3:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.10.2016 16:00

8.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Foto: Kaplice si poradila se Suchdolem


Branky


0
Kaplice pronásleduje čelo tabulky
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

      První říjnovou neděli si to v deštivém počasí rozdaly v mistrovském utkání I. B třídy dva týmy, které v předchozím průběhu sezóny nasbíraly na své konto shodný počet dvanácti bodů. Kapličtí v minulém kole přivezli tři bodu z Chlumu, které by rádi v domácím prostředí potvrdili výhrou. Suchdolští naopak v minulém kole doma s Dřítní poprvé v sezóně okusili hořkost porážky. Na úvodní gól se nečekalo dlouho. Už v deváté minutě se ukazatel skóru pohnul a radost z toho měli domácí příznivci. Hosté byli nastěhováni u kaplické šestnáctky, ve vápně se míče zmocnil kapitán Josef Gondek a poslal dlouhý pas. Zadáci Sokola balón podcenili a zkušený Petr Janura téměř z poloviny hřiště pelášil sám na branku se třemi obránci v zádech. Ti jej však dostihnout nedokázali a kaplický útočník střelou po zemi překonal gólmana Michala Rácika, 1:0. Hosty inkasovaný gól nevykolejil a v dalším průběhu první půle byli domácím více než vyrovnaným soupeřem. Dařilo se jim držet balón na svých kopačkách, ale do vyložených šancí se nedostávali. V šestnácté minutě pálil po rohovém kopu jeden z hostujících hráčů vysoko nad branku. V polovině první půle byli k navýšení svého vedení blízko Kapličtí. A to po průniku kapitána Gondeka po levé straně, který pronikl až do vápna, balón se dostal k Robertu Danielovi, střelu po zemi gólman Michal Rácik vykopl reflexivně nohou. O chvíli později na druhé straně po rychlém protiútoku se k míči dostal před vápnem Čáp, dokázal se pěkně uvolnit, ale znovu mířil jen nad branku gólmana Říhy. Po uplynutí půlhodiny hry zahrozili Spartakovci. Využili k tomu standardní situaci, konkrétně rohového kopu. Na přední tyč poslal centr Marek, zakončující Řežáb minul bližší tyč. O chvíli později další rohový kop pro domácí. Na hranici vápna se k odraženému míči dostal Gondek, prudká tvrdá přízemní rána skončila v rukavicích gólmana Michala Rácika. V závěru poločasu se pak připomněli i Suchdolští. Přímý kop z velmi dobré palebné pozice zahrával Filip Rácik. Technický pokus skončil, pro hosty tradičně, nad břevnem Říhovy svatyně. V samotném závěru poločasu pak pokoušel střelecké štěstí Jakub Záruba, ale i jemu byla branka Spartakovců malá. Po prvním poločase tedy byli spokojenější Kapličtí.

Gól přímo z rohu a čestný úspěch v závěru

   Spartakovcům se povedl start do první půle, když po devíti minutách střelecky udeřili a po změně stran se jim to podařilo dokonce po minutách čtyřech. Řežáb posunul míč Janurovi jenž našel vlevo ve vápně nabíhajícího Daniela, ten však v gólové pozici neuspěl, když Michal Rácik míč vyrazil na rohový kop. K rohovému praporku se postavil Tomáš Kebl a míč si po jeho centru proklestil cestu houštinou těl až do branky za překvapeného gólmana hostů, 2:0. Dvoubrankový náskok Spartakovce uklidnil. Bez větších problémů si v dalším průběhu střetnutí hlídali svůj náskok. Hosté se do vyložených brankových příležitostí příliš nedostávali. V polovině druhé půle se z čista jasna v gólovce octil Jan Štrbačka, z úhlu pálil pod břevno, Michal Rácik svůj tým podržel, když stačil konečky prstů míč vytěsnit nad svou bránu. Na druhé straně se v dobré palebné pozici octil Aleš Arenberger, v poslední chvíli se mu však do střely vložil jeden z obránců a tečovaná střela skončila nad brankou Spartaku. V 71 minutě Kapličtí naopak své vedení ještě dokázali navýšit a výraznou měrou se pod třetí gól podepsal hostující brankář. Do vápna poslal vysoký centr Kebl, Michal Rácik si na centr vyběhl, ale míč ve svých rukavicích neudržel, míče se zmocnil číhající Petr Janura a pohodlně jej poslal do zývající svatyně hostů, 3:0. Hosté se snažili zápas zdramatizovat, v dobré pozici se octil Kubašta, ale stejně jako jeho spoluhráči před ním mířil nad horní tyč kaplické branky. V závěrečné desetiminutovce mohli Kapličtí přidat čtvrtou branku. Dostali se do přečíslení tři na jednoho, Gondek hledal před prázdnou brankou střídajícího Urazila, ten však ve skluzu míč do branky neposlal. Čestného úspěchu se ale přece jenom tři minuty před koncem dočkali hosté. Po pěkné kombinaci se sám před brankářem octil Matěj Bednář, který upravil na konečných 3:1.

 

 

Statistiky zápasu: střely na bránu 7:2, mimo 4:9, rohy 9:3, fauly 17:12,

 



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Libor Granec (vedoucí mužstva domácí): Zápas jsme zvládli dobře a byli efektivnější v koncovce. Soupeř v poli nehrál špatně, ale mnoho vyloženého toho neměli. Častěji jsme pálili mezi tři tyče a i proto po zásluze zvítězili.

Sokol Suchdol nad Lužnicí
Jaromír Gauč (trenér hosté): Domácí byli lepším týmem a po naší hrubce proměnili brejk. V závěru poločasu zahodil tutovku Heřman. Pak jsme dostali gól přímo z rohu a bylo prakticky rozhodnuto. Udělali jsme hrubky, tím pádem zaslouženě prohráli a nemohli pomýšlet na body. Ztratili jsme kontakt se špicí a to je škoda. V Kaplici dělají nový trávník což je určitě super. Jen mi nepřijde vhodné to dělat během sezóny. Díky tomu jsme hráli na tréninkovém hřišti nevalné úrovně s hliníkovými bránami. To bylo poněkud nedůstojné a jak z Okresního přeboru. Jasně nejlepší a bohužel jediný byl od nás Aleš Arenberger.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - V. Kuchař [-] , J. Štrbačka [-] , J. Gondek [-] , M. Hami [-] - F. Marek [-] , A. Preusler [-] (67. J. Doubrava [-] ) , R. Daniel [-] (64. J. Řepa [-] ) , T. Kebl [-] (79. J. Fejtek [-] ) - P. Janura [-] (77. M. Urazil [-] ) , R. Řežáb [-] (85. P. Koclíř [-] ) -

Sokol Suchdol nad Lužnicí
M. Rácik [-] - A. Arenberger [-] , M. Dunaj [-] , T. Záruba [-] , F. Rácik [-] - P. Krejčí [-] (64. D. Trmal [-] ) , D. Čáp [-] , Š. Kubašta [-] , M. Bednář [-] - J. Záruba [-] , M. Heřman [-] -

ŽK: 50. Š. Kubašta , 80. A. Arenberger , 83. M. Dunaj , 89. D. Trmal .
Hráči zápasu: A. Arenberger .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Kocina Martin - ŠÍMA Václav, GONDEK Štefan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.