bloku a trpělivě čekali na své ofenzivní výlety. A že jich nebylo málo. Jenže jejich řešení bylo prachbídné, a tak se z několika náznaků velmi dobrých šancí nic pozitivního neurodilo. V 44. minutě přišel sporný, avšak rozhodující moment střetnutí. Před pokutovým územím Jankova posoudil hlavní sudí Kvaček nesprávně hru Marka Kroneisla jako nebezpečnou hru nohou a odpískal nepřímý kop ve prospěch Admiry. Tu ukázkově využil Štěpán Zahálka, jenž po přiklepnutí jednoho ze spoluhráčů vymetl šibenici Hejníčkovy branky - 1:0.

Sympatický projev hostů k bodům nevedl

Gól do šatny domácí tým uklidnil, ovšem zápas rozhodně nerozhodl. Jankov hrál s domácími vyrovnanou partii a výsledek byl stále otevřený. V 52. minutě mohl být i vyrovnaný, ale Sedlic nabídnutou příležitost nevyužil a ze zhruba osmimetrové vzdálenosti v ideální pozici domácí branku přestřelil. Admira se snažila přidat pojišťující trefu, jenže proti ní stál houževnatý protivník, který jí nedal nic zadarmo.

 

Přesto se příležitosti na rozhodnutí zápasu dostavily. V 75. minutě po stříleném centru Majera hlavičkoval pod břevno Zahálka, Hejníček mu tygřím skokem druhou radost v utkání nedopřál. Lukáš Hejníček se musel činit i o další tři minuty později, kdy mu nejprve po Zahálkově střele pomohlo břevno, následný šrumec v jeho blízkosti dokázal dvěma kvalitními zákroky ustát bez pohromy. Hosté byli stále ve hře a poslední desetiminutovku si vytvořili nejen tlak, ale i šance.

 

Po přihrávce střídajícího Pořádka měl vyrovnání na kopačce Voráček, bohužel pro hosty malý důraz a také smůla zapříčinily, že se vyrovnání nekonalo. Nekonalo se ani v 84. minutě, kdy byl v dobré příležitosti Sedlic, pokusil se překvapit Víška bodlem, ale branku minul. A když se gólově neurodilo ani po standardkách Jankova v samém závěru, vydřela Admira "povinné" tři body. Pro hosty šlo o klasický venkovní duel. Herně se v žádném případě neztratili, leč bez gólového efektu přichází úsilí ve hře vniveč.

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov

Foto: Oficiální web klubu FK Admira Praha a Marie Vaňková



Ohlasy k zápasu


FK Admira Praha
Oficiální web klubu FK Admira Praha (fkadmira.eu) o fanoušcích: „Mezi fanoušky byly dva tábory vlajkonošů, které spolu sváděly po celý zápas hlasivkové souboje, takže to na divizi vypadalo skoro jako na lize. Po zápase se obě party vydaly společně na přátelské pivko.“

SK Jankov
Oficiální facebookový profil klubu SK Jankov: „V Praze jsme nezklamali. Možná jsme byli domácím více vyrovnaným soupeřem, než většina lidí čekala, domů přesto jedeme s prázdnou. Co je nám platná dobrá hra, když v ofenzivě jsme bezzubí. Atmosféra byla na Admiře díky oběma fanouškovským táborům ligová.“



Počet diváků: 168. Rozhodčí: Kvaček Jan - ŠIMEK Zdeněk, CICHRA Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.