Sněžné opět přijelo tentokrát do Radešínky jen s osmi hráči a opět prohrálo


Branky


1

Sněžné přijelo jen s osmi hráči a dokázalo v Radešínské Svratce vyhrát poločas. Ve druhé půli ovšem již Radešínka nedopustila blamáž a zápas otočila.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V osmi hráčích Sněžné vyhrálo poločas

Hráči rezervy Radešínské Svratky bojují o záchranu ve III.třídě a potřebují sbírat co nejvíc bodů. K sobotnímu zápasu přijelo mužstvo ze Sněžného, které v pátek v osmi hráčích bojovalo na hřišti Radostína B a padlo 5:2. Domácí naopak uhráli překvapivě bod s kandidátem na postup, týmem Jívoví, a tak výhoda byla na kopačkách hráčů Svratky. Další výhodou se zdálo být, že Sněžné přijelo opět pouze v osmi hráčích. Zápas začal jak se dalo předpokládat. Svratečtí drželi míč na svých kopačkách a snažili se získat tři body. Prvních pár minut bylo spíše zastřelování, ale v 10. minutě po pěkném vysunutí Martina Kříže útočníkem Petrem Novotným se dostal do zakončení Tomáš Kříž, který se štěstím překonal brankáře. Vypadalo to, že domácí přidají další branky, ale jejich zoufalá hra nabízela pouze spoustu střel, které nemohli gólmana vyděsit. Naopak udeřilo na druhé straně, kdy se po chybě domácích ve středu hřiště dostal balón k útočníkovi hostí a srovnal tak na - 1:1. Poté se opět hra odehrávala na půli Sněžného a z jedné z akcí se dostal do úniku na brankáře Kilián, který ani na dvakrát nedokázal zasunout míč do branky. Tak se opět potvrdilo staré známé „nedáš, dostaneš“. Po zbytečném faulu měli hosté šanci zahrávat ve 45. minutě volný kop a po nedorozumnění domácích obránců se dostal do zakončení hráč Sněžného, který vstřelil druhou branku hostů a ti dokázali otočit vývoj poločasu. 

Střídající hráči hru oživili

Na druhou půli přijel hostům devátý hráč a začalo trápéní domácích, s jasným cílem otočit utkání. Sněžné se už skoro vůbec nedostávalo za půlku, ale to je nemuselo vůbec trápit, protože nemohoucnost Svrateckých vstřelit gól byla do nebe volající. Většina střel končila opět mimo branku nebo v rukavicích výborně chytajícího gólmana. Krátce po půli nastoupil za domácí tým Roman Harvánek, který hru oživil a konečně se změnil obraz hry. Šancí začalo přibývat a byla jen otázka času, kdy domácí vyrovnají. V 70. minutě si pěkně narazil balón Jandourek s Harvánkem a druhý jmenovaný střelou na zadní tyč zařídil srovnání. Na hráčích Sněžného bylo patrné, že jsou fyzicky na hranici svých možností a čekají na konec zápasu. Chvíli po vstřelené brance se dostal k míči za hranicí vápna kanonýr Petr Novotný a ten se v těchto situacích nemýlí. Křižnou střelou nedal brankáři šanci a domácí se konečně dostali do vedení. Pár minut poté byl ve vápně faulován Jandourek a rozhodčí správně odpískal pokutový kop. Penalty však nepatří ve Svratce k oblíbeným činnostem. Většinu penalt totiž domácí nepromění a nejinak tomu bylo i v tomto zápase. Harvánek chtěl poslat míč k tyči, ale netrefil branku. V té chvíli už byl na hřiští skvělé hrající žolík Strachoň a i on se podílel na čtvrté brance v síti hostů, kterou vstřelil po centru z rohu od Havlíčka podruhé v zápase hlavou Petr Novotný - 4:2 . Zbytek zápasu se už jen dohrával a skončil ziskem tří bodů pro domácí za výhru 4:2.

 

 

 



Ohlasy k zápasu


FK TJ Radešínská Svratka B
Radek Smejkal: Nutně potřebujeme sbírat body a dnes se nám naskytla skvělá příležitost, protože hostů přijelo pouze 8. Jenže my jsme si mysleli, že se Sněžné porazí samo a nemusíme pro výhru nic udělat. Výsledkem byla naše strašná hra a poločasové vedení hostů. Naštěstí se nám podařilo zápas otočit díky střídajícím hráčům Harvánkovi a Strachoňovi. Jinak všechna čest a klobouk dolů před borci ze Sněžného.

TJ Sokol Sněžné
O. Forchtsam, kapitán mužstva: Z pozice hráče, kterému byla svěřena kapitánská páska k tomuto zápasu, můžu říct jenom to, že všichni hráči makali na 110 %. Všichni, kdo se zúčastnili výjezdů v pátek/sobotu si zaslouží velký dík. I v 8 lidech jsme ukázali, že se se Sněžným musí počítat v jakékoliv situaci za jakéhokoliv stavu. Tenhle dvojzápas byl známkou čiré radosti z fotbalu, přesně tak, jak to má být.



Sestavy


FK TJ Radešínská Svratka B
O. Svoboda [-] - - T. Kříž [-] , P. Novotný [-] , T. Kilian [-] (74. M. Strachoň [-] ) , M. Kříž [-] , B. Jandourek [-] , P. Kříž [-] (53. R. Havránek [-] ) , P. Veselý [-] (63. L. Skryja [-] ) , R. Smejkal [-] , O. Havlíček [-] , J. Janů [-]

TJ Sokol Sněžné
O. Forchtsam [-] - L. Střešňák [-] , M. Střešňák [-] , L. Štourač [-] , M. Škapa [-] - F. Karmazín [-] , K. Štegner [-] , J. Dufek [-] , J. Buchta [-]

ŽK: 8. F. Karmazín .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠTEFKA Stanislav - ŠOUSTAR Miloš (N), ŠIMON Jakub (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
21. 5. 2016 23:48
Borci, v 8 někam vyjet :)))