Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.11.2016 14:00

16.kolo, Divize E, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Havířov "spadl hrobníkovi z lopaty".


Branky


0

Ani heroický výkon v druhém poločase Jeseníku na body nestačil. Hosté otočili poločasovou ztrátu z 0:2 na 3:2, pak dostali dvě červené karty (Keltner, Mráz) a v závěru přišli o všechno.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Havířov šel jasně za vítězstvím

Úvodnímu náporu Jeseník odolával jen do 6. minuty, kdy vybíhající Pastucha na míč nedosáhl a volný Cigánek ho snadno uklidil do sítě. 1:0.

 

Hostující gólman pak své zaváhání nejednou napravil, když výbornými zákroky zlikvidoval několik havířovských tutovek. Ve 20. minutě pak mohl vyrovnat Bříza, jehož vyslal do šance Woitek, ale nejlepší jesenický střelec podzimu poslal svou střelu těsně mimo tyč. Obrovskou šanci Jeseník přežil ve 26., když po havířovském brejku byl Pastucha již překonán, ale na brankové čáře ho záchranným odkopem zastoupil Mlynář.

 

 

Následující roh už hosté nepřežili – v závaru na malém vápně se míč dostal opět k Cigánkovi, který zvýšil na 2:0.

 

V závěru poločasu ještě v gólové šanci selhal hrající trenér domácích Matušovič a další dobrý zákrok si připsal Pastucha po přímém kopu. Dvoubranková poločasová ztráta byla pro hosty ještě milosrdná.

Jeseník to rozbalil

Už v průběhu první půle byl vystřídán ze zdravotních důvodů Bříza a do druhé části nenastoupil ani Minka. A v jesenické hře nastal překvapivý zlom. Najednou byli všude dřív a havířovská obrana nestačila zachytávat jesenické výpady.

 

Velkou možnost sice měli nejprve domácí a Pastucha se opět vyznamenal, ale v 53. minutě už se radovali také hosté z důležitého kontaktního gólu. Stoper Mlynář si udělal výlet až do týla soupeře a jeho centr našel volného Plháka, který netradičně hlavou překvapil brankáře Rohela. 2:1

 

Vstřelená branka hostující hráče doslova nakopla a přišly další šance. Keltner na bližší tyči hlavou usměrňoval Karakasidisův centr a havířovský gólman bravurně vyrazil.

 

Jenže následoval rohový kop a po něm už bylo vyrovnáno: na krátko rozehráli Novák s Woitkem, prvně jmenovaný drze pronikl až do šestnáctky, kde našel volného Karakasidise a ten pohodlně skóroval. 2:2

 

 

Jenže to ještě nebyl poslední jesenický úder: v 72. minutě  založili rychlý brejk, Mlynář vyslal do šance Keltnera, jeho pokus gólman vyrazil, ale z druhé vlny dobíhající Hanzlík z hranice šestnáctky trefil odkrytou bránu. 2:3.

 

 

Euforie v jesenickém táboře a šok v havířovských řadách bohužel neměly dlouhého trvání. V poslední čtvrthodině hostující mužstvo opustilo aktivní hru, přenechalo veškerou iniciativu domácím a ti krutě trestali. Havířovskému obratu předcházelo kontroverzní vyloučení Keltnera, který dostal druhou žlutou kartu za nedodržení předepsané vzdálenosti při rozehrávání přímého volného kopu.

 

Vzápětí domácí vyrovnali, když hostující obrana neuhlídala nákop na volného Gomolu a ten zblízka překonal Pastuchu. 3:3.

 

V 86. minutě ostrým skluzem uprostřed hřiště fauloval Mráz a uviděl rovnou červenou kartu.

 

Dvojnásobné oslabení potrestal Havířov v 88. minutě, kdy Jeseník odvrátil rohový kop k volnému Zupkovi, který krásnou střelou z dálky rozhodl zápas. 4:3.

 

Dramatický a bojovný zápas s řadou hezkých akcí a krutým výsledkem pro Jeseník.

 

Červené karty dle oficiálního zápisu rozhodčích:

Václav Keltner - Červená karta během zápasu, Druhé napomenutí během utkání, 1.ŽK-32.' NCH- bezohledné kopnutí soupeře z boku v souboji o míč v nepřerušené hře. Faulovaný hráč nebyl zraněn a utkání dohrál. 2.'ŽK=ČK 80.' nedodržení předepsané vzdálenosti při navazování hry

 

Mráz Jiří - Červená karta během zápasu, Surová hra, ČK - 86.' surová hra - kopnutí soupeře ze zadu v souboji o míč v nepřerušené, za použití nepřiměřené síly. Faulovaný hráč utkání dohrál a nebyl zraněn.



Ohlasy k zápasu



FK Jeseník
Petr Ševčík, trenér: Odehráli jsme náš tradiční první poločas na venkovním hřišti, bez běhání, bez důrazu, byli jsme pomalí a domácí jsme pustili do šancí. Kdyby vedli v půli 5:0, nemohli bychom se divit. Druhý poločas mužstvo hrálo dobře, uprostřed hřiště byl kreativní Woitek, který měl výborný zápas, stejně jako Hanzlík, který vybojoval spoustu balonů. Dařilo se Vavračovi na kraji obrany, ten si tam dělal ze soupeřů kuželky. Prostě celý mančaft to poctivě odmakal. I přes porážku děkuji hráčům za to, co předvedli v druhém poločase.



Sestavy


MFK Havířov
P. Rohel [-] - P. Lisický [-] , K. Skoupý [-] , P. Cigánek [-] , P. Michalčák [-] - T. Omasta [-] (90. V. Trmal [-] ) , M. Matušovič [-] , M. Švábík [-] (65. T. Gomola [-] ) , D. Musiol [-] , P. Zupko [-] , T. Wojnar [-] -

FK Jeseník
J. Pastucha [-] - D. Macura [-] , M. Hanzlík [-] (88. J. Daniel [-] ) , L. Woitek [-] , V. Keltner [-] , J. Vavrač [-] , B. Mlynář [-] , J. Mráz [-] , J. Minka [-] (46. V. Novák [-] ) , J. Karakasidis [-] , A. Bříza [-] (36. P. Plhák [-] )

ŽK: 49. D. Musiol , 76. T. Gomola - 32. V. Keltner , 50. D. Macura , 63. M. Hanzlík , 79. V. Novák . ČK: 80. V. Keltner , 86. J. Mráz .
Počet diváků: 121. Rozhodčí: Koláček Josef - ŠKROBÁK Lukáš, LYSÁK Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.