6:1
(0:0)
61. F. Rozsíval (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2016 16:30

3.kolo, Divize E, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nováček z Jeseníku v derby rozdrtil Šumperk


Branky


59. A. Bříza , 68. A. Bříza , 70. L. Woitek , 71. J. Minka , 79. L. Woitek , 87. P. Kysela - 61. F. Rozsíval (p.)
0

V derby utkání jasně dominoval domácí Jeseník a doslova knokautoval Šumperk. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

0:0 a nic nevypadalo na pohromu

Jeseník zaskočil soupeře od prvních minut aktivním a důrazným napadáním. Co ale nejvíce zdobilo jesenickou hru v tomto utkání, byl rychlý přechod do útoku po získaném balonu. A bylo až nepochopitelné, jak šumperská defenziva nedokázala zachytávat tyto protiútoky. Jeseník tak byl několikrát v prvním poločase blízko vedoucí brance: ve 23. minutě Mlynář našel na křídle Plháka, který postupoval sám na branku, jeho zakončení se dostalo za brankáře, ale dobíhající obránci míč na poslední chvíli vykopli z prázdné čáry. O minutu později Woitek našel uličku za obranu a Navrátil z úhlu míjí branku. Ve 34. minutě Plhákův rohový kop stočený na branku gólman na poslední chvíli vytlačil nad břevno. Ve 38. znovu Plhák převzal míč na křídle, rychlou kličkou se zbavil obránce a těsně přestřelil. A aby se to nepletlo, v úplném závěru poločasu Minka ze středu hřiště rychlým nákopem rozehrál opět na Plháka, který se prosadil přes obránce, ale k lepšímu zakončení už neměl prostor. Šumperk byl v prvním poločase – co se týká brankových příležitostí – mnohem skromnější. Největší šanci měl ve 34. minutě, kdy Rozsíval přetaženým centrem našel na zadní tyči Muzikanta, a ten zahrál falešně: rána z voleje těsně minula Pastuchovo břevno. Domácí gólman se pak vyznamenal ve 43. minutě, kdy Rozsívalův přímý volný kop vykryl před sebe a následnou dorážku Kotzmanna vyrážel nosem.

Během deseti minut se stal debakl

Druhý poločas byl Jeseník znovu aktivnější a po faulu na Plháka zatočil Karakasidis přímý volný kop krásně pod břevno, ovšem šumperský gólman vytasil parádní zákrok. Nejvyšší vítězství dosavadního průběhu sezony v divizi E se začalo rodit nenápadně od 55. minuty. Po faulu na Břízu viděl druhou žlutou kartu Demeter a hosté šli do oslabení. V 58. minutě Plhák v souboji přetlačil stopera Jindru a najednou postupoval sám na brankáře. Ten včasným vyběhnutím stihl míč odkopnout, ale jen k volnému Břízovi, který z voleje pohotově trefil snad ze 30 metrů prázdnou branku. Neskutečná euforie vládla v tu chvíli na jesenickém stadionu, ale jen do chvíle než Šumperk rozehrál, dlouhý nákop poslal do šance Muzikanta, kterého v šestnáctce zatáhl za dres Vavrač a byla nařízena penalta. Kromě toho viděl domácí hráč červenou kartu a síly na hřišti se vyrovnaly. Pokutový kop v pohodě proměnil Rozsíval. Poslední, co se v tento velký jesenický den nepovedlo, byla největší gólová příležitost Petra Navrátila, který po Woitkově přihrávce pálil sám před brankou vysoko nad. A pak už to přišlo:

68. minuta – Novák poslal po křídle Woitka, jeho přesný centr nachází Břízu, který se krásně zavěsil do vzduchu a hlavou do protipohybu gólmana vrací Jeseníku vedení.

70. minuta – Woitek důrazným presinkem sebral míč protihráči a postupoval sám na gólmana, klička doprava a střela do prázdné brány znamenají vedení 3:1.

71. minuta – fascinující jesenickou tříminutovku zakončil nejhezčí gól utkání. Bříza hlavou prodloužil na Kyselu, jeho centr našel nabíhajícího Minku, který efektně z voleje napálil míč do sítě – 4:1.

78. minuta – rychlý brejk do otevřené obrany, střídající Furik uhání na branku, nachází na druhé straně nabíhajícího Woitka, který z blízka nemá problém s pátým gólem.

87. minuta – poslední dáreček soupeři z druhé strany Jeseníků. Mlynář centruje na Keltnera, ten stopne balon pro Kyselu, který z druhé vlny pálí k tyči. Tohle měl brankář jednoznačně chytit, ale nechytil – 6:1.

 

 

 



Ohlasy k zápasu


FK Jeseník
Petr Ševčík, trenér: My jsme se hlavně poučili z nedávného pohárového zápasu a věděli, na které hráče Šumperku si musíme dávat pozor. Hosty jsme dokázali dostávat pod tlak a z toho potom pramenily jejich hrubky. Každopádně z naší strany to byl, zejména ve druhé půli, asi nejlepší výkon za dobu, co tady působím. Hráli jsme především kolektivně, z tohoto klání jsem nadšený. Na druhou stranu ale nesmíme po takto povedeném utkání usnout na vavřínech. A co se týká Šumperku, tak ten určitě v soutěži ještě neřekl poslední slovo. Přestože mu začátek divize zatím nevychází, já osobně jej stále řadím k favoritům soutěže.

FK Šumperk
Bohdan Hecl , trenér: Náš vstup do soutěže je opravdu katastrofální a budeme to muset začít nějak řešit, zkrátka je potřeba někoho přivést. Chybí nám zkušenosti, naši mladí hráči zatím těžko snáší tlak, navíc u některých kluků v zápasech nevidím zájem ani úsilí pro hru. Hráli jsme opravdu tristně. V týdnu na trénincích to sice vypadalo, že se můžeme zvednout, ale v samotném zápase jsme pak předvedli řadu nepřesností a školáckých chyb, zase tam chyběl výdej energie, někteří si hráli svůj vlastní zápas a nechtěli se obětovat pro tým. Když jsme za stavu 1:1 třikrát rychle inkasovali, úplně nám odešla morálka, tři góly za tři minuty, to se nevidí ani při tréninku.



Sestavy


FK Jeseník
J. Pastucha [-] - P. Navrátil [-] (67. P. Kysela [-] ) , L. Woitek [-] (84. V. Keltner [-] ) , A. Bříza [-] (74. M. Furik [-] ) , J. Vavrač [-] , B. Mlynář [-] , P. Plhák [-] , J. Minka [-] , J. Karakasidis [-] , D. Macura [-] , V. Novák [-]

FK Šumperk
J. Šafář [-] - M. Jindra [-] , R. Jurásek [-] (63. P. Soukup [-] ) - F. Rozsíval [-] , M. Muzikant [-] (72. P. Morong [-] ) , M. Rýznar [-] - J. Nimrichtr [-] - L. Demeter [-] , L. Horák [-] , D. Španihel [-] , M. Podhorný [-] (27. E. Kotzmann [-] )

ŽK: 9. L. Woitek , 12. P. Navrátil , 61. J. Pastucha - 28. E. Kotzmann , 32. J. Šafář , 40. L. Demeter . ČK: 60. J. Vavrač - 55. L. Demeter .
Počet diváků: 310. Rozhodčí: LYSÁK Václav - CHLEVIŠŤAN Karel, ŠUJAN Stanislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.