Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.05.2016 16:30

24.kolo, Vysočina | Žďár nad Sázavou | III. třída , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

7.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pohledec veze důležité body ze Sněžného


Branky


0

Sněžné pokračuje v nevýrazných jarních výsledcích a tentokrát podlehlo Pohledci.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pohledec vstřelil dvě branky

Ve 24. kole hostilo v tabulce osmé Sněžné Pohledec, který by se v případě výhry dotáhl právě na svého soupeře. Navíc se mohlo družstvo Michala Laštovici vzdálit sestupovým vodám, tudíž mělo o motivaci rozhodně postaráno. Do zápasu měl možnost nastoupit i suspendovaný Ondřej Žák, jehož dlouhodobější trest z podzimního utkání proti Sněžnému měl vypršet znovu proti stejnému sokovi.

 

V základní sestavě se však po boku kapitána Pustiny neobjevil. Přesto hosté začali aktivněji, ovládli střed hřiště, odkud chodily přihrávky do krajů. Centrované míče pak přinášely ohrožení pro domácího gólmana. Sněženští se pořádně nedostávali do hry, jejich pokusy končily na cizích kopačkách, případně úplně mimo hrací plochu. Odolávání úvodnímu tlaku vydrželo pouhých 11 minut.

 

Na hranici pokutového oblouku se k míči dostal Pestr, poprvé v duelu se neodhodlal k žádným kličkám, ale k přímé střele. Ta letěla přesně k levé tyči, gólman se natahoval marně. Změna skóre neznamenala převrat ve výkonech obou celků. Domácí se sice přibližovali bráně, ovšem ke gólu byli pořád daleko. Blízko vyrovnání byl až Buchta, ale poprvé v klání se zaskvěl Hájek. To samé se nedá říci o Bártkovi, jenž se po dobré akci vpravo ocitl sám na penaltě, jenže pálil trestuhodně do blízkosti připraveného brankáře.

 

Po mírném otupení náporu přišla největší příležitost hráčů Sněžného. Rozhodčí Petr Tomášek nařídil pokutový kop za dotek balónu rukou. K exekuci se postavil brankář Forchtsam, ovšem tváří v tvář Hájkovi se radovat nemohl, protože mu jeho pokus zmařil pohotovým zákrokem do strany. Z následného protiútoku Ondráček nedokázal využít poloodkrytou svatyni a svoji ránu hlavou namířil do tyče. Už to vypadalo, že první polovina střetnutí skončí jednogólovým rozdílem, avšak s tím nesouhlasil nejlepší střelec Pohledce.

 

 

Dominik Bártek převzal na vápně přihrávku, udělal tři rychlé kroky, aby se zbavil dotírajícího stopera a křížnou střelou nechal vybouchnout emoce jak na hřišti, tak v publiku. Početná skupina příznivců se tím pádem mohla radovat. Jediný, kdo by se v tu chvíli zřejmě neradoval, by byl trenér Josef Csaplár, jehož legendární věta: „To nejhorší, co se vám ve fotbale může stát, je vést 2:0 o přestávce,“ se potvrdila již mnohokrát. 

Pohledec přidal další branku

Do druhé pětačtyřicetiminutovky přišla změna – mezi tři tyče si na domácí straně stoupl Škapa, místo něj na hřiště vyběhl poprvé od prvního jarního zápasu Ondřej Forchtsam. Téměř se rošáda vyplatila, snížení stavu mohlo přijít po pár minutách druhé půle. Jan Buchta prokličkoval obranou, předložil svojí nabídku právě střídajícímu fotbalistovi, nicméně ten znovu pálil jenom do dobře připraveného Milana Hájka.

 

Další příležitosti se začaly nabalovat hned vzápětí. Obrana hostů se musela mít na pozoru, protože sněženští najednou přidali a v útočné třetině jich bylo plné hřiště. Do velkého obdélníku také létaly dlouhé auty, které však zůstávaly nevyužity a jak to tak bývá, herní frustrace se prohlubovala. Navíc gólově udeřili znovu pohledečtí, jmenovitě Luboš Novotný, který vstřelil pátou branku sezóny.

 

Nadále platilo, že hýbání skóre probíhalo pouze na jedné straně, přestože snaha o gólový efekt byla u hráčů ve sněhově bílých dresech enormní. Smůlu v koncovce si začínalo vybírat i vedoucí mužstvo. Projektily létaly mimo bránu, případně napříč pokutovým územím, což pobavilo nejednoho fanouška. Nejzajímavější zákrok dne pak předvedl Škapa, když hlavou pohotově vyrážel jeden z pokusů jej překonat.

 

Trenér z vesnice od Nového Města na Moravě také postupem času rozjel vlnu střídání, aby okysličil sestavu a dodal hře nový nádech. Příchozí fotbalisté mu chtěli splatit důvěru dalším úspěšným zářezem, ale proti byla obětavá obrana vedená Štouračem nebo pozorný muž s rukavicemi na brankové čáře.

 

 

Do konce duelu se již nic zásadního nestalo, takže v tabulce III. třídy okresu Žďár nad Sázavou došlo k výše zmíněnému posunu vítězného družstva. Naopak šňůra prohraných zápasů Sněžného se znovu natáhla. S nepříznivou bilancí navíc zajíždějí k předposlednímu střetnutí do Jimramova, kde je čeká derby. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Sněžné
Ladislav Střešńák:

TJ Pohledec
Michal Laštovica: Zasloužené a důležité vítězství. Soupeř hrál svůj klasický styl, my jsme naštěstí některé své šance proměnili, ale spousta šanci zůstala nevyužita. Důležitým momentem byla nevyužita penalta domácích, kterou chytil Hájek. Prakticky z protiútoku jsme dali druhý gól a výsledek si již ve druhém poločase pohlídali.



Sestavy


TJ Sokol Sněžné
O. Forchtsam [-] - J. Buchta [-] , L. Střešňák [-] , L. Pondělíček [-] , J. Beneš [-] , K. Štegner [-] , M. Dvořák [-] , J. Dufek [-] , M. Škapa [-] , L. Štourač [-] , M. Střešňák [-]

TJ Pohledec
M. Hájek [-] - Z. Pestr [-] (73. A. Jinek [-] ) , D. Bártek [-] , L. Novotný [-] (77. J. Švanda [-] ) , L. Muller [-] (75. O. Žák [-] ) , M. Fajmon [-] , L. Ondráček [-] , V. Šaroun [-] , L. Pejchal [-] , J. Pustina [-] , P. Skalník [-] (46. L. Jambor [-] )

ŽK: 66. O. Forchtsam , 70. J. Beneš .
Hráči zápasu: L. Novotný , Z. Pestr , M. Hájek .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: TOMÁŠEK Petr - ŠTEGNER Dušan (N), ŠVANDA Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.