Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.10.2016 14:00

13.kolo, Divize E, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tak takhle ne! Divizní derby provázela rvačka v hledišti, půlhodiny se nehrálo. Další kaňkou je vážné zranění Pinkavy


Branky


0

Tohle k fotbalu určitě nepatří. Vše ještě bude mít dohru u disciplinární komise...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Divizní derby mezi Velkými Karlovicemi/Karolinkou a Valašským Meziříčím bylo lákadlem kola, ale nakonec se vývoj utkání hodně zvrhl. Ale postupně. Hned po první desetiminutovce byl ze hřiště odnesen na nosítkách domácí Vlastimil Pinkava.  "Dle mého názoru se jednalo o běžný souboj o míč, po kterém zůstal Pinkava ležet na zemi. Ke zranění hráče došlo dle mého názoru nezaviněně," vyjádřil se v zápise ve zprávě rozhodčího Roman Duda, který za střet neudělil ani žlutou kartu. Diagnóza byla ale krutá - Pinkava si odnesl se střetu kapitánem hostujícího celku Alešem Michálkem dvojnásobnou zlomeninu holenní a lýtkové kosti, na trávníku křičel bolestí.

 

"Je to málo, odvezte ho kafilerie," ozval se v té chvíli nějaký "chytrák" z řad hostujících diváků a v hledišti to mezi tábory fanoušků začalo vřít. Kdo si začal a kdo byl mezi diváky nejagresivnější už se mezi sebou kluby neshodnou, výsledkem ale bylo, že utkání bylo v 18. minutě dokonce přerušeno kvůli násilnostem mezi diváky a ve hře se pokračovalo téměř až po půlhodině. Právě takovou dobu pak rozhodčí nastavovali nad rámec první pětačtyřicetiminutovky.

 

Domácí ke zranění svého hráče uvedli, že dle nich Michálek zcela zbytečně dohrál souboj s bezdůvodně nataženou nohou, podrážkou kopačky napřed. Pinkava se ještě v den zápasu podrobil čtyřhodinové operaci. Valašské Meziříčí se za svého kapitána jednoznačně postavilo, vyjádřilo lítost nad zraněním domácího hráče, ale vyloučilo úmysl svého kapitána protivníka zranit. Záznam z utkání není v rozhodujícím okamžiku úplně průkazný, jelikož okamžik střetu se děje v zákrytu jiného hráče. Pinkava ve skluzu odehrává balón, dělá pohyb proti míči, Michálek téměř současně přibíhá do souboje a střetne se s Pinkavou. Dle fotbalunas.cz se o faul jedná, jelikož Michálek byl v souboji přece jen o milisekundu později a je tak zodpovědný za to, že kopačkou zasáhl soupeře. Úmysl faulovat ale předpokládat dle našeho názoru v žádném případě nejde, nicméně šlapák to byl a karetní trest byl na místě, i když šlo o velmi smolný střet...

 

Velké Karlovice nebyly s výkonem rozhodčího Dudy vůbec spokojeny a ve svém protestu proti němu vypíchly hned několik situací. Například podle nich po sporně odpískaném faulu se hosté ujali z přímého kopu vedení. Dle domácího celku je nepochybné, že rozhodčí svým výkonem ovlivnili výsledek utkání i atmosféru v hledišti.

 

"Hrubě odsuzujeme nedostatečnou a nekvalitní pořadatelskou službu," upozorňovali zase po zápase hosté z Valašského Meziříčí a rozporují, že by rozhodčí v zápase chyboval tak, aby ovlivnil výsledek.

 

Utkání se dohrálo ve stylu fair play

Hráči zůstali v klidu a utkání se ve druhém dějství dohrálo bez větších konfliktů. Góly padaly až ve druhé půli. Hosty do vedení dostal z přímého kopu Aleš Michálek. Dvacet minut na to se trefil Martin Sviták a bylo to už o dvě branky. V závěru ještě přišla zápletka z kopačky Pavelky, ale Macíček rychle zareagoval a pojistil Valašskému Meziříčí tři body.

Stanovisko hostujícího týmu zde

 



Sestavy


FC Velké Karlovice+Karolinka
M. Sváček [-] - P. Škrobák [-] , T. Chuchma [-] , R. Zeť [-] , J. Langer [-] , V. Vašut [-] , J. Pavelka [-] , M. Pavelka [-] , T. Heger [-] , V. Pinkava [-] (12. T. Ondřejka [-] ) , P. Píšek [-]

TJ Valašské Meziříčí
J. Květon [-] - P. Plešek [-] , A. Michálek [-] , J. Roupec [-] - Š. Vrána [-] (88. L. Lasovský [-] ) , V. Žilinský [-] , T. Komara [-] - M. Výmola [-] , R. Števko [-] (73. M. Macíček [-] ) , M. Sviták [-] , M. Kotůlek [-] -

ŽK: 48. J. Pavelka , 68. V. Vašut , 69. P. Škrobák - 33. V. Žilinský , 80. A. Michálek .
Počet diváků: 156. Rozhodčí: Duda Radim - GALÁSEK Michal, BUREŠ Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.