3:2
(3:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.09.2016 16:30

6.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Foto: Kaplice zdolala Kameňák


Branky


0
Kaplice o svém vítězství rozhodla během 12ti minut první půle
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý obrat kaplických

   Domácí se museli obejít bez zraněných Románka a Doubravy, hostům pro změnu chyběl minule vyloučený kapitán Průdek. První nebezpečná situace byla k vidění po šesti minutách hry a to před brankou hostů. Rohový kop z pravé strany zahrával Kebl, na zadní tyči nejvýše vyskočil Štrbačka, ale jeho hlavičku dokázal Dudák vyrazit a následná Štrbačkova dorážka v poloze ležícího střelce skončila vedle branky. Poté si dva střelecké pokusy připsali na své konto hosté, ale ani v jednom případě nemusel gólman Říha zasahovat. Domácí mohli jít do vedení v minutě devatenácté, kdy Daniel našel před vápnem Micáka, ten se dostal do šestnáctky, ale střela po zemi nemohla Dudáka překvapit. A tak gólově udeřili o dvě minuty později hosté. Po pěkné kombinaci oslovil Prokop uličkou kapitána Soukupa, ten se dostal do vápna a křížnou přízemní střelou poslal hosty do vedení, 0:1. Kapličtí se po inkasované brance vrhli do útočení. Janura přihrál míč do palebné pozice Micákovi, ten však mířil nad branku. Nebezpečněji vypadala o chvíli později táhlá rána Štrbačky, ale ani proti ní nemusel Dudák zasahovat. Přesto se Spartakovci srovnání skóre záhy dočkali. Ve 26. minutě obral váhajícího obránce o balón Daniel, posunul jej Řežábovi, ten vrátil míč doleva již nabíhajícímu Robertu Danielovi, který pronikl do vápna a střelou na bližší tyč nad padajícího brankáře rozjásal domácí příznivce, 1:1. V těchto chvílích zápasu byli domácí lepším týmem a další na góly na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve 35. minutě Kapličtí dokonali obrat ve vývoji skóre. Rohový kop zahrával Kebl, nastal závar před brankou, Janura postrčil míč před branku, kde byl důrazný Radek Řežáb u míče dříve než gólman Dudák a Spartak vedl, 2:1. Za další tři minuty už to dokonce byl mezi oběma týmy o dva góly. Petr Janura našel na pravé straně nabíhajícího krajního záložníka Roberta Daniela jenž se dokázal přes obránce uvolnit, z úhlu pronikl až před brankáře, místo nahrávky na volné spoluhráče zvolil zakončení a přízemní střela zapadla za vzdálenější tyč,  3:1. Těsně před přestávkou si ještě hostující gólman musel pohlídat nepříjemnou střelu Marka, tu dokázal nadvakrát zkrotit a tak docházeli do kabin s dvougólovým náskokem fotbalisté kaplického Spartaku. 

