Fotbalisté Lukova dokázali v poslední desetiminutovce otočit zápas s Němčicemi


Branky


0

Do Lukova zavítal v sobotním odpoledni nováček z Němčic a v první půli se diváci branky nedočkali. Vše podstatné se odehrálo ve druhém dějství, kdy padlo hned pět branek. Nováček hned pocítil, jak to bude mít v I.B těžké. Lukov hrál celou druhou půlku o deseti a stále prohrával. Ale v 80. minutě přeci jen vyrovnal a v 89. min z penalty nakonec domácí rozhodli ve svůj prospěch. Hostům tak zůstali jen oči pro pláč, vždyť o body přišli v posledních minutách a to ještě hráli přesilovku, domácí však zaslouží absolutorium za bojovnost...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli se diváci branky nedočkali

Do Lukova přijel nováček soutěže Němčice, které vyhráli kroměřížský Okresní přebor a mají ve svém středu několik velmi zkušených fotbalistů. Domácí tým před sezonou malinko obměnil kádr a opustila jej ikona lukovského fotbalu Tomáš Teplý. Diváci viděli od začátku velmi dobrý zápas s množstvím střeleckých příležitostí na obou stranách. Za hosty hrozil kanonýr Darebníček (vloni 34 branek) za domácí pálil do boční sítě Vaškůj a střelu Holomka vytěsnil konečky prstů brankář. Zápas ovlivnila výrazně 37. minuta, když po chybě domácího Šimčíka postupoval sám od poloviny hřiště na bránu hostující Němec a stoper Vítovský ho těsně před vápnem fauloval, čímž viděl z rukou rozhodčího Veselého ihned červenou kartu. Hráči Lukova se zlobili na pomezního za neodmávaný ofsajd a obdrželi za protesty dvě žluté karty. Němčice začaly hrát dlohotrvající přesilovku, ale do půle se střelecky neprosadily.

Ve druhém dějství padlo pět branek, domácí rozhodli o výhře z penalty

Úvod druhého poločasu  tak přinesl drtivou převahu Němčic, které posílily ofenzívu v poločase střídáním. Lukov tlak soupeře nevydržel. Po hodině hry se ukázkově na vápně zbavil domácího stopera stahovačkou kanonýr Darebníček a střelou z první k tyči nedal šanci brankáři Lukova - 0:1. Němčice se však neradovaly z vedení dlouho. Po minutě vyslal pumelici z 35-ti metrů kapitán Lukova Šimčík a trefil nádherně pavučinky v pravého rohu brány a bylo to 1:1 . V 66. min. šly Němčice znovu do vedení po chybě v obraně Lukova skóroval Jakvid a zvýšil na 1:2 .Pokud chtěl Lukov bodovat musel v oslabení riskovat a otevřít hru. V 80. min. zakombinovali na pravé straně Minařík s Vaškůjem a centr do vápna znamenal vyrovnání po zakončení Laholou na 2:2 .Lukov cítil šanci, protože hosté hrající přesilovku vyrovnání už asi nečekali. V 89. min. velmi dobře hrající Minařík vystřelil z velkého vápna a u odraženého míče brankáře byl nejdříve Lahola, zakončení mu ovšem znemožnil faulem obránce,c ož znamenalo penaltu pro Lukov. Lahola ji proměnil a bojovném výkonu téměř hodinu v oslabení tím zajistil Lukovu tři body. Domácím se podařil v deseti nevídaný obrat, na který budou v Němčicích asi ještě dlouho vzpomínat.



Ohlasy k zápasu


SK Lukov
Michal Teplý, funkcionář: Musím dnes pochválit všechny hráče za velkou bojovnost, i přes nepříznivý vývoj zápasu to hráči nezabalili a odměnou jim byly tři body...

TJ Sokol Němčice
Facebook Němčic: První zápas v Lukově nám nevyšel podle představ a prohráli jsme 3:2 brankou z předposlední minuty...



Počet diváků: 80. Rozhodčí: VESELÝ Michal - ČECH Radim, ŠTĚPANÍK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku