Exligisté zařídili Čížové další body


Branky


0

Čížová potvrdila tři body z druhého kola těsnou výhrou v Mariánských Lázních, kterou režíroval útočník Martin Jirouš. Výraznou postavou utkání byl také Radim Nečas, jenž si připsal jeden gól a v 69. minutě byl vyloučen.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gól do šatny

Ve druhém kole přivítala Čížová jihočeského kolegu z Českého Krumlova a na cestu domů mu naložila šest banánů. Mariánské Lázně pro změnu překvapily v Plzni, odkud si odvezly dva body za výhru na penalty proti Doubravce. Oba celky tak chtěly navázat na povedený minulý víkend.

 

Před Sokoly nestálo rozhodně nic jednoduchého. Na západ Čech jich totiž odcestovalo jen jedenáct, ale hosté dokázali, že i bez náhradníků to jde. Úvod zápasu však patřil domácím. Ve dvaceti minutách si vytvořili několik zajímavých šancí po rychlých protiútocích, jenže Satrapa v bráně hostů měl k inkasování daleko.

 

Po čase se hra vyrovnala a i Sokolové začali vylétávat ze svého hnízda směr Šmejkalova klec. Dvě stovky diváků se dočkaly prvního gólu ve 41. minutě, i když by drtivá většina z nich byla ráda, kdyby k němu nedošlo. To totiž zaspolupracovali dva bývalí ligoví fotbalisté, Polodna vrátil míč Martinu Jiroušovi a zkušený kanonýr ho poslal za Šmejkalova záda. 

Nečas gólový, Nečas vyloučený

Do druhého dějství vstoupili mnohem lépe jihočeští fotbalisté. V 50. minutě unikl po levé straně hřiště autor první branky Jirouš a odcentroval přesně do míst, kde se nacházel Radim Nečas – 0:2. Čížovský záložník si na 69. minutu přichystal ještě jeden výrazný zápis – na rozhodčího Lafka zareagoval po jednom sporném rozhodnutí slovy „to si děláš prdel“ a musel se poroučet do šaten.

 

Přesilová hra Mariánky zdravě nabudila a Satrapa se musel pořádně činit, aby držel dvoubrankové vedení Sokolů. To se mu však nakonec nepovedlo, protože v 82. minutě nedosáhl na projektil vypálený Jaroslavem Sadílkem po trestném kopu z hranice pokutového území. Poslední minuty si už hosté pohlídali a domů si tak vezou cenné tři body.



Ohlasy k zápasu


FC Viktoria Mariánské Lázně
Trenér S. Purkart: „Myslím si, že jsme v tomto utkání nepodali špatný výkon. Začali jsme dobře, prvních dvacet minut jsme si z brejkových situací vytvářeli šance, ale bohužel jsme z nich nedokázali vytěžit branku. Potom se hra vyrovnala a těsně před půlí jsme inkasovali na 0:1. Do druhé půle jsme šli s tím, že zkrátka chceme vstřelit gól. Když jsme se nadechovali k náporu, tak jsme dostali z brejku druhý gól. Soupeř šel pak do desíti, vytvořili jsme si tlak a vstřelili jsme jednu branku, vyrovnat jsme už ale bohužel nestačili. Spíš by tomuto utkání slušela remíza. Tentokrát bych vyzvedl kluky všechny jako tým. Proti takovému soupeři, jako je Čížová s bývalými ligovými hráči, podali výborný týmový výkon. Oproti minulým zápasům jsme se zlepšili, jenže teď jsme narazili na kvalitního soupeře a na body to nestačilo.“

TJ Sokol Čížová
Vedoucí V. Vávra: „Asi nejtěžší utkání, které jsme hráli venku za poslední období. Extrémní vedro, navíc jsme byli jen v jedenácti. Zikmund je pracovně v Americe, Pohnán byl na svatbě své sestry a Chytrý marodil. Chyběl nám také trenér, který měl povinnosti ve škole, a masér byl také na svatbě. Podali jsme statečný výkon. Soupeř byl snaživý, agresivní. Štěstí bylo, že jsme dali první gól. Vyloučení Nečase nás srazilo do kolen a domácí v mohutném závěru snížili na 1:2, ale byla to jejich jediná střela na bránu.“



Počet diváků: 200. Rozhodčí: Lafek David - BRDA Jan, NEHASIL Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.