Kameňák už jen snížil

   V úvodu druhé půle zahrozili po dvou minutách hry hosté. Pavlis našel na pravé straně Mráze, ten však branku minul. Na druhé straně byl v šanci Micák, ale před brankou si s míčem po přihrávce z pravé strany nepotykal. Poté se zase pro změnu o slovo přihlásili hosté, po přečíslení se do koncovky dostal Soukup, střela směřovala jen do rukavic připraveného brankáře Říhy. A poté opět zahrozili Kapličtí. Janura našel ve vápně zprava nabíhajícího Marka, ten však na dlouhou nohu mířil v gólové pozici jen do vybíhajícího gólmana Dudáka. Na konci 57. minuty měl před vápnem dostatek prostoru hostující Pavlis, křížnou přízemní střelu Říha stačil vyrazit. Akce však pokračovala z pravé strany, Prokop se prosmýkl do vápna, po jeho průniku se k odraženému balónu dostal Martin Sivák a přesnou umístěnou ranou snížil na rozdíl jediné branky, 3:2. Vstřelený gól hosty viditelně povzbudil. Hned v 61. minutě byli blízko k vyrovnání. To zahrávali trestný kop z poloviny hřiště, ke gólové hlavičce se dostal Sivák, ale Říha svůj tým podržel a míč vyrazil na rohový kop. Po rohovém kopu se do útoku dostali Kapličtí, Daniel přihrál balón Janurovi, ten hledal a našel vpravo ve vápně Micáka, jenomže ten rozvlnil pouze boční síť. Nedlouho po něm střílel ze 20 metrů nad branku Kebl. Stejně si počínal i hostující Sivák, i on mířil nad svatyni soupeře. Pěkný moment diváci viděli dvacet minut před koncem zápasu. Hosté rychle provedli autové vhazování, Bělohlav posunul míč do středu hřiště volnému Sivákovi, ten si našel střeleckou parketu, vyslal povedenou technickou střelu, kdy míč směřoval do levého horního rohu branky, ale Říha skvělým zákrokem míč konečky prstů vytěsnil na rohový kop. Hosté se snažili o vyrovnání, ale v koncovce nebyli dostatečně produktivní. Kapličtí je za to mohli potrestat osm minut před koncem, kdy po pěkném protiútoku Janura nabil pravačku Keblovi, ten však jen vyprášil Dudákovy rukavice. Vzápětí se mohl o vyrovnání postarat Sivák, který se protáhl až před brankáře, ale se střelou po zemi nebyl příliš spokojený, Říha bez problémů kryl. V samotném závěru pak mohl o dělbě bodů rozhodnout Prokop, ale přízemní křížná střela minula vzdálenější tyč kaplické branky. Nedlouho poté zazněl závěrečný hvizd hlavního arbitra. Tři body tedy zůstaly v Kaplici-. Diváci viděli velmi pěkné fotbalové utkání s řadou šancí, hosté mohli několikrát vyrovnat. 

 

Statistiky zápasu: střely na bránu 8:8, mimo 7:9, rohy 7:5, fauly 15:12

 



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Libor Granec (vedoucí mužstva domácí): Jak my tak i soupeř jsme museli řešit absence v sestavě. Diváci mohli vidět pohledný zápas a napínavý až do závěrečného hvizdu. Šlo o vyrovnané utkání a o našem vítězství rozhodla lepší produktivita.

TJ Sokol Kamenný Újezd
Jiří Vaník (trenér hosté): Jsem velmi zklamaný a to z prostého důvodu. Úvodních 20 - 25 minut jsme byli lepším mančaftem. Pak jsme udělali tři hrubé chyby, které domácí tvrdě potrestali. A těch našich hluchých dvacet minut první půle kdy nevím co kluci dělali a proč jsme hráli jak jsme hráli nám Kaplici stačilo k vítězství. V mém novodobém působení v Kameňáku jsem snad poprvé v poločase výrazně zvýšil hlas.Do druhé půlky jsme nastoupili jak vyměnění a musím za ní kluky pochválit. Vyrovnání několikrát viselo ve vzduchu, ale bohužel se nám podařilo jen snížit. Myslím, že 70 minut jsme byli lepší a přesto jsme prohráli.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - J. Štrbačka [-] , J. Gondek [-] , M. Hami [-] (85. M. Urazil [-] ) , V. Kuchař [-] - P. Micák [-] (76. A. Preusler [-] ) , F. Marek [-] , T. Kebl [-] , R. Daniel [-] - P. Janura [-] , R. Řežáb [-] (57. P. Hošek [-] ) -

TJ Sokol Kamenný Újezd
J. Dudák [-] - M. Samborský [-] (42. J. Váša [-] ) , P. Petkov [-] , M. Sládek [-] , J. Píšek [-] - O. Bělohlav [-] , M. Sivák [-] , A. Prokop [-] , P. Pavlis [-] - V. Mráz [-] (66. V. Kotalík [-] ) , R. Soukup [-] -

Počet diváků: 140. Rozhodčí: Plaček Tomáš - BEZPALEC Martin, GONDEK Štefan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.