Tým šlape nejlépe za celou dobu, co jsem v Plačkově, pochvaluje si gólman Novotný


Branky


0

Plačkov má z posledních třech zápasů skóre 5:1 a dobré výsledky a především výkony se projevily i na atmosféře v mužstvu. Tentokrát si poradil s Božejovem v poměru 2:1 a nutno dodat, že ještě spálil spoustu šancí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný zápas se odehrál v Humpoleckém sportovním areálu, kde v solidní formě hrající Plačkov přivítal hráče Božejova, kteří mají pro změnu momentálně spíše záchranářské starosti.
A svou formu plačkovští potvrzovali od samotného začátku utkání. Domácím se dařila kombinace, drželi míč na kopačkách a hned první velkou šanci využili ke vstřelení úvodního gólu. První střelu z hranice vápna zvládl brankář Mach vyškrábnout mimo tři tyče, statická obrana ale nedokázala na odražený míč včas zareagovat a Lukáš Ehrlich tak celkem bez problémů dorazil balon do brány.

 

V tu chvíli ale najednou domácí, jako kdyby se pomalu vytráceli ze hřiště a ke slovu se začínal pro změnu dostávat Božejov, který ale mimo dlouhých nakopávaných balonů z vlastní půlky do soupeřova vápna nedokázal nic konstruktivnějšího vyprodukovat. Jeden z mála božejovských průniků po straně ale přeci jen slavil úspěch. Po sérii chyb u postranní lajny se míč dostal až na roh. Rohový kop nebyl hosty sice zahrán nikterak oslnivě, nicméně nízký skákavý centr mířený k pokutové značce dopadl až ke kopačkám Jaroslava Kumžáka, ten měl překvapivě dostatek prostoru a propálil vše co mu stálo v cestě. Naštěstí pro domácí, i Božejov se po vstřeleném gólu se sojí hrou spokojil a tak do konce poločasu už nebylo nic moc k vidění.

 

Poločasová přestávka domácím prospěla, do karet jim hrálo i vystřídání do té doby nepříjemného Pakosty, který v prvním poločase schytával kopance ze všech stran. Slušný nástup do druhého poločasu korunoval sváteční střelec Martin Němec, který z velké dálky napřáhl k fantastické střele. Ta překvapila všechny přítomné, nejvíce však hostujícího brankáře Macha, který se po této střele pod břevno natahoval marně a Plačkov šel podruhé do vedení.

 

Plačkov vydržel i po vstřelené brance hrát dobrý fotbal, chyběl však větší důraz v zakončení, kdy pěkně zahrávané centry nedokázal ani v jednom případě žádný z domácích hráčů dopravit do brány. Naopak Božejov se už do konce zápasu nedokázal ke střele, nebo vážnějšímu ohrožení soupeře dopracovat a jedinou starostí brankaře Novotného bylo hledání způsobů jak se v chladkém počasí udržet v teple.

 

Naopak útok Plačkova měl v poslední desetiminutovce ještě pár velkých příležitostí ke střelení potvrzujícího gólu, své obrovské šance ale útočníci domácích zužitkovat nedokázali. Domácí to nakonec nijak trápit nemuselo. Své vedení udrželi a připsali si tak ve třetím jarním kole třetí výhru a nadále atakují přední příčky soutěže. To Božejov bude muset zabrat jinde, pokud nechce mít sestupové starosti až do posledního kola.

 

Autor: Lukáš Novotný



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankář): "V průběhu zápasu a chvíli po jeho skončení sem byl, přiznám se trochu zklamaný. Soupeř vyslal na moji bránu jednu jedinou střelu a hned z ní dal gól, to opravdu není to nejlepší, co se brankaři může stát, i když jsem s tou střelou nic dělat nemohl. Na druhou stranu je velké pozitivum, že jsme soupeře až na tu jednu šanci vůbec k ničemu nepustili a utkání po většinu času dominovali. Snad jenom střílet trochu víc gólů, to bychom mohli do dalšího kola změnit. Šancí máme hodně, chybí jen větší důraz a jistota v zakončení. Se skóre 5:1 po třech zápasech ale není na místě si stěžovat, takže to ani dělat nebudu. Tým šlape snad nejlépe za celou dobu, co jsem v Plačkově, změna trenéra evidentně zafungovala perfektně, prostě všechno si sedlo tak jak má. Teď to chce ještě vyhrát příští víkend v Žirově a naši formu potvrdit."




Počet diváků: 47. Rozhodčí: HÁNA Samuel - VAŠÁK Petr (N), KNĚŽÍNEK Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.