T. Kabelák 68. (p.)
1:3
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.08.2016 15:00

1.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Souboj nováčků vyzněl pro Jankov


Branky


68. T. Kabelák (p.) - M. Rytíř , 11. R. Pořádek , 90. P. Sedlic (p.)
0

Především díky skvělému prvnímu poločasu si jihočeský celek odváží cenné tři body a slaví úspěšný vstup do divizní sezóny. Ve dvou brankách měl prsty Voráček, jankovský gólman Hejníček navíc lapil pokutový kop.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Aktivní nástup Jankova

V Mariánských Lázních se v úvodním kole Divize A střetli dva její nováčci. A především Jihočeši na nic nečekali. Od prvních minut zatlačili Mariánky a v 11. minutě se také dočkali prvního gólu. Voráček našel Romana Pořádka a ten překonal i s pomocí tyčky domácího gólmana Šmejkala.

 

Hosté na své aktivitě neubrali ani po vstřelené brance a zaskočeným hráčům Mariánských Lázní přichystali další překvapení ve 27. minutě. To navíc chybovali jeden z domácích stoperů spolu s brankářem Šmejkalem – vzájemně si akorát tak překáželi a pro Martina Rytíře nebyl problém navýšit vedení Jankova. Po druhém gólu se trochu probudili už i domácí fotbalisté, ale kvalitní defenzivní práce Jankovských neutralizovala jejich snažení.

Tři penalty, dvě úspěšné

Po změně stran se hosté, s vidinou třech bodů v kapse, zatáhli a soustředili se na obranu, čímž v podstatě dostali svého soupeře do sedla. Hejníček v bráně Jankova se musel hodně ohánět, aby držel dvougólový náskok jihočeského celku. Nejlepší zákrok si připsal po hodině hry, když lapil penaltový pokus domácího Holuba!

 

O osm minut později však znovu faulovali Jankovští ve svém vápně a o poločasové přestávce střídající Tomáš Kabelák snížil na 1:2. Domácí byli na koni a Holubovi moc nechybělo, aby vyrovnal – jenže to by v bráně Jihočechů nesměl být Hejníček.

 

Ve vypjatém závěru utkání byl faulován Iliev a možnost pokutového kopu tentokrát dostali pro změnu hosté. Patrik Sedlic nezaváhal a definitivně uloupil tři body pro Jankov. V nastavení ještě obdržel druhou žlutou kartu hostující Kroneisl, to však na spokojenosti Jankova moc neubralo.

 

"Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodlo to, že jsme byli více produktivní než soupeř, který své šance využít nedokázal. V prvním zápase jsme chtěli vyhrát a jsme moc rádi, že se to podařilo, i když to byl pro nás náročný zápas a stál nás mnoho sil. Teď na tři body budeme chtít navázat hned v dalším kole,“ okomentoval utkání hostující M. Rytíř.

 

Foto: Oficiální web klubu SK Jankov



Ohlasy k zápasu


FC Viktoria Mariánské Lázně
Trenér S. Purkart: „Je to pro nás zklamání, chtěli jsme vyhrát první domácí zápas. První poločas jsme hráli ustrašeně, křečovitě. Soupeř toho využil a potrestal nás. Ve druhé půli to z nás spadlo, myslím si, že jsme předváděli dobrý fotbal. Bohužel jsme ale nedokázali vstřelit branky, nedali jsme penaltu. Chyběl nám větší důraz v útočné šestnáctce.“

SK Jankov
Brankář L. Hejníček: „Zápas jsme začali ve vysokém tempu a už v 11. minutě jsme se dostali do vedení 0:1. Hráli jsme vzadu zodpovědně a po půl hodině hry se nám podařilo přidat další branku. Po poločase jsme bohužel zalezli na vlastní polovinu a soupeř byl více na balonu. Zvyšovaly obrátky, což vyústilo k několika šancím, které se nám dařilo bránit. Zneškodnil jsem pokutový kop. To zvedne sebevědomí každému brankáři. Bohužel děláme naivní chyby ve vápně a domácí se dostali k druhému pokutovému kopu, na který jsem si sáhnul, ale už jsem ho nedokázal zneškodnit. Stav 1:2 a domácí začali hodně kousat, bylo to vyhecované utkání plné emocí. V samém závěru jeden z našich nejzkušenějších hráčů viděl červenou kartu a bude nám chybět v derby s Roudným. V nastaveném čase jsme završili z další penalty na 1:3. Rozhodčí předvedli velice kvalitní výkon. Chci poděkovat především celému týmu v čele s kapitánem Maršánem, protože jsme bojovali a hráli srdcem. Přivezli jsme k nám na jih důležité první tři body a povedený vstup do divize.“



Sestavy


FC Viktoria Mariánské Lázně
D. Šmejkal [-] - D. Cinkanič [-] , P. Holub [-] , V. Kafka [-] (46. T. Kabelák [-] ) , M. Drahorád [-] , J. Sadílek [-] , P. Kavalír [-] , M. Kravar [-] , M. Lukáš [-] , M. Šácha [-] , J. Šaliga [-] (69. T. Šilhán [-] )

SK Jankov
L. Hejníček [-] - J. Zajíc [-] , F. Lošek [-] , V. Jirkovský [-] , M. Kroneisl [-] - V. Bürger [-] , D. Maršán [-] (88. M. Pancíř [-] ) , L. Voráček [-] (76. P. Sedlic [-] ) , J. Šebelka [-] (71. M. Boček [-] ) - R. Pořádek [-] (57. R. Iliev [-] ) , M. Rytíř [-] (90. M. Popelka [-] )

ŽK: 21. J. Šaliga , 63. M. Drahorád , 85. M. Kravar , 92. T. Šilhán - 31. D. Maršán , 67. M. Kroneisl , 75. M. Boček . ČK: 92. M. Kroneisl .
Hráči zápasu: L. Hejníček , L. Voráček .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: Janda Marek - SZIKSZAY Ladislav, LANGMAJER Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.