Fotbalisté Veselé zlomili Lukov až v poslední čtvrthodině


Branky


0

Místní derby se hrálo v sobotu na Veselé, kam přijel poslední Lukov. Favoritem byl domácí celek, který je na domácím hřišti velmi silným protivníkem. Hosté z Lukova potřebují body jako sůl a tentokrát od nich nebyli daleko. Lukovské držel nad vodou brankář Jokl a nakonec inkasovali až v poslední čtvrthodině hry, kdy je "načal" jejich bývalý hráč Milan Šumšal. V závěru přidali domácí další dvě branky a připsali si tři povinné body..

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli branka nepadla

Tentokrát to bylo hodně dlouhé trápení a čekání na gól ze strany Veselé. Přímo drtivý tlak měli domácí zejména mezi 10. a 20. minutou prvního poločasu, kdy Zdeněk Jokl v brance Lukova doslova čaroval a držel hosty ve hře. Zázračné zákroky na čáře přiváděly  veselské útočníky k zoufalství. Nejméně tři tutovky Jokl v tyto minuty lapil, a ve zbytku první  půle přicházely další.  S přibývajícími minutami druhé půle bylo cítit, že se na kopačky domácích vkrádá nervozita a naopak lukovští cítili šanci a zvýšili svou obětavost a houževnatost a byli k nepřekonání. Tomáš Dujka neúnavně jezdil po levé straně, bránil, zakládal útoky, sám z dálky střílel, ale vždy tomu něco chybělo a skóre se stále neměnilo. Nabízel se razantní zásah do sestavy a herního stylu, který by  přinesl pro domácí kýženou změnu herního stylu a tím i průběhu hry. Ovšem lavička domácích byla zaplněna  francouzskými holemi a berlemi a zdravý už nezůstal nikdo. A hrotového útočníka do vápna? Toho už Veselá nemá v optimálním věku hezkou řádku let.

 

Domácí tým zlomil soupeře až v poslední čtvrthodině

Lavička hostů také nenabízela velkou možnost na okysličení sestavy a tak došlo na fotbalové mágy. Nejprve se odvážil do dresu svléknout trenér hostů Jaroslav Hrbáček (r. 1972), hned minutu po něm i  předseda domácího klubu, Tomáš Gajdošík (r. 1976). Domácí  čtyřicátník byl ve svém snažení úspěšnější. Svým pobytem (úmyslně nepíšu pohybem)  v pokutovém území Lukova způsobil neklid mezi stopery a donutil je k chybám. Hned té první v 75. minutě využil Milan Šumšal a hlavou usměrnil míč mimo dosah výborného Jokla a konečně se na Veselé měnilo skóre.  Hosté začali hrát vabank, Jokl tlačil svou obranu daleko od své brány a vysunul se k půlce i on. Mnoho nechybělo a druhou branku přidal Jan Žaludek, když z pravého křídla od poloviny hřiště směřoval  dlouhý míč do prázdné branky. Střela šla po zemi a Jokl ji doběhl a skokem na malém vápně zneškodnil. V 85. minutě  si Milan Šumšal s Tomášem Gajdošíkem dvakrát vyměnili míč před pokutovým územím a sám Tomáš Gajdošík střelou podél vybíhajícího Jokla definitivně rozhodl o tom, že tři body  zůstaly na Veselé.  Přišel ještě i třetí  gól do sítě Lukova. To v poslední minutě utkání  dal Jan Žaludek zprava míč pod sebe a na malém vápně našel nepokrytého Milana Šumšala, který tak dal druhý svůj gól do sítě svého bývalého klubu a odčinil tak spálené tutovky z první půle. 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Dnes to byly, jak se říká body povinné, ale o to více se domácí tým na ně nadřel. Sám se ale neporazil ani poslední Lukov. Musím kluky pochválit, že se s tím dobře poprali a hlavně psychicky to zvládli a nepřestali věřit, že ty góly do sítě Lukova příjdou i když v bráně stál vynikající Zdeněk Jokl.

SK Lukov
Michal Teplý, funkcionář:



Počet diváků: 100. Rozhodčí: SKALICKÝ Libor - ČÍŽ Roman, DVOŘÁK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku