Lipová dokázala na penalty porazit favorizovaný Tichov


Branky


0

V Lipové se představil v nedělním odpoledni v dobré formě hrající Tichov a byl v utkání mírným favoritem. Domácí tým ale předvedl v minulém kole velmi sympatický výkon v Mirošově a svoji kůži nechtěl dát lacino. Hosté šli do vedení už po deseti minutách hry Stružkou, domácí vyrovnali ve druhé půli brankou Kamila Kleina. V dalším průběhu už branka nepadla a tak se šlo do penaltového rozstřelu. V dramatické zápletce nakonec vybojovali bonusový bod navíc fotbalisté Lipové.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté šli do vedení již v 10. minutě zápasu

V Lipové se představil v dobré formě hrající Tichov a byl v utkání mírným favoritem. "Do utkání s Tichovem jsme nastoupili zase bez čtyř hráčů základní sestavy a sestava je každý zápas  jiná, což nám na klidu moc nepřidá, ale musíme se s tím nějak vyrovnat. Citelně chybí hlavně zkušený Miloš Vaněk, kterého trápí achilovka. V průběhu zápasu začalo pršet, podmínky se tedy během chvilky hodně změnily a terén na lipovském hřišti byl mokrý a klouzalo to. To možná lépe vyhovovalo techničtějším hráčům, ale zvýšilo to možná bojovnost obou celků, neboť to byl terén ideální pro skluzy. Hosté z Tichova dali první gól po krásném voleji, kdy se trefil Olin Stružka. Já jsem měl tak deset minut na to dobrou standartní situaci, kdy střela lízala téměř tyč,  ale bez gólového efektu", hodnotí úvodní půli středopolař Lipové Tomáš Zoubek. Fotbalisté Tichova jinak byli ve hře lepší a celý po 1. poločas byli nebezpečnějším celkem. Lipovou držel nad vodou dobrými zákroky její brankář a také obrana několikrát odvracela míč se štěstím do zámezí. Do kabin se tak odcházelo za jednobrankového náskoku hostujících hráčů z Tichova.

Ve druhém dějství Lipová vyrovnala

Trenér Lipové Pavel Tomeček pořádně promluvil v kabině svým svěřencům do duše a Lipová se rázem ve druhé půli probrala z letargie a začala zaměstnávat tichovskou obranu. Hosté najednou nevěděli kam dřív skočit a vyrovnání viselo opravdu na vlásku. Vyrovnávací branka padla v 55. minutě, kdy po rychle rozehrané standartní situaci vystřelil pumelici lipovský Kamil Klein a vyrovnal na 1:1. Pak se hra přelévala ze strany na stranu, kdy mohl některý tým utkání rozhodnout ve svůj prospěch, ale nakonec z toho byla zasloužená remíza, se kterou byli spokojeni oba aktéři. "Pak jsme měli štěstí a vyhráli na penalty a to ještě chytal brankář s naraženými žebry, který se nemohl pohnout. Potom ho vystřídal hráč z pole Marek Carbol, který sice penaltu nedal, ale vše odčinil, když hned dvě hostům z Tichovu chytil", dodává s úsměvem k zápasu s Tichovem Tomáš Zoubek. Lipová si tak připsala bonusový bod navíc a dokázala, že její výkon v Mirošově nebyl náhodný a pokud se jí uzdraví další hráči, může potrápit kohokoliv. Tichov po dobré sérii tentokrát v Lipové ztratil body a vše si může vynahradit v příštím kole v derby v Mirošově.

Na penalty vyhrála Lipová 6:5

Penalty skončily výhrou domácího týmu v poměru 6:5.



Ohlasy k zápasu


TJ Lipová
Pavel Tomeček, trenér: První poločas nebyl z naší strany ideální, po menší bouřce v kabině mužstvo zabralo a se silným protivníkem vydolovalo remízu a také v penaltové loterii bod navíc.

Tichov
Josef Maniš, brankář: Čekali jsme vyrovnaný zápas. Soupeř byl od posledního vzájemneho souboje hodně posílený, což se také projevilo na jejich hře. První půlku zápasu jsme měli pod kontrolou a vytvořili si několik brankových příležitostí, ale využili jsme jen jednu střelu z dálky. Po poločase se hra srovnala a přelévala se nahoru a dolů. Soupeř srovnal také hezkou střelou z dálky. Pak už žádný z týmů nevyužil šance, tak se šlo do penalt. Zde byli šťastnější domácí hráči. Diváci viděli velmi atraktivní utkání, kdy mohl kdokoliv rozhodnout duel ve tříbodové vítězství.



Počet diváků: 50. Rozhodčí: VYORAL Vlastimil - BLAŽEK Zdeněk (N), RUMAN Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.