Mírovka si na úvod lehce poradila s rezervou Humpolce


Branky


38. R. Němec , 55. J. Rásl , 64. M. Netopilík , 71. J. Kaplan , 79. P. Lacina - 59. K. Marousek (p.)
0

V prvním utkání soutěžního ročníku 2016/2017 na sebe narazila mužstva Mírovky a Humpolecké rezervy, tedy mužstev, které v minulém ročníku skončily v tabulce těsně pod metou zajišťující postup do 1.A třídy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí proti minulé sezoně nastoupili bez Jakuba Mejstříka (přerušení aktivní činnosti), bez zraněných Filipa Valáška a Lukáše Semelky, avšak s posily Martinem Zetem z Budíkova a Stanislavem Bohmem z Lípy a po zranění navrátivším se golmanem Janem Beděrou.

 

Začátek i průběh utkání se nesl ve znamení klasického prvního zápasu, tedy opatrnosti s řadou nepřesností, jednoduchosti s vědomým neudělat chybu. První zajímavý okamžik nastal v 6. minutě utkání, kdy domácí Roman Němec zahrával z levé strany trestný kop, který nesl veškeré atributy kvality. Stříleným centrem hledal hlavy domácích spoluhráčů, kteří na centr nedosáhli, přesto měl hostující golman L. Podoba plné ruce práce, aby míč nadvakrát zkrotil. V 18. minutě se po krásném uvolnění domácího Jana Kaplana na levé straně hřiště a následném přesném centru ocitá v golové šanci Petr Lacina, jeho hlavička však byla bez patřičného důrazu. Ve 38. minutě přichází první golový okamžik domácích, kdy opět Roman Němec rozehrával trestný kop z levé strany hřiště téměř ze 40 metrů a míč k překvapení všech skončil v hostujícím "šibenici" (1-0). Hosté se v prvním poločase prezentovali velmi dobrým výkonem, umě drželi míč na svých kopačkám, v mezihře byli domácímu celku více než vyrovnaným mužstvem, do koncovky se však nedostávali přes velice dobrou domácí defenzivu.

 

Po změně stran se začali stále častěji prosazovat domácí hráči, kteří trpělivě dobývali branku hostujícího mužstva. V 55. minutě se podruhé prosazují domácí, kdy na přesný centr Jana Kaplana z rohu nezareagovala hostující obrana a ze skrumáže na malém vápně Jaroslav Rásl uklízí míč do hostující branky (2-0). Vzápětí po zhruba čtyrech minutách hosté snižují z pokutového kopu K.Marouskem po neodpískaném faulu na mírovského J.Rásla (u rohového praporku) a následném chybně otočeném autovém vhazování (2-1). V minutě 64 odskakují domácí opět na rozdíl dvou branek, kdy po autovém vhazování Jana Kaplana na naběhnuvšího Romana Němce ve velkém čtverci hostujícího mužstva přichází centr přes hlavu na kapitána domácích Michala Netopilíka, pro kterého už není problém hlavou překonat hostujícího golmana L.Podobu (3-1). V tuto chvíli už domácí přebírají otěže zápasu plně do svých rukou a na hřišti dominují a přicházejí i další branky. V minutě 71. rozehrával rychle do hry míč z autového vhazování domácí Martin Zet. Na půli hřiště dlouhým autem přes obranu hostí nachází domácího Jana Kaplana, který postupoval sám na hostujícího golmana M.Podobu a přízemní střelou na bližší tyč pohodlně zvyšuje na 4-1. Závěrečnou podobu výsledku dává domácí Petr Lacina v 79. minutě, který po obléhání hostující branky ze skrumáže prostřeluje M.Podobu popáté (5-1).



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Mírovka
Michal MAREK - trenér: Do utkání jsme vstupovali s pokorou a respektem k soupeři i přes to, že jsme věděli, že nepřijel k utkání ve své plné síle. V prvním poločase jsme nebyli dostatečně aktivní a zbytečně jsme ztráceli balony nepřesností, zejména ve středu hřiště, málo jsme kombinovali, zbytečně volili dlouhé nákopy, které k ničemu nevedly. Do druhého poločasu přišlo zlepšení, hosté začali po našem třetím golu ztrácet půdu pod nohama a utkání jsme bez větších problémů zvládli. Spousty šancí jsme ještě neproměnili nebo nedotáhli do úspěšného konce. Svému mužstvu bych chtěl poděkovat za výkon, nasazení, bojovnost a trpělivost. Ve hře ještě máme co zlepšovat a na čem pracovat, ale jsem rád, že do mužstva velice dobře zapadli posily Martin Zet i Standa Bohm.




Počet diváků: 105. Rozhodčí: HANZL Daniel - TERBER Ondřej, KARLÍK Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.