1:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2016 14:00

13.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bernartice v Blatné druhé místo neztatily


Branky


0

  K odehrání posledního 13. kola podzimní části krajské 1. A třídy zajížděli bernartičtí fotbalisté k soupeři, který se s nimi od počátku soutěže přetahoval o druhou pozici za Dražicemi a ještě v sedmém kole byl na druhém místě v tabulce. Od té doby již nezískal ani bod a klesl tabulkou do klidného středu. Druhým zajímavým faktem bylo, že na blatenském hřišti Bernartičtí ještě v této soutěži neprohráli a tak samozřejmě chtěli bodovat i nyní. Nebylo to ale zase tak jednoduché.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bez branek

Domácí ač od 19. minuty oslabeni zvládali utkání velmi dobře a vůbec nebylo znát, že mají v poli o jednoho hráče méně. Utkání vlastně rozhodly dva góly v rozmezí čtyř minut. Poté domácí herně poněkud polevili a vypadalo to, že hosté dotáhnou utkání v pohodě do vítězného konce. V posledních deseti minutách ale opět zapnuli na plné obrátky, podařilo se jim zaznamenat kontaktní gól a tím poněkud zdramatizovat závěr tohoto zápasu. Je pravdou, že hosté mohli svůj náskok ještě navýšit, ale už se jim to nepodařilo. Dobrou obrannou činností eliminovali snahu domácích a již jim neumožnili srovnat stav.


Domácí hýřili od počátku aktivitou a byli to oni, kteří více ohrožovali bernartickou bránu. Již v 8. minutě vystřelil hbitý a velmi pohyblivý Motyka a bernartický brankář Tomáš Fučík musel nadvakrát zachraňovat. Ve 12. minutě měli první příležitost i hosté, ale před Vítem Fučíkem míč ukopl do bezpečí na roh bek Hrubý. Pak došlo ke zbytečnému oslabení domácích, kdy v roli mstitele nastoupil v 19. minutě Čadek, v přerušené hře si vyřizoval účty s Pasekou a uviděl po právu červenou kartu. Ve 27. minutě vystřelil dobře z pravé strany Říha, avšak jeho pokus minul vzdálenější tyč. Z trestného kopu ve 30. minutě snad z pětadvaceti metů vypálil kapitán domácích Křivanec jen vedle. Ve 35. minutě se dostali do šance i hosté, když Kloboučník našel přesnou přihrávkou nabíhajícího Víta Fučíka, jehož střelu mladý blatenský gólman Peroutka zlikvidoval. Po Kovářově trestném kopu ve 39. minutě hrotový útočník Vít Fučík bránu překopl. V předposlední minutě zakončil svůj sólo výstup střelou nad bránu Motyka. První část hry tedy skončila nerozhodným bezbrankovým stavem.

Hrubý vykřesal naději, Bernartice ale odolaly

Do druhé půle nastoupili hostí aktivněji a to se jim později vyplatilo. V 54. minutě po trestném kopu Kováře hlavičkoval stoper Novák ještě vedle brankové tyče, aby se mu to za několik minut podařilo dokonale. V 60. minutě se totiž po dvou rohových kopech následujících hned po sobě podařilo hostům konečně zaznamenat první gól zápasu. Po prvním Kovářově rohu zachránil ještě před stoperem Trantinou bek na další roh. V něj rozehrál míč z pravé strany opět Kovář, přetáhl míč na zadní tyč, kde už neměl problém druhý bernartický stoper Jakub Novák míč hlavou usměrnit k tyči bezmocného gólmana - 0:1.

 

Netrvalo dlouho a v 64. minutě se po nádherné kombinační akci dobře od obránců uvolnil rychlý a technický Paseka a téměř z brankové čáry zpětnou přihrávkou vyzval Pavla Kloboučníka k zakončení. Ten nezaváhal a hned z první se trefil přesně - 0:2. Tento fakt domácími poněkud otřásl a již svoji aktivitu příliš neprojevovali. Od tohoto okamžiku se hrálo v podstatě uprostřed hřiště bez brankových příležitostí na obou stranách. Ty, které si především hosté vytvořili, nebyly již realizovány. Trochu více vzruchu do hry přinesl kontaktní gól domácích a od té doby opět získalo utkání na zajímavosti. V 81. minutě totiž po přihrávce Křivance z levé strany do pokutového území míč dobře trefil v těžké pozici Jakub Hrubý, skončil u levé tyče Fučíkovy svatyně v síti a bylo zase o co hrát -1:2. Hosté pak až do konce utkání vyvíjeli velký tlak na hostující bránu v touze po vyrovnávacím gólu. Bernartice již pozorně bránili a z jednoho brejku mohli stav ještě navýšit. Vít Fučík však v 83. minutě nezamířil přesně a jeho střela skončila vedle brankové tyče. Jednobrankový náskok si již pohlídali a z Blatné si odvezli všechny body.
            

Příští předehrávané první jarní kolo sehrají Bernartičtí na Hradišti. Začátek je stanoven v sobotu 12. listopadu již od 10:00 hodin.

 

SESTAVY DLE ROZESTAVENÍ:

Blatná: Peroutka – Kryštof Šejvar (70. Jícha), Říha, Hrubý, Motyka – Ondřej Křivanec (K) – Sýkora, Sedláček, Prokopec, Mišiak – Filip Čadek. Trenér Michal Čadek.

 

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Kovář, Novák, Trantina, T. Češka – Kloboučník, Ťupa – Paseka, Daniel Homola (76. Václav Homola), Mrkáček – Vít Fučík (90. Sláma). Trenér Petr Vašíček.

 

 

Připravil Jan Šerhant



Sestavy


TJ Blatná
L. Peroutka [-] - V. Šilhavý [-] , L. Motyka [-] , P. Prokopec [-] , J. Hrubý [-] , Š. Říha [-] , J. Sýkora [-] , M. Mišiak [-] , F. Čadek [-] , O. Křivanec [-] , K. Šejvar [-] (70. F. Jícha [-] )

TJ Sokol Bernartice
T. Fučík [-] - T. Češka [-] , J. Kovář [-] , K. Trantina [-] , J. Novák [-] - P. Kloboučník [-] , D. Homola [-] (76. V. Homola [-] ) , P. Mrkáček [-] , J. Paseka [-] , V. Ťupa [-] - V. Fučík [-] (90. R. Sláma [-] )

ŽK: 24. M. Mišiak - 19. J. Novák , 19. J. Paseka , 58. P. Kloboučník . ČK: 19. F. Čadek .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Kroutl Vít - TAUBER Lukáš, NOVÁK Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.