6:1
(5:1)
36. M. Toman
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.10.2016 15:30

10.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Protivín rozprášil dačický odpor už v prvním poločase


Branky


21. O. Prášil , 25. J. Moravec (p.) , 29. J. Vorel , 32. J. Vorel , 41. J. Vorel , 82. O. Prášil - 36. M. Toman
0

Dačičtí inkasovali v rozmezí devíti minut první půle hned čtyři branky a s takovou mohli na úspěch myslet jen těžko. Hattrickem zazářil Jaromír Vorel, dva góly přidal Ondřej Prášil (mj. trenér píseckého áčka)!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po půli hotovo, Vorel pálil ostrými

Dačice jely na půdu Protivína s výhrou proti sousedovi z Písku. Nováček soutěže podává v první sezóně v krajském přeboru standardně dobré výkony a právem se pohybuje v horní polovině tabulky. 

Utkání dvou odlišných stylů hry začalo v pozvolném tempu. Domácí se snažili od prvních minut využívat krajních hráčů a mnohdy šla vidět velmi přesná diagonála na krajního záložníka. Prvních dvacet minut bylo takřka bez šancí, neboť protivínské nákopy do vápna končily většinou bezpečně v rukavicích brankáře Ferdana.

Změna nastala v minutě jednadvacáté. Z pravé strany přišel krásný centr, který si našel zkušený Ondřej Prášil a pohotově kolenem zakončil.

O čtyři minuty později bylo pro dačické ještě hůř. Rozhodčí se rozhodl písknout velice prapodivnou penaltu, jelikož „faulovaný“ Moravec by si za teatrální pád zasloužil spíše sošku za nejlepší divadelní představení, než nabídnutou penaltu. Sám postižený se postavil k pokutovému ďolíku a s přehledem proměnil. Dačickým hráčům, jak již bývá zvykem, ztěžkly po křivdě nohy a následující minuty se praly spíše se svými hlavami, než se soupeřem.

Ve 29. a 32. minutě přidal dvě branky Jaromír Vorel a bylo po utkání. Dačice se mírně oklepaly po odbité pětatřicáté minutě, když se Jindra uvolnil na levé straně a poslal přesný centr na hlavu Martina Tomana, který nedal Hanusovi šanci. „Gól hlavou? Naposled v mladších žácích,“ komentoval svou trefu Toman. Nutno dodat, že hráč s číslem 14 nežertuje, opravdu se naposledy trefil coby malý začínající fotbalista.

 

Jenže šance na mírné zdramatizování utkání utnul Vorel, který se těsně před poločasem trefil potřetí a dovršil tak hattrick za 12 minut. 

Dačičtí se o poločase uklidnili a jejich hra nabrala naprosto jiné obrátky. Celou druhou půlku hráli pouze hosté, drželi míč, tvořili, ale ne a ne se prosadit. Jednu chvíli se domácí nedostávali vůbec k míči a pouze odkopávali k osamoceným stoperů Dačic a hlídali si sedmičlenný obranný blok.

Z ojedinělého brejku však opět dokázali udeřit. Poslední hřebíček do dačické rakve vtloukl trenér třetiligového Písku Ondřej Prášil.

 

Dačice si za svůj výkon takový výprask nezasloužily a po utkání to dokázala uznat i řada příznivců domácích, kteří přišli v hojném počtu a vytvořili příjemnou fotbalovou kulisu.

 

Autor: T. Jindra

 



Ohlasy k zápasu



FK Dačice
Tadeáš Jindra (hráč): Protivín hrál přesně to, co jsme chtěli praktikovat my. Dobře bránil a chodil do brejků. Dlouho jsem se nesetkal s týmem, který hraje doma a tolik brání. Taktika holt rozhodla. Ovšem zejména za druhý poločas jsme si výraznější korigování skóre zasloužili, protože se hrálo jen na naších kopačkách. Bohužel jsme si zase vypily šálek hořkosti až do dna. My snad ani normální zápasy mít nemůžeme, to jsou samé přestřelky. Aspoň, že to baví diváky, vždyť kvůli nim ten fotbal hrajeme (smích).



Sestavy


FK Protivín
M. Hanus [-] - M. Zach [-] , J. Mikulenka [-] , M. Brož [-] , V. Rothbauer [-] - J. Vojta [-] (65. M. Fiala [-] ) , Z. Vorel [-] (72. L. Ruczkowski [-] ) , R. Vojta [-] , O. Prášil [-] - J. Vorel [-] , J. Moravec [-] (88. M. Bartuška [-] )

FK Dačice
T. Ferdan [-] - P. Celý [-] , D. Vacuška [-] (36. J. Nosek [-] ) , V. Kněžínek [-] , D. Mašát [-] - O. Jelínek [-] (58. M. Šimánek [-] ) , D. Točík [-] , M. Janák [-] (88. M. Vican [-] ) - M. Toman [-] - T. Jindra [-] , H. Brandl [-]

Počet diváků: 150. Rozhodčí: Tůma Vítězslav - JAROLÍM Jiří, TUPÝ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.