2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2016 14:00

13.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slavia ve Velešíně na body nedosáhla


Branky


0

Vyrovnaný duel byl k vidění v sobotu na Velešínském hřišti, kde domácí přivítala svého soupeře z Českých Budějovic. Napínavý boj rozhodl v samotném závěru střelec Rozkošný...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

O poločase byl stav nerozhodný

Domácí chtěli jistě na svého soupeře vlétnout hned v úvodu zápasu, s čímž hosté počítali a aktivním nástupem do utkání se jim v tom podařilo Velešínu zabránit. Ovšem v 17. minutě se poprvé ke slovu dostal domácí Rozkošný, který se po laciné ztrátě míče hostů ve středu hřiště dostal do samostatného úniku, orazítkoval tyč a proti následné dorážce kapitána Petra do poloodkryté brány se vytáhl bravurním zákrokem gólman Wolf, který vytěsnil míč nad břevno.

 

Ve 22. minutě se role prostřídaly a blízko vedení byli hosté, když se k míči na hranici šestnáctky domácích dostal Mizera, ale s jeho pokusem o lob brankář počítal a skryl míč ve svých rukavicích. Ve 27. minutě se již skóre utkání měnilo, a to v neprospěch hostů. Po rohovém kopu do klubka hráčů v malém vápně se dostal k hlavičce Rozkošný a i s přispěním teče jednoho z bránících hráčů skončil míč ve slávistické síti, 1:0.

 

Na tento gól však hosté bleskově zareagovali, když se ve 30. minutě prosadil z přímého kopu ze vzdálenosti zhruba dvaceti metrů Slípka, 1:1. Ve zbývajících minutách první půle měli navrch domácí a pozorný Wolf musel likvidovat další samostatný nájezd. Na druhé straně byl včas na správném místě také domácí brankář, když zlikvidoval šanci Paucha.

Rozkošný rozhodl v samotném závěru

Ve druhém dějství jakoby se ani jeden z týmů nechtěl dopustit další zbytečné chyby a tím možná trochu utrpělo také tempo hry, které poněkud opadlo. Z tohoto důvodu nebylo k vidění ani na jedné straně příliš šancí. Přibližně od 70. minuty začali přebírat iniciativu na své kopačky hosté, kteří zatlačili soupeře na jeho obrannou polovinu. Brzy na to se dostal po Slípkově přihrávce do úniku střídající mladík Kohout, ale v koncovce poněkud zaváhal, což bylo výhodou pro domácího brankáře, který jeho zakončení vytěsnil na roh.

 

O pár minut později se dostal Slípka k centru z pravé strany, o zakončení z první se pokusil Kindermann, ale mířil nad. Opět se potvrdilo staré známé, nedáš, dostaneš, když v 89. minutě odhlavičkovali obránci Slavie centr do vápna pouze ke kopačkám Rozkošného, kterému nejspíše zakončení nesedlo úplně ideálně i tak se míč odrazil od tyče do brány, 2:1. Na vyrovnání již hostům nezbýval čas, a i proto odjížděli domů po dobrém výkonu s prázdnou.



Ohlasy k zápasu


SK Nemanice
Stanislav Kysela (asistent trenéra): Na utkání se Slavií se vždy těšíme, tento duel slibuje pohledný, vyrovnaný zápas. A ne jinak tomu bylo i tentokrát. Vzhledem k několika absencím a při našem úzkém kádru musel do základní sestavy nastoupit hrající trenér Frnka a na střídačku usedli dva padesátníci. Do utkání jsme vstoupili lépe a z převahy se začaly rodit šance. V první agilní Filip Rozkošný obešel i gólmana ale místo prázdné brány trefil jen tyč a odražený balón po střele Petra vytlačil brankař Wolf na břevno. Stejně tak bravurně zasáhl při další šanci Rozkošného a Petra. Do vedení jsme se dostali po dobře zahraném rohu kdy Zatloukal posadil míč na hlavu Jakuba Rozkošného a míč zapadl k zadní tyči. Slavia rychle srovnala z dobře kopnutého nepřímého kopu. V poslední šanci prvního poločasu vychytal Fišera opět hostující brankář. Jestli jsme v první půlce byli lepší my, ve druhém poločase byli o něco aktivnější hosté, avšak jejich jedinou vážnější šanci, kdy z rychlého protiútoku střílel hostující útočník, zlikvidoval domácí brankář Schneider. Ve své další šanci selhal Filip Rožkošný a tak o třech bodech pro nás rozhodla povedená střela Jakuba Rozkošného, když se z voleje trefil na zadní tyč. Na potřetí se nám konečně podařilo kvalitní tým Slavie porazit. Dobrou hru, kterou jsme vždy v těchto utkáních předváděli, se nám povedlo tentokrát potvrdit ziskem tří bodů. Pochvalu zaslouží celý tým, ale zvláštní uznání zaslouží tentokrát dispečer obrany matador Trumer, bezchybný krajní bek Jirský, autor dvou gólů Jakub Rozkošný a agilní útočník Filip Rozkošný. A dík patří i soupeři za pohlednou a korektně vedenou kopanou.

SK Slavia České Budějovice
Karel Kladenský (trenér): V sérii těžkých zápasů jsme narazili na odhodlaný a důrazný tým Velešína. První poločas skončil smírně, obě mužstva dala po jednom gólu, ale celkově byli domácí směrem dopředu mnohem nebezpečnější. Druhá půle už neměla takové tempo, hra se vyrovnala, ke konci jsme začínali tlačit a mysleli na výhru a jak už to tak bývá, udeřil dvě minuty před koncem soupeř. Pokud vezmeme v potaz 90min. jako celek, tak Velešín byl o ten pověstný kousek lepší a výhru si tedy zaslouží.



Sestavy



SK Slavia České Budějovice
G. Wolf [-] - O. Wegenkittl [-] (54. M. Bohůnek [-] ) , D. Šťastný [-] (65. J. Vranovský [-] ) , P. Kindermann [-] , T. Dvořák [-] , T. Wejskrab [-] , O. Kindermann [-] , F. Pauch [-] (39. D. Strobl [-] ) , M. Slípka [-] , T. Vršitý [-] , P. Mizera [-] (81. J. Kohout [-] )

ŽK: 63. T. Vršitý .
Hráči zápasu: M. Slípka .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Jevčák Martin - MRÁZ Roman, FRČEK Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.