M. Carda 85.
1:3
(0:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.04.2016 17:00

18.kolo, Pardubický | Pardubice | III. třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mikulovice poprvé v sezoně padly doma, v derby je přehrály Dražkovice


Branky


0

V sobotu se hrálo v Mikulovicích velké derby, přijely totiž Dražkovice. Obě obce od sebe dělí sotva kilometr. Vzhledem k postavení v tabulce, byly favorizovanější určitě domácí. Ale derby zápasy jsou většinou specifické a favorit v nich ne vždy uspěje. Což se koneckonců potvrdilo i v tomto rušném utkání, o jehož průběhu se dočtete v následující reportáži.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Smutným hrdinou Kubánek

V sestavě domácích sice nefigurovalo jméno nejlepšího střelce soutěže Jiřího Vencla, přesto měla velkou kvalitu. V dresu hostů musel nastoupit i (v minulém kole zraněný) Komárek, který nakonec odehrál celý zápas a vedl si velmi dobře.

 

Hosté měli od začátku navrch. Byli běhavější a tudíž u většiny míčů dříve než soupeř. Navíc domácím dělalo problémy komplexní napadání rozehrávky, se kterým dražkovičtí vyrukovali a Mikulovice se tak vůbec nedostávaly do hry. S nakopávanými míči si obrana Dražkovic, v čele s vyníkajícím Vladykou, poradila v celku bez problémů. Naopak domácí stoperská dvojice Handlíř – Vyskočil  tempu hostujících hráčů nestačila.

 

Ve 14. minutě hosté vybojovali díky presinku míč. Komárek zakombinoval s Kubánkem, ten si pak ještě narazil s D.Stehnem a střelou k tyči z hranice vápna otevřel skóre zápasu – 0:1.

Uběhlo dalších 14 minut a skóre se znovu měnilo. Kopečný překvapivou přihrávkou oslovil Kubánka, ten postupoval sám na brankáře, kterému udělal kličku a připravil jednoduchý gól pro Movsesyana – 0:2.

Ve 34.minutě vedl míč z pravé strany přes střed Mazánek, počkal si na náběh Movsesyana, přihrál mu a levý záložník Dražkovic vtrhl do vápna, kde ho sestřelil brankář Dufek. O penaltě nebylo pochyb. Ujal se jí Kopečný, avšak jeho střelu k pravé tyči Dufek odhadl a úspěšně vykryl.

Domácím se nedařilo dostávat se do šancí. Soupeře nejvíce větral agilní Stefanov, ale ani on gólovou šanci nepřinesl, když už ho dražkovičtí nedokázali zastavit čistě, pomohli si faulem. Mikulovice se tak musely spokojit pouze s několika standartními situacemi, ze kterých však nic nevytěžily.

 

Mikulovičtí nesli nepříznivý průběh zápasu těžce. Utkání se tak postupně přiostřilo. Vyvrcholením byl úplný závěr první půle. Aktivní Kubánek na levé straně táhl akci Dražkovic, dokázal obejít dva hráče, ale přes třetího už se nedostal. Domácí kapitán Vyskočil jej totíž surovým zákrokem poslal k zemi. Derby je derby, ale na jakékoliv úrovni takovéto zákroky do hry nepatří, následovala pochopitelně červená karta. Pro zraněného Kubánka zápas skončil také a vzhledem k vážnému zranění kotníku je bohužel docela možné, že v této sezoně už se na trávník nevrátí.

Po gólu na obou stranách

Mikulovice čekal ve druhé půli nelehký úkol. V zápase, ve kterém byli horším týmem, se měli v oslabení pokusit o smazání dvougólového manka. Toto se nakonec ukázalo být neřešitelným.

Hosté neustále poctivě pracovali a nepřestali napadat mikulovickou rozehrávku. Domácí se dostali pouze ke střelám ze střední vzdálenosti, které ale branku míjely. V největší šanci mikulovických hlavičkoval uvnitř pokutového území T.Karlík ml. rovněž mimo tři tyče.

Závěr zápasu přinesl po gólu na každé straně. Psala se 82.minuta, když se Mazánek hnal za přihrávkou do vápna, brankář Dufek se místo balónu soustředil na svého protivníka, vrhl se mu pod nohy, útočník Dražkovic jej přeskočil a míč se mu objevil znovu u kopaček, pak už nebyl problém dopravit jej do sítě – 0:3.

O chvíli později mohl skórovat opět Mazánek, ale jeho střela levou nohou skončila na tyči.

V minutě 85. zatáhl po levé straně míč střídající Plesinger, hosté jej nechali odcentrovat, krásná prudká přízemní přihrávka našla před brankou Cardu a ten zaznamenal pro domácí alespoň čestný úspěch - 1:3.

 

Velké derby tedy ovládly trochu nečekaně Dražkovice, nutno ale dodat, že zcela zaslouženě. Pro Mikulovice to byla první domácí porážka v této sezoně. Z tohoto výsledku mají určitě radost také ve Chvojenci, kterému se naskytla možnost dostat se do čela tabulky.

 

 

TIP: Líbilo se Vám toto utkání nebo jste naopak s kvalitou zápasu nebyli spokojeni? Jak byste hodnotili individuální výkon hráčů nebo třeba rozhodčího? Chutnalo Vám pivo a klobása? Byl stav hrací plochy vyhovující? To vše můžete nyní okomentovat a hráčům udělit známku, tak, jako v prestižních ligách. Stačí se pouze registrovat, poté už můžete pomocí modrého tlačítka " ohodnotit utkání " vyjádřit své dojmy ze zápasu.


Ohlasy k zápasu



SK Dražkovice
Jan Mazánek ( hráč Dražkovic ): Náš nejlepší zápas v této sezoně. Od začátku jsme soupeře přehrávali. Byl to od nás poctivý a běhavý výkon. Mám zprávy, že se na to dalo i koukat. Potěší vyhrát derby proti prvnímu týmu tabulky. Navíc pro Mikulovice je to první domácí prohra. Bohužel kaňkou je zranění Kubánka, což nás hodně mrzí . Takové zákroky do hry nepatří.

Autor: L. N.


Sestavy


SK-1.FC Mikulovice
P. Dufek [-] - K. Hromek [-] , P. Handlíř [-] (37. L. Křivka [-] ) , R. Vyskočil [-] , J. Bříza [-] - R. Stefanov [-] , T. Karlík ml. [-] , L. Valský [-] (68. J. Plesinger [-] ) , J. Hyxa [-] (45. M. Carda [-] ) - P. Vencl [-] , J. Kříž [-] -

SK Dražkovice
P. Lichtner [-] - M. Voříšek [-] , L. Vladyka [-] , F. Lacaille [-] , L. Kuta [-] - M. Kopečný [-] , Z. Komárek [-] , L. Movsesyan [-] , D. Stehno [-] - J. Mazánek [-] , F. Kubánek [-] (45. T. Stehno [-] ) -

ŽK: 28. R. Vyskočil , 30. K. Hromek , 35. P. Dufek - 31. F. Lacaille , 64. J. Mazánek , 74. Z. Komárek , 87. D. Stehno . ČK: 46. R. Vyskočil .
Hráči zápasu: R. Stefanov - F. Kubánek .
Místo: Mikulovice. Počet diváků: 80. Rozhodčí: Laksar Petr - KARLÍK Martin (N), BÁRTA Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.