Fotbalisté Veselé vezou z Tlumačova výhru na penalty


0

V Tlumačově se představili fotbalisté z Veselé a očekával se poměrně vyrovnaný souboj, což se i do puntíku vyplnilo. Hosté šli do vedení už ve 2. minutě ex-ligovým Tomášem Dujkou, domácí ale stačili do poločasu vývoj utkání ještě otočit. Ve druhé půli dokázali hráči Veselé po hodině hry srovnat Machalíčkem. Hosté si zahráli i přesilovku po vyloučení domácí Daňka, ale třetí branku už nedali, berou ale bod navíc za výhru na penalty.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí dokázali vývoj první půle otočit

Hráči Tlumačova chtěli navázat na zlepšený výkon z úterní dohrávky proti Admiře Hulín, ale už ve 2. minutě otupil jejich úsilí šťastný gól Veselé, kdy nepovedený centr Tomáše Dujky nechytatelně zapadl do rohu domácí brány. Veselou rychlá branka uklidnila, její hráči byli pohyblivější, lépe kombinovali a vytvářeli si šance, které však nedokázali proměňovat. Domácí se dostali poprvé do zakončení v 10. minutě, kdy po příhře Marka Otevřela střílel Jiří Jonášek těsně vedle. Ve 26. minutě už Jiří Jonášek mířil přesně - umístěnou střelou k tyči nedal Petrovi Červenkovi v bráně Veselé šanci. 1:1. Vyrovnávací gól domácí nastartoval. Ani hosté se však nechtěli dát zahanbit a tak se začal hrát rychlý a pohledný fotbal se šancemi na obou stranách. Ve 45. minutě se k velkému sólu přes půl hřiště a tři hostující hráče nadechl Jiří Jonášek, jehož přesnou přihrávku doklepl do sítě Radek Zálešák. 2:1.

 

"Veselá vedla šťastnou  brankou  Tomáše Dujky už z 2. minuty, měl to být asi centr, ale byl trochu  přetažený a lob překvapil všechny přítomné a zejména brankaře Škrabala a skončil nikým netečovaný za jeho zády. Do  25. minuty mohla Veselá utkání rozhodnout ve svůj prospěch, ale své velké šance nedala, vždy ve finále chyběl pověstný krůček. Někdy to byla zbytečná klička navíc, jindy se míč vyražený  gólmanem nebo sražený obráncem odrazil tak, že útočníci na mokrém terénu už na něj nestíhali zareagovat.  Po tlaku Veselé se dostali do hry i domácí. Zejména rychlý Petr Daněk na levém křídle dělal obraně Veselé potíže. V 25. minutě ale domácí Jonáškem zblízka vyrovnali a začínalo se znovu.  Na tabuli už svítila 45 .minuta, když Veselá ztratila míč na polovině Tlumačova, záložníci  na půlce včas nepřerušili  akci soupeře a nechali je rychlými přihrávkami dojít až k bráně. Domácí vyšachovali stopery Veselé a Tlumačov šel gólem do šatny do vedení 2:1", viděl první půli sekretář Veselé Zdeněk Kučera

 

Hosté dokázali utkání ještě zremizovat

Také druhý poločas se hrál ve vysokém tempu. Hosté už se radovali z vyrovnání v 53. minutě, ale Martin Juhaňák střelu mířící za brankovou čáru vykopl na roh. O minutu později hostující Petr Červenka jen s námahou vyrazil na roh tvrdou střelu Radka Zálešáka. Z následného rohového kopu vytvořili domácí závar před bránou Veselé, v němž se nejlépe zorientoval Marek Houser, ale i jeho gólovou střelu srazil obránce na další roh. Hráči Veselé se dočkali zaslouženého vyrovnání v 60. minutě. Po standardní situaci hlavičkoval hostující útočník do tyče Škrabalovy brány, ale míč se odrazil přímo na nohu Michala Machalíčka, který už neměl problém ho uklidit do sítě. Přes velkou snahu si už žádný tým vyloženou šanci do konce zápasu nevytvořil a tak došlo na penaltový rozstřel, v němž byli hráči Veselé šťastnější. 

 

"Druhá půlka byla nervy drásající. Šancí měla Veselá o cosi více, ale gól visel ve vzduchu na obou stranách. V 77. minutě vzpomínané hbité  drobné levé křídlo Petr Daněk dostal druhou žlutou kartu za dva fauly během pár minut a šel pod sprchy.  Tím se výrazně otupil útok Tlumačova a Veselá měla závěr vyřešit lépe. Dlouhé míče do pokutového území nenacházely své adresáty a tak Veselá svůj závěrečný tlak už v třetí gól nepřetavila", hodnotí druhé dějství veselský sekretář. 

 

Na penalty vyhráli hosté 5:3

V rozstřelu byla úspěšnější Veselá. Přesně před rokem zde v Tlumačově po stejné remíze 2:2 rozhodla ve prospěch domácích až 12. série. Tentokráte nebylo třeba kopat ani všech 10  základních kopů ze značky pokutového kopu.  V prvních třech sériích byli všichni aktéři  úspěšní. Ve čtvrté si veselský Machalíček dovolil panenkovský dloubák (úspěšně), ale gólman Tlumačova v téže sérii svého soka z Veselé nepřekonal – hru nervů vyhrál Petr Červenka, střelci se nepohnul a na málo umístěnou střelu si více méně počkal.  V 5. sérii veselský David Dlabaja se také nemýlil jako jeho předchůdci a tak desátý kop už se nekonal a dodatečný druhý bod si odvezla Veselá.   



Ohlasy k zápasu


SK Tlumačov
Miroslav Škrabal, brankář: I za nepříznivého počasí jsme zápas odbojovali. Bohužel jsme od začátku utkání prohrávali. Naštěstí jsme se nesložili a vyrovnali. Poté jsme vstřelili vedoucí gól. Ale Veselá dokázala vyrovnat, když se od tyče odrazili míč přímo na kopačky jednoho z hráčů Veselé a ten se z malého vápna nemýlil. V penaltovém rozstřelu byla šťastnější Veselá.

TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Stejně jako před týdnem nám nedohrál ani jeden stoper a budeme věřit, že alespoň dva se dají do týdne zdravotně do takového stavu, aby mohli nastoupit a nebudeme muset vytahovat z Béčka další kluky. Dnes nám hodně pomohl Franta Žůrek, který se při svých studijních přesunech světem zastavil na pár dnu doma a ukázal, že se i ve světě udržuje v kondici. Postavení obou klubů v tabulce nám sice velelo - v Tlumačově bodovat, ale víme, že naše utkání s Tlumačovem tradičně bývají bojovná a napínavá až do konce. A už vloni se zde rozhodovalo v rozstřelu. Za dva body jsme rádi, i když s ohledem na průběh zápasu bylo naší povinností uhrát zde všechny tři. Přitom Tlumačov svou kvalitou určitě nepatří na současné 13. místo. To je zejména dílem těžkého losu v první části podzimu a osobně věřím, že domácí ve zbývajících 4 kolech se posunou výrazně blíž ke středu tabulky. Dnes předvedli, že na to mají.



Počet diváků: 120. Rozhodčí: NUC Jiří - JEŘÁBEK Stanislav (N), GAJDOŠÍK Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku