Zápas dvou nejlepších týmu skončil dělbou bodů


Branky


0

Střet prvního s druhým a vlastně jediných možných aspirantů na postup do přeboru. To byl střet Lipna se Světlíkem. Domácí potřebovali nutně zvítězit nebo alespoň neprohrát, to hostující Světlík, kdyby vyhrál, tak mohl slavit postup. Utkání však skončilo smírně po jedné vstřelené brance na každé straně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po jedné brance na každé straně

První poločas začal v režii domácích. Světlík hrál ustrašeně a byl zbytečně zatažený na své polovině hřiště. Domácí Lipno ohrožovalo branku po pěkných křižných pasech na rozběhnuté záložníky či útočníky. Naopak hostující Světlík ohrozil domácí bránu jen sporadicky. Po zhruba čtvrt hodině hry, kdy Lipno neproměnilo několik šancí ke vstřelení branky, přišel sporný moment. Ve světlickém vápně nešikovně zakročil hostující obránce Mondšpígl a rozhodčí Adamovič neváhal odpískat pokutový kop. K jeho provedení se postavil M. Víšek, avšak jeho pokus nebyl patřičně umístěný a se střelou do levé části brány si Tybitancl poradil. O pět minut později měli domácí protiútok. Dlouhý balón našel Panského, který pelášil za obranou hostí a z pravé strany překonal na vzdálenější tyč gólmana Tybitancla, 1-0. Lipno se dralo za vstřelením druhé, uklidňující, branky, ale pokusy končili většinou mimo bránu nebo na obraně Světlíka. Ve 28. minutě udělali domácí obrovskou hrubici ve vlastním vápně, když chtěli odkopnout míč. Hostující D. Mendel vystihl odkop, zpracoval si míč a pohodlně zavěsil za záda bezmocného Bédáka, 1-1. Další minuty patřily spíše vyrovnané hře uprostřed hřiště, a i když domácí párkrát ohrozili světlickou branku, tak se do šaten šlo za nerozhodného stavu.

Zlepšený výkon Světlíka k vítězství nevedl

Po přestávce se začalo opatrně a první čtvrthodinku se nedělo prakticky nic. Zbytek utkání byl lepší spíše hostující Světlík, který začal více napadat a měl díky tomu i více ze hry. První takovou měl Dědič zhruba po hodině hry, kdy vystihl rozehrávku domácích, ale ti chybu posléze napravili. Na druhé straně se o 3 minuty později dostal do šance Panský, který si však představoval svou koncovku úplně jinak. O minutu později se po propadlém balónu dostal do šance kapitán hostí Novotný, který však slibnou příležitost zahodil a poslal míč vysoko nad bránu. Další šanci poté měl světlický Mendel, který prošel podél vápna, poté vystřelil, avšak jeho střela byla zblokována do autu. Na druhé straně mohl změnit skóre Víšek, který však z pravé strany minul Tybitanclovu svatyni. V 71.minutě po přiťuknutí střídajícího Krahulce mohl zakončovat Panský, který však pobídl spoluhráče na vápně, ale Světlík se ubránil. V 77. minutě se mohli domácí radovat, když Víšek běžel sám na světlickou bránu, ale v poslední moment mu vypíchl míč hostující matador F. Píšek. Na druhé straně měli obrovskou šanci Novotný s Dědičem, když Novotný vybojoval míč pro sebe, viděl nabíhajícího Dědiče, kterýmu poslal nadýchaný centr, avšak letící míč na poslední chvíli zastavila hlava domácího obránce a bylo po šanci. Sedm minut před koncem Dekret pobízel spoluhráče přihrávkou do vápna, kterou domácí odrazili na roh, z kterého posléze měl šanci Dědič, avšak minul Bédákovu branku. Ve dvaačtyřicáté minutě zahrozili opět domácí díky Csavojovi, který však svůj pokus zamířil pouze doprostřed brány hostí. O dvě minuty později zahrávali domácí rohový kop, z kterého kromě strkanice s gólmanem Tybitanclem nebylo vůbec nic. V samotném závěru zahrávalo Dynamo rohový kop, ale domácí obrana byla pozorná, a tak se dělilo po bodu na obou stranách.



Ohlasy k zápasu


FC Lipno nad Vltavou
Ondřej Panský, útočník: Z nedělního utkání máme jako tým smíšené pocity. Celková remíza 1:1 je pro nás určitě horším výsledkem, ovšem stále není zdaleka nic ztraceno. Čekají nás ještě dvě utkání a přece jen hrajeme kopanou, kde se může stát cokoli, a my uděláme všechno pro další dvě výhry! V první půli jsme hráli lepší fotbal, který už předvádíme několik zápasů za sebou, a který nám přináší ovoce. Tentokrát jsme si sice po vstřeleném gólu situaci zkomplikovali neproměněnou penaltou a chybou v obraně, po níž jsme dostali nešťastného góla na 1-1, ovšem nebylo ještě nic ztraceno. Ve druhé půli jsme pustili Světlík více do hry a začala hrát roli určitě nervozita, jelikož tento zápas dost znamenal. Celkově bych vyzdvihnul naší obranu, která nepropustila na gólmana Bedáka snad žádnou extra nebezpečnou střelu. V součtu je to teď stále o 4 body a my budeme bojovat až do konce. Rád bych poznamenal, že by Světlík měl urgentně přemýšlet o renovaci své „křivé stráně“, jelikož na bezkonkurenčně nejhorším „hřišti“ v kraji se do kopce na drnech a ďolících doopravdy fotbal nedá rozumně hrát. To jenom tak pro inspiraci chlapců do dalších sezón.

TJ Dynamo Světlík
Marian Gondek, trenér: Do dnešního těžkého zápasu jsme šli velice opatrně, nechtěli jsme z Lipna odjet bez bodů a to se podařilo. Soupeř na nás vlítnul a byla z toho sporná penalta ale náš Vojta ji chytil, ale za nedlouho jsme přece jen inkasovali z krásné střely na vzdálenou tyč. Nicméně po výborném pressingu Dušana Mendela, který si vybojoval míč a zavěsil, jsme srovnali. Druhý poločas jsme byli lepším teamem, ale nepadlo to tam. Z mé strany remíza zasloužená.



Sestavy


FC Lipno nad Vltavou
M. Bédák [-] - M. Hamburg [-] (78. Z. Skípala [-] ) , L. Fenc [-] (45. P. Šumbera [-] ) , O. Panský [-] , M. Víšek [-] , V. Liebl [-] , P. Csavoj [-] , D. Gregor [-] (61. J. Krahulec [-] ) , V. Březina [-] , P. Sládek [-] , E. Pač [-]

TJ Dynamo Světlík
V. Tybitancl [-] - J. Mondšpigl [-] , O. Válek [-] (77. L. Vrábel [-] ) , F. Píšek [-] , P. Píšek [-] - D. Mendel [-] , Z. Rýpar [-] (45. P. Vácha [-] ) , R. Dekret [-] , M. Hüttner [-] - O. Dědič [-] , A. Novotný [-]

ŽK: 89. O. Panský .
Počet diváků: 20. Rozhodčí: Adamovič Jiří - KRÁTKÝ Marcel (N), VINCÍK Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory










Jméno ZB Ú BE
Nebyla nalezena žádná data
Zobrazit celou tabulku