Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2016 15:30

11.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

4.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

9.0

Zázemí

8.0

FOTO: Semknutí Slavojáci rozhodli derby v Roudném zaslouženě pro sebe


Branky


52. J. Carda
0

Hodně dlouho se krumlovští borci na podzim v divizi trápili  - výsledkově i herně. Ale v sobotu prokázali, že bojovný duch je neopustil a po výkonu, při kterém je skalní příznivci po dosavadních deseti vystoupeních nepoznávali, odvezli z nedalekého Roudného všechny body. A zcela po zásluze!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slavoj jako vyměněný

Oba týmy začaly zápas obezřetně se snahou nechybovat. Přesto se bylo oboustranně na co dívat. Již v 10. minutě dal o sobě poprvé vědět pozdější hrdina derby Carda. Jeho hlavička po rohovém kopu mířila jen těsně vedle. Z protiútoku se před hranicí vápna uvolnil Tušer, ovšem projektil vypustil hodně vysoko. Na řadě byli opět slavojáci a nezdolný bojovník Wagner, hrající poslední zápas v krumlovských barvách před přerušením kariéry, z kroku poslal jedovku, která brankáře pořádně zaměstnala. 

 

Ofenzivní choutky hostujícího týmu potvrdil v 32. minutě znovu Carda, jenž se potkal s formou. Dostal milimetrovou přihrávku, zbavil se vybíhajícího gólmana, na zakončení si však dal až příliš záležet a sice přesnou, ale přece jenom slabou střelu stačil na čáře zablokovat vracející se Kössl. Poslední slovo v prvním poločase si vzal domácí Růžička, po jeho ráně se ale zaskvěl Trnka.

 

Úvodní pětačtyřicetiminutovka skončila bez branek a z pohledu Slavoje je třeba zvýraznit, že byla z celého podzimu zcela jasně nejpovedenější. Chybělo jediné - gól.

Cardovo rozhodnutí

Ale i toho se českokrumlovský tým dočkal krátce po zahájení druhé půlky. Nejdříve ještě předvedl svou nadprůměrnou divizní vyspělost Novák. S míčem přilepeným u nohy a s hlavou nahoru obehrál hned tři protihráče, vystřelil přízemní ránu k levé tyči, kterou brankář s velkým úsilím vytáhl na roh. A potom přišel rozhodující moment zápasu. V 53. minutě to byl opět nejlepší hráč na place Novák - víc než zdatný rival roudenského špílmachra Otepky. Perfektně našel nohu Jiřího Cardy nabíhajícího za beky. Českokrumlovský hroťák se dlouho nerozmýšlel a neméně povedeně napálil míč přesně pod spojnici zadní tyče s břevnem - 0:1.

 

Akcie českokrumlovského týmu, které dnes vykazovaly hodně slušnou hodnotu, podržel po dvou minutách Trnka, když si našel ránu Tušera. Roudenští posílili pětadvacet minut před koncem ofenzívu nasazením třetího útočníka, vytáhlého Turka. Očekávaný nápor se však nekonal a ani do konce zápasu nepřišel. Hostující tým k němu Malšany vůbec nepustil. 

 

Za zaznamenání stojí jen akce důrazného Píši v 78. minutě, ta však skončila pouze rohovým kopem. V samém závěru domácí střídající mladík Ondřej Otepka neudržel nervy a tělem se obořil na rozhodčího Vrchotu, jenž předtím pustil ostrý zákrok ve středu hřiště. Synátor domácí ikony se tak na place příliš neohřál a mohl si předčasně a osamoceně vychutnat teplou, ale zaslouženou sprchu.

 

Autor: František Lippl, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu



FK Slavoj Český Krumlov
Útočník J. Carda: „Do zápasu s Roudným jsme chtěli vstoupit jako jeden celek a odvést maximum pro to, abychom se konečně odlepili ze dna a pokusili se ještě maličko napravit nepovedený podzim. Bylo to oboustranně hodně bojovné utkání. Přesto bych řekl, že hlavně zásluhou výborně hrajícího Nováka jsme byli fotbalovější a také si vytvořili více gólových šancí. Po vstřelení vedoucího gólu jsme se semkli v obraně a dotáhli zápas do vítězného konce. Byl to týmový výkon a snad se nám podaří navázat na tento zápas i ve zbytku podzimní části.“



Počet diváků: 150. Rozhodčí: Vrchota Jaroslav - PEČENKA Jiří, MATYŠ Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.