1:2
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.10.2016 10:15

9.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dramatický závěr pražského derby, Aritma bere tři body!


Branky


88. J. Sodoma - 50. M. Ambrus , 90. I. Bogár
0

Strhující poslední minuty nabídlo utkání mezi Motorletem a Aritmou. Pražské týmy dokázaly skórovat až po přestávce, domácím se podařilo srovnat na 1:1 až v 88. minutě. To ale nebylo vše, hostující Bogár přišel na hřiště a prvním dotykem s balónem rozhodl o třech bodech pro Vokovické!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brankáři se zapotili, gól ale nepustili

V Jinonicích se od prvních minut hrál svižný fotbal, přesně takový, jaký se od derby dvou pražských celků hrajících v horních patrech Divize A očekával. Míč měli na svých kopačkách častěji favorité z Motorletu, jejich soupeř je však aktivním pressingem nutil k chybám.

 

Díky nim se dostávali fotbalisté Aritmy do častých brejkových příležitostí, sráželi se ale vlastními nepřesnostmi nebo špatných zpracováním jako v případě Macka, kterého povedenou přihrávkou vybídl Rybka. Levý záložník se sám vyhnal z lepšího střeleckého úhlu a ne příliš prudkou střelou pozdravil gólmana Pacovského.

 

Domácí mužstvo odpovědělo Pyškovým centrem z pravé strany, na přední tyči ale jeden z jeho spoluhráčů balón minul a z následného závaru také nic nevzešlo. Velkou šanci měl po Starečkově zákroku Sodoma, do trajektorie jeho rány stačil na poslední chvíli přiskočit Hrabák a střelu zblokoval.

 

Vokovičtí byli blízko gólu po Hrabákově standardní situaci. Centrovaný balón tečovali snad tři hráči a od posledního Ambruse skončil míč na tyči Pacovského brány! Za dalších pár minut se dostal hostující Turák k Rajnochem odklizenému míči a nahrál Pivrncovi, jeho střelu z otočky gólman Motorletu chytil. A když neuspěli ani dva domácí hráči se svými střelami z hranice vápna, šlo se do kabin za nerozhodného a bezgólového stavu.

Parádní závěr zápasu

Druhý poločas začali lépe hráči Aritmy. V 50. minutě získali po vyhození Pacovského balón a šli do přečíslení, ze kterého byl nakonec „jen“ rohový kop. Po něm se míč dostal ke Kozlovi, jenž přetaženým centrem oslovil Maioneho. Útočník Aritmy trochu akrobatickým způsobem vrátil přes hlavu míč zpět do ohniska, odkud ho domácí odvrátili jen k Martinovi Ambrusovi a ten umístil pohodlně placírkou míč pod břevno – 0:1.

 

I díky prostřídání se Motorlet zvedl a tlačil se více do útoku, do nějakých vyložených šancí se ale prakticky nedostal. Nejblíže gólu byl paradoxně díky Hrabákovi, jemuž se zamotal míč pod nohy a ve snaze co nejrychleji ho odkopnout trefil tyč Starečkovy klece! Aritma hrozila především po levé straně, Macek však Pacovského nepřekonal.

 

Až přišla 88. minuta a vyrovnání Motorletu. Jeden z domácích hráčů se odhodlal ke střele z velké dálky, jenže rána mu vůbec nesedla a míč se šťastným způsobem biliárově odrazil až k volnému Jiřímu Sodomovi, který se nemýlil a srovnal!

 

Už se schylovalo k pokutovým kopům, ve kterých chtěli Vokovičtí využít Igora Bogára, a tak ho v poslední minutě hry poslali na hřiště. Útočník Aritmy přišel na poslední rohový kop a stoupl si přesně tam, kam si stoupnout měl. „Dal jsem pokyn Igorovi, ať jde na zadní tyč, že to tam určitě spadne. Ono to tam opravdu propadlo a prvním dotykem dal gól,“ neskrýval svou radost trenér Kubr. „Pro nás nakonec sladká tečka. Vypadalo to špatně, dostali jsme gól těsně před koncem, ale nakonec se štěstíčko otočilo k nám,“ dodal lodivod hostujícího celku.



Ohlasy k zápasu


FK Motorlet Praha
Trenér M. Poustka: „Tušili jsme, že to bude vyrovnaný zápas. Rozhodla šťastná branka chvilku poté, co jsme dokázali srovnat. V prvním poločase nám chyběla dostatečná agresivita, to se po přestávce zlepšilo. Obrana soupeře pracovala velmi dobře, těžko jsme se přes ni dostávali. Musíme se vrátit zpátky na zem, gratuluji Aritmě k zaslouženému vítězství.“

SK Aritma Praha
Trenér T. Kubr: „Hrál se slušný fotbal, hodně důrazný. Na těžkém terénu byly k vidění pěkné akce, šance byly na obou stranách. Řekl bych ale, že jsme jich měli víc než soupeř. Kluci takticky zvládli utkání výborně. Za stavu 0:1 jsme měli přidat pojistku. Nedali jsme, byli jsme potrestáni náhodným gólem, ale vzápětí se na nás štěstí usmálo, kdy střídající Bogár rozhodl o našem vítězství. Podali jsme týmový výkon, ale vyzdvihl bych Macka, protože byl aktivní a nebezpečný na levé straně. Stejně tak útočníka Maioneho, rval se i s výškovou převahou. Do třetice Ambruse, dal důležitý gól, vzadu neudělal chybu, výborně vystupoval.“



Sestavy


FK Motorlet Praha
P. Pacovský [-] - J. Pyšek [-] , O. Měska [-] (61. S. Zdichynec [-] ) , J. Hájek [-] (73. J. Jonáš [-] ) , A. Tvrdý [-] (90. Š. Hájek [-] ) , J. Rajnoch [-] , J. Sodoma [-] , L. Kučera [-] (17. M. Čácha [-] ) , L. Palko [-] , V. Kotrba [-] , T. Lukič [-]

SK Aritma Praha
J. Stareček [-] - J. Kozel [-] , T. Volek [-] (73. L. Květoň [-] ) , C. Maione [-] (89. I. Bogár [-] ) , M. Ambrus [-] , M. Pivrnec [-] , L. Hrabák [-] , M. Macek [-] , J. Troníček [-] , R. Turák [-] , O. Rybka [-]

ŽK: 44. J. Pyšek , 49. J. Hájek , 59. T. Lukič , 84. J. Jonáš - 24. M. Pivrnec , 87. C. Maione .
Hráči zápasu: M. Macek , M. Ambrus , C. Maione .
Počet diváků: 105. Rozhodčí: Šob Aleš - HALEŠ Vladan, NOVOTNÝ Zbyněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